Másodszor is a szlovének nyertek

Székesfehérvár - Ezúttal csak kettő lett közte, a végén dőlt el, igaz az ellenfélnél nem játszottak a legjobbak.
 
 
 
 
 

Másodszor is a szlovének nyertek

Székesfehérvár - Ezúttal csak kettő lett közte, a végén dőlt el, igaz az ellenfélnél nem játszottak a legjobbak.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Két nap alatt másodszor is összemérte erejét egymással a magyar és a szlovén női kosárlabda-válogatott Székesfehérváron. Az ellenfél több kulcsjátékosát, Maja Erkicet, Nika Baricot és Sandra Pirsicet is pihentette.

Nagy-Bujdosó triplájával indult a mai meccs, de 6-0-val fordítottak a vendégek. Ezúttal is inkább nyugati szomszédaink akarata érvényesült, 7-11-nél időt kért Stefan Svitek. Bár többször is feljöttünk egy pontra, egyenlíteni nem sikerült, az első felvonás után 12-15 volt az állás.

Határ ziccerével folytatódott a találkozó, majd a Sopron centere volt az, aki a tizenkettedik percben visszavette a vezetést a magyar válogatottnak (18-17). Damir Grgič együttese azonban nem adta fel, a honosított Shante Evans ma is elemében volt. Többet hibáztak a mieink – sok volt az eladott labdánk –, a második etap közepén már hét pont volt a hátrányunk (20-27). Persze kár lett volna temetni a mieinket, pillanatok alatt 9-4-es szériával visszajöttünk a szlovének nyakára, így 29-31-nél már ők kértek időt. Simon és Dénes triplája után már csak egy volt közte (32-33-nál és 37-38-nál is), a félidőre 37-40-es állással vonultak öltözőbe a csapatok. Ezúttal jobban dobtunk, mint tegnap (50 %) – elsősorban Határ és Fegyverneky volt elemében –, de a szlovének ma is egészen jó százalékkal (58 %) tüzeltek.

Fej-fej mellett haladtak a felek a fordulás után, a szlovének őrizték minimális előnyüket, egészen addig, amíg a negyed derekán Katona triplájával fordítani tudtunk (46-45). Innentől aztán felváltva vezettek a csapatok, hol nálunk, hol náluk volt az előny. A harmadik negyed végére egy kicsit meglógtak a vendégek (56-63).

Hiába próbálkoztunk becsülettel, nem jutottunk közelebb. A 34. percben 63-67-nél időt kért a magyar kispad, majd két perccel a vége előtt, 73-75-nél megismételte azt. Egylabdás meccs lett a végére, többször is támadhattunk az egyenlítésért, amely végül Nagy-Bujdosó büntetőivel lett meg. 79-79-nél időt kértek a szlovének, Trebec pedig duplájával megnyerte a meccset övéinek.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!