U20-as Eb: Egy félidőig bírtuk a lépést a horvátokkal

Nagyvárad - Huszonegy lett a vége.
 
 
 
 
 

U20-as Eb: Egy félidőig bírtuk a lépést a horvátokkal

Nagyvárad - Huszonegy lett a vége.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Koszovót tegnap közel hatvan ponttal (100-42) kiütő Horvátország várt a mieinkre a romániai B-divíziós Eb második napján.

Demeter középtávolija nyitotta a meccset, amely után hamar átvette a vezetést az ellenfél, igaz eleinte többnyire csak büntetőkből találtak be. Bátran támadtunk, még ha néha hibákkal is. A védekezésünk viszonylag szigorú volt, ezzel kompenzáltuk fizikális hátrányunkat. Felváltva vezettek a csapatok, aztán az első negyed hajrájához érkezvén elkezdték szórni Badzimék a triplákat (ő maga például 3/4-et). A végén Kucsora öt büntetőjéből hármat dobott be, így 19-22-vel zárult az első felvonás.

Pápai négyből két büntetőt dobott be, miközben kaptunk egy triplát. Mindkét csapat nagyot küzdött, de sokat is hibázott. A horvátok őrizték pár pontos előnyüket. A második negyed derekán lépéshátrányba kerültünk, 23-31-nél időt kért Forray Gábor. 24-38-nál volt már tizennégy is közte, aztán jött Demeter triplája, majd Kucsora középtávolija, ami után a másik oldal kért időt. 32-43-mal zárult az első félidő. Jobban dobtak a horvátok és a lepattanókat is jobban szedték, megérdemelten vezettek.

A fordulás után 6-0 volt oda, továbbra is rosszul dobtuk még a büntetőket is. Hamar súrolta a húszat a különbség. Még csak az etap felénél jártunk, de 39-55-nél időt kellett kérnünk, mert kétszer annyi pontnál járt öt perc után az ellenfél, mint mi. A folytatásban meglett a közte húsz is, sőt át is lépte azt a differencia. A harmadik negyedet 21-9-re megnyerték a horvátok, 41-64-ről indult a záró felvonás.

Mi kezdtük jobban az utolsó etapot, 51-69-nél időt kértek a piros mezesek, és megfogták a felzárkózási kísérleteinket. A végén már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e húszon belül maradnunk, vagy sem. Nem sikerült - bár megnyertük az utolsó tíz percet -, Doktor hárompontos kísérlete a legvégén homály lett, így 57-78-cal ért véget a meccs.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: A tegnapi egypontos vereség után a legfontosabb feladatunk az volt, hogy mentálisan, pszichésen felrázzuk a fiúkat. Úgy érzem, hogy szépen helytálltunk a jó erőkből álló horvátok ellen. Az első és a negyedik negyed kifejezetten tetszetős volt, az első félidővel is elégedettek lehetünk. A harmadik negyedben egy kicsit dekoncentráltan jöttünk ki az öltözőből, sok könny gólt engedtünk az ellenfélnek, emiatt nagyobb különbség alakult ki. A végére sikerült egy kicsit faragni a hátrányon, úgy gondolom, ennyivel mindenképpen jobb csapat nálunk a horvát.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!