Toni Kukoc: Szerettem Kornéllal játszani

Körkép - A SportTV-nek Bill Wennington, Brent Barry, Fred Hoiberg, Randy Brown és Ben Wallace is elmondja véleményét az egyetlen magyar NBA-játékosról.
 
 
 
 
 

Toni Kukoc: Szerettem Kornéllal játszani

Körkép - A SportTV-nek Bill Wennington, Brent Barry, Fred Hoiberg, Randy Brown és Ben Wallace is elmondja véleményét az egyetlen magyar NBA-játékosról.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Egykori NBA-s csapattársai is megszólalnak majd a Sport TV Dávid Kornélról szóló, Kornél on Tour című dokumentumfilmjében. Toni Kukoc, Ben Wallace és a többiek méltatták a magyar játékost. A film premierjének dátuma is megvan: június 4-én lesz a Sport1-en.

Az eddigi egyetlen NBA-t is megjárt magyar kosárlabdázó, Dávid Kornél három évet játszott az NBA-ben a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons csapatában, de edzőtáborban megfordult a Washington Wizards-nál és a Boston Celtics-nél is. Tengerentúli karrierje során nem akármilyen játékosokkal játszott együtt, és közülük többen is megszólalnak majd a Kornél on Tour című dokumentumfilmben. Chicagóban a háromszoros NBA-bajnok kanadai center, Bill Wennington volt honfitársunk legjobb barátja. A kétszeres bajnok, jelenleg szakkommentátorként dolgozó Brent Barry, illetve a Bulls jelenlegi mestere, Fred Hoiberg és az edzői stáb tagja, Randy Brown is szép emlékeket őriz róla. Detroitban a liga legjobb védőjének négyszer is megválasztott Ben Wallace volt az egyik húzóember, amikor Dávid Kornél a csapatnál játszott.A magyar közönség számára talán Toni Kukoc neve lehet a legismertebb, a horvát legenda vezethette be az NBA rejtelmeibe magyar csapattársát 1999-ben, amikor ők ketten alkották a Bulls európai légióját.

„Szerettem Kornéllal játszani, ő mindig játékra kész és vidám srác volt. Lelkes volt nagyon, és tette a dolgát, ha pályára lépett. Jó móka volt, és bevallom, örülnék, ha egy kicsit még jobban ismernénk egymást. Jó az, ha van valaki a csapatban, amilyen ő volt játékosként, aki tele van energiával, felszántja a parkettát, és labda nélkül is mozog. Mert úgy vélem, hogy manapság az probléma a kosárlabdában, hogy labda nélkül senki sem tör be vagy mozog anélkül, hogy tudná, meg fogja kapni a labdát. Kornél viszont ezt csinálta mindig, ha játszott. Betört akár tízszer egymásután, és 3-4 alkalommal biztosan megtaláltad” - mondja például a filmben Kukoc a chicagói United Centerben egykori csapattársáról, akivel egy évig játszott együtt.

Kornél on Tour június 4-én a Sport TV-n

További hasonló és emlékezetes sztorik is előkerülnek majd a dokumentumfilmben, amelyet a Sport1 a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntője után, június 4-én vetít először 20:30-as kezdéssel. A filmet készítő Szaniszló Csaba és Gallai László elkísérték Dávid Kornélt pályafutása fontos amerikai állomásaira. Meglátogatták többek kötött egykori otthonát Chicagóban és Detroitban, a Bulls legendás és jelenlegi edzőközpontját, a Bulls és a Pistons arénáját, illetve jelenlegi munkahelye, a Milwaukee Bucks vezetőit és létesítményeit is. Egyfajta roadmovie lett a filmből.

 
 

 

 
 • 3Tik12017május19.16:16ÚjVálasz

  +1

   
 • 2shag2017május19.13:11ÚjVálasz
  Idézet: bossy
  Olaj szurkolóként nem volt a kedvencem, mert nekünk (is) dobálta a pontjait :-) Az biztos, hogy abban az időben ő volt messze a legjobb magyar kosaras és jó volt az idegrendszere is...
  ...

  +1

   
 • 1bossy2017május19.11:35ÚjVálasz

  Olaj szurkolóként nem volt a kedvencem, mert nekünk (is) dobálta a pontjait :-) Az biztos, hogy abban az időben ő volt messze a legjobb magyar kosaras és jó volt az idegrendszere is, nem mutogatott ki a közönségnek, nem játszotta az agyát, hanem profiként tette a dolgát. Még pályája elején a Honvédban fantasztikus center kettőst alkottak Orosz Benővel (RIP), gyorsak voltak, labdabiztosak, zsákoltak, betaláltak közelről, középtávolról és a hármas vonalon kívülről is. Aztán később Kornél még annál is sokkal jobb lett, respect a munkájáért és a tehetségéért.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!