Július 4-én sorsolnak az Euroligában

Sopron/München - A lebonyolítás nem változik, a 2018/19-es szezontól viszont kötelező lesz a tévés kameraállásokat a kispadokkal szemben elhelyezni.
 
 
 
 
 

Július 4-én sorsolnak az Euroligában

Sopron/München - A lebonyolítás nem változik, a 2018/19-es szezontól viszont kötelező lesz a tévés kameraállásokat a kispadokkal szemben elhelyezni.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A múlt héten Münchenben üléseztek a FIBA Női Euroligának a vezetői, illetve a sorozat résztvevőinek képviselői. A magyar bajnok UNIQUA Sopron részéről Török Zoltán ügyvezető vett részt a megbeszélésen.

Az értekezleten ismertették, hogy a top10-es nemzetközi szövetség bajnokainak mind biztosítva van egy hely a legrangosabb női sorozatban. A maradék helyekre lehet regisztrálni, a megfelelő előírások teljesítésével. A regisztráció lezárultát követően születik döntés az indulókról, illetve arról, hogy szükséges-e selejtező kört rendezni.
Ahogy azt Kamil Novak, a FIBA európai részlegének vezetője kifejtette, az érdeklődés évről évre növekszik az Euroliga iránt, de csak olyan csapatoknak adnak indulási jogot, akik komolyan veszik a részvételt, teljesítik a feltételeket és hosszú távra terveznek.

Döntés született arról, hogy sem az Euroliga, sem az Európa Kupa lebonyolítása nem változik, ellenben a pályák megjelenésével, mely lehetőséget biztosít a hirdetési felületek jobb kihasználására. Elfogadásra került a jövő évi versenynaptár is, azzal az opcióval, hogy a FINAL4 szükségszerűen egy héttel korábban lesz majd.
Az Euroliga október 11-én rajtol, a nemzetközi kupák sorsolását pedig július 4-én rendezik Münchenben.

A klubok képviselőit arról is tájékoztatták, hogy a 2018/19-es szezontól kötelező a TV-s kameraállásokat a kispadokkal szemben elhelyezni. Ezt már a következő szezonra is javasolják, de kötelező jellegűvé majd csak egy év elteltével teszik. A mielőbbi egységes megjelenés érdekében a soproni klub ezt már a nyáron végrehajtja, a munkálatokkal az augusztusi, U18-as Európa-bajnokság kezdetéig elkészülnek - derült ki a wb-sopron.com oldalról.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!