U16, lányok: Oda-vissza vertük a horvátokat

Slavonski Brod - Először huszonegy, majd négy ponttal.
 
 
 
 
 

U16, lányok: Oda-vissza vertük a horvátokat

Slavonski Brod - Először huszonegy, majd négy ponttal.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az EYOF-ra, illetve az U16-os Európa-bajnokságra készülő magyar korosztályos lány válogatottunk két felkészülési mérkőzést játszott a hétvégén Horvátországban.

Magyarország U16 – Horvátország U16 64-43 (19-15, 13-9, 19-13, 13-6)

U16 leány felkészülési mérkőzés, Slavonski Brod
V: Grubisic, Stojs, Lipovac

Magyarország: Budácsik -, Angyal 19/12, Varga 13, Wentzel 5, Tóth F. 6. Csere: Boros J. 7, Boros B. -, Vári -, Dombay 6, Mányoky 4/3, Madar 4.

Magabiztosan kezdtek a mieink, egyáltalán nem illetődöttek meg vendégként a tavaly ötödik helyen végzett horvát válogatottól. Tetszetős támadások végén, a Varga-Angyal duó biztosította a vezetést az első negyed végére. A következő negyedben sem változott a játék képe, s elkezdte a pontgyártást a Dombai-Wentzel páros is. A félidő után mindkét szakvezető bátran cserélt, és különböző taktikai megoldásokat gyakorolt, de a harmincadik perc végére az 51-37-es eredmény lányaink győzelmét vetítette előre. Boros Júlia és Tóth Frank kosaraival (57-43) tartottuk a különbséget, majd az utolsó öt percben fegyelmezetten és taktikusan játszva, pontot sem engedve ellenfelünknek, magabiztos győzelmet arattunk.

Magyarország U16 – Horvátország U16 60-56 (17-12, 17-9, 9-23, 17-12)

U16 leány felkészülési mérkőzés, Slavonski Brod
V: Grubisic, Stojs, Lipovac

Magyarország: Budácsik 7, Angyal 6/3, Varga 12/3, Wentzel 5, Mányoky 4. Csere: Boros J. -, Boros B. 2, Vári -, Dombay 17, Szirony -, Madar 7.

A horvátok az előző napi vereség miatt igen csak paprikásan kezdték a mérkőzést, de csapatunk gyorsindításainak köszönhetően a 9-0-s kezdéssel jelezte, hogy ma sem akar vesztesként távozni a Száva partjáról. A második negyedet is a jó sebességünk, ritmusunk jellemezte. Mányoky passza Wentzelt hozta jó helyzetbe, s ezzel már 25-16-ra vezettünk a 25. percben. Védekezésünk stabil volt ebben az időszakban, megküzdve a hazai pálya minden előnyét élvező horvát csapat ellen. A félidei 34-21-es eredmény az előző napi mérkőzés lemásolását vetítette elő. Ám nem ez történt. Teljesen érthetetlen okból játékunk kapkodóvá vált, s a negyedbeli tíz eladott labdának, valamint a horvát külső dobószázalék megemelkedésének köszönhetően a negyedik negyedet egálról kezdtük. A mérkőzésen a 33. percében egy ponttal a vezetést is átvették a horvátok, de Dombai ponterős játékának, és Budácsik jó palánk alatti munkájának köszönhetően kilábaltunk a hullámvölgyből. Lányaink szíve a helyén volt és higgadtak, fegyelmezettek maradtak a végjátékban.

Mészárosné Kovács Andrea, a magyar válogatott szövetségi edzője: Örülök, hogy mindkét mérkőzést megnyertük, a két mérkőzés megmutatta hibáinkat és erényeinket. Igazi csapatmunka volt, gratulálok a lányainknak! S innentől kezdve a győri EYOF lebeg szemünk előtt!

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!