U20-as Eb: Hosszabbításos vereséggel kezdtünk

Nagyvárad - Sokáig kezünkben volt a portugálok elleni meccs, végül mégis elbuktunk.
 
 
 
 
 

U20-as Eb: Hosszabbításos vereséggel kezdtünk

Nagyvárad - Sokáig kezünkben volt a portugálok elleni meccs, végül mégis elbuktunk.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Valamivel több, mint egy hónappal a felnőtt válogatott romániai Eb-szereplése előtt, ma Portugália legjobbjai ellen debütált a nagyvárai korosztályos tornán a magyar fiú U20-as nemzeti csapat.

Két és fél perc után, 2-4-nél Németh Ákos ellen ítéltek sportszerűtlen faultot, de szerencsére sem a két büntető, sem pedig az oldalbedobás után nem értek el pontot a portugálok. Elég alacsony volt a színvonal, sok volt az elemi hiba mindkét oldalon, a küzdésre nem lehetett panasz, de rengeteg volt az eladott labda és a rontott dobás. Négy pont volt a legtöbb, amivel vezettünk, de az egészpályás letámadás megzavart minket, a pontszegény első negyed után összesen termeltek húsz egységet a csapatok (9-11).

Kucsora két duplájával meglógtunk a folytatásban, sőt Demeter egy jó büntetőjével már 9-16 volt az állás. Tovább tartott a lendületünk, a tizennegyedik percben Demeter tripláját követően 13-22-nél időt kértek a portugálok. Eleinte úgy tűnt, hiába, mert tíz fölé mentünk, de aztán csak visszajött a rivális. 22-26-nál Doktor kapott technikait reklamálásért, Brito triplájával pedig látótávolságon belül kerültek a fehér mezesek, 28-30-as állással zárult az első félidő. Pontjaink közel felét, tizennégyet Kucsora szerzett.

Németh Ákos labdavesztését kihasználva kiegyenlítettek a portugálok. Aztán megint tudtunk váltani, sikerült újra meglépni, hiába kértek 32-40-nél időt a luzitánok. Ezúttal az utolsó kosaruk már érvénytelen volt, 37-47-ről indult a záró(nak hitt) felvonás.

5-0-val kezdett Portugália, két és fél perc után időt kértünk. Már-már úgy tűnt, megvan a meccs, állandósulni látszott a két csapat közti tízpontos differencia. A hajrát azonban nagyon elszúrtuk. 56-55 után Krjajszki négy büntetőt is értékesített, ezzel három ponttal vezettünk. Az utolsó előtti perc végén Forray Gábor kapott technikait (pedig csak annyit kiáltott egy oldalbedobás-szituációnál, hogy "red"), majd tizenöt másodperccel a vége előtt Madureira bevágta kintről, Demeter viszont rontott, így 59-59 után jöhetett a hosszabbítás.

Hiába próbálkozott Krnjajszki, Cardosóék bírták jobban a ráadást. Pedig volt remény, Fülöp büntetői után, fél perccel a vége előtt, 68-67-nél, a félpályánál labdát szereztünk, de nem tudtunk betalálni. Hiába uraltuk tehát a meccs nagy részét, a nagyot küzdő portugálok kiénekelték a sajtot a szánkból.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk egy ponttal, a fiúk mindent megtettek, nagyot küzdöttek, és megérdemelték volna, hogy nyerjenek. A tanulságokat le kell vonni a meccsből, sajnos ennyi elemi hibát, sok ki nem kényszerített hibát nem szabad elkövetnünk, mint amennyit ma összehoztunk. Sok volt az eladott labdánk, a végén nem volt szerencsénk, illetve a fáradtsággal csökkent a koncentráció is, ezek mind megbosszulták magukat. Kár érte, mert úgy érzem, hogy az egész mérkőzést figyelembe véve mi jobbak voltunk, pedig az előzetes várakozások szerint a portugálok erősebbnek és fizikálisabbnak tűntek, mint mi, ezt azonban lelkesedéssel és küzdeni tudással pótolni tudtuk.

 
 

 

 
 • 4TROTTERS2017július15.20:15ÚjVálasz

  Ez a kepen me Kucsora hanem Pecsi iranyito Boris Krnjajski #23

   
 • 3kecsomecso2017július15.11:50ÚjVálasz

  Azt a nyilatkozatból kifelejtette a kedves Szövetségi Kapitány, hogy kb 2 perccel a 4. negyed vége előtt pár pontos vezetésnél egy teljesen egyértelmű kiment labdát minek kell úgy megreklamálni, hogy technikait kapjunk belőle, majd a jó büntető után persze kapunk egy hármast is.... Simán nyerhető meccset buktunk el.

   
 • 2Barracuda192017július15.07:29ÚjVálasz

  Sajnos, egy simán hozható meccset vesztettünk el!

   
 • 1zoleeee2017július14.22:14ÚjVálasz

  Korrekt tudósítás....gondolom azt még sem írhatta le a cikk szerzője,hogy a magyarok mindent megtettek a vereségért.....20 éves válogatott játékosok és nem tudnak labdát vezetni. Sokszor 2-1 ellen vagy 3-1 ellen nem tudnak egymásnak passzolni.Elgondolkodtató mérkőzés volt....a hibák ellenére természetesen sajnálom a csapatot.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!