Kiss Zsolt tanulja az edzői szakmát

Szeged - Volt olyan, hogy a négyéves fia a 18 órás meccsre már fél háromkor el akart indulni.
 
 
 
 
 

Kiss Zsolt tanulja az edzői szakmát

Szeged - Volt olyan, hogy a négyéves fia a 18 órás meccsre már fél háromkor el akart indulni.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A delmagyar.hu a Szedeák egykori kiváló játékosával, kapitányával, Kiss Zsolttal beszélgetett. A "Kolti" becenévre hallgató közönségkedvenc jelenleg az utánpótlásban dolgozik.

Furcsa volt ez az idény, hiszen Kiss Zsolt minden meccsen ott volt az újszegedi sportcsarnokban, csak nem játékosként, hanem szurkolóként.

– Pedig minden hazai bajnoki előtt izgultam – kezdte a beszélgetést a Szedeák férfi kosárlabdacsapatának egykori kapitánya –, ez az érzés megmaradt játékos-pályafutásomból. Nagyon szép és sikeres idényt produkált a Naturtex, a Magyar Kupa-bronz nagy bravúr volt, és ha csak kicsit szerencsésebb a csapat, akkor bejut a nyolc közé. Furcsa volt kívülről nézni a meccseket, de a fiúk jól játszottak, így nagyon élveztem ezeket.

Amíg aktív játékos volt, igazi példaképnek számított a fiataloknak. Szerencsére a szegedi klub is fontosnak tartotta, hogy megtartsa, jelenleg utánpótlásvonalon dolgozik.

– Az U18-as korosztálynál Simándy Árpád mellett edzősködöm, tanulom a szakmát, kollégám már régóta dolgozik a fiatalokkal, így van mit ellesnem tőle. Az U16-os B csapat mestere is voltam, a régiós bajnokságban szerepeltünk, itt a második szakaszban már szép győzelmeket arattunk, hétszer nyertünk, és csak egyszer kaptunk ki.

Az egykori kapitány a legtöbb hazai Szedeák-meccset a családjával izgulta végig a lelátón.

– Marci fiam már négyéves – zárta a beszélgetést Kiss Zsolt –, imád meccsre járni, volt olyan, hogy a 18 órai meccsre már fél háromkor el akart indulni, azt mondta, hogy nézzük meg a juniormeccset is.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!