Gondban a Veszprém, sok a távozó

Veszprém – Egyelőre darabszámra sincs meg Mérész Csaba csapata.
 
 
 
 
 

Gondban a Veszprém, sok a távozó

Veszprém – Egyelőre darabszámra sincs meg Mérész Csaba csapata.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nincs éppen irigylésre méltó helyzetben Mérész Csaba, a másodosztályú bajnokságban tavasszal ezüstérmet szerzett HOYA-Pannon Egyetem Veszprém vezetőedzője, ugyanis ha felettébb árnyaltan fogalmazunk: egyelőre nem adott a játékoskerete mélysége – írja a B-csoportos klub hivatalos honlapja.

Eddig tartott a nyári szünet, a héten a bakonyi megyeszékhely kosárlabdaklubjánál is beindult az élet. Az egyetemi tornacsarnokban az első napok a felvezetésről szólnak, aztán a gárda belecsap a valóban kemény munkába.

Mint arról már beszámoltunk: a holt idényben hárman érkeztek a királynék városába – Hegedűs Gergely, Kovács Soma és Lakosa Ákos –, az már nyár elején tudott volt, hogy Oltárczy Máté és Kámán Tamás pontot tesz az aktív karrierjére, hogy Jilling László visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Bonyhádi KSE-hez, illetve, hogy a felsőfokú tanulmányait a fővárosban folytató Naményi Márk az Óbudai Kaszásokhoz, míg Szűcs Péter az Alba Fehérvár egyik korosztályos együtteséhez szerződik. A bosnyák Nebojsa Pavlovic eztán – családi okok miatt – a szülőföldjén szedi a lepattanókat, s ha mindez nem lenne elég: a hétvégén derült ki, hogy a következő évadbeli körből Kálló Nándor és Hegedűs Attila is hiányzik majd. Előbbi nem tudja tovább vállalni a kosárlabdázással járó terheket, utóbbi pedig másutt képzeli el a folytatást.

A vezetőség persze nem tétlenkednek, munkálkodik az alakulat megerősítésén, ami így, a felkészülés kezdetén nem könnyű. Vérfrissítésre mindenképpen szükség lesz, hiszen a közösség most „darabszámra” sincs meg.

– A keret még (messze) nincs lezárva – szögezte le Naményi Miklós, az egyesületet működtető gazdasági társaság ügyvezetője. Fiatal-„vonalon” vannak kiszemeltjeik, de mások is kellenek, hogy a szakmai stáb egységes csapattá, igazi közösségé gyúrja a formálódó garnitúrát. Mérész-tréner munkáját egyébiránt – a Székesfehérvárról „elcsábított” – Kertész Zsolt segíti másodedzőként, aki ezentúl a helyi utánpótlás-szakág vezetőjeként is fáradozik.

Az első gyakorlásokon ott iparkodtak az új szerzemények, tőlük értelemszerűen mindenki sokat vár. Körtélyesi Gergelyék mindent megtesznek azért, hogy Kovácsék minél előbb otthonosan érezzék magukat az új környezetben. A cél egyértelmű: egységes, jó és eredményes gárdát építeni, amely minél jobb pozícióban zárja az alapszakaszt. A funkcionáriusok a koncepció kitűzésével megvárják a felkészülési időszak végét.

Kezd összeállni a felkészülési program, a szeptember közepi bajnoki rajtig több tesztmérkőzés és torna szerepel az ütemtervben, Simon Lászlóéknak tizenhetedikén már Győrben lesz jelenésük.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!