Vasas Budapest - MAFC

Budapest - A győztes bennmarad az A-csoportban.
 
 
 
 
 

Vasas Budapest - MAFC

Budapest - A győztes bennmarad az A-csoportban.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Egy egész éves rivalizálás lezárásának a végére kerül pont szombaton este. A Vasas Budapest és a MAFC egyaránt megnyerte a hazai mérkőzését a két győzelemig tartó play-outban, így a Vasas pályáján, a Sport 11-ben dől el, hogy melyik csapat marad benn az élvonalban, és melyik folytatja a következő szezonban a B-csoportban.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Szerdán a Gabányiban, telt ház előtt megmutattuk, hogy igenis van igény az A-csoportban a MAFC-ra. A játékosoknak holnap példát kell mutatniuk az akadémistáknak. Úgy kell küzdeniük, hogy bármilyen körülmények között kiharcolják a bennmaradást. Mindent félre kell most tennünk. Maximális hozzáállást várok minden játékosomtól, és csakis a győzelem az elfogadható.

Sárosi Bulcsú, a Vasas Budapest vezetőedzője: Elérkezett a harmadik meccs pillanata. Köszönhetően az alsóházi rájátszásban mutatott teljesítményünknek, hazai pályán léphetünk parkettre, és saját közönségünk előtt küzdhetünk a bennmaradásért. A hőn áhított győzelem megszerzéséhez a szerdai produktumnál egyértelműen több kell a csapattól, de bízunk benne, hogy sikerül a hibákat kijavítani. Kisebb sérüléseink vannak, de ilyen helyzetben már senki sem foglalkozik a fájdalommal.

"A tapasztalat sokat számíthat"

A találkozó esélyeiről Kiss Zsolt, a Szeged és a Paks nyáron visszavonult korábbi klasszisa, háromszoros magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes játékos mondta el véleményét a BB1.hu-nak:

– A középszakaszban az utolsó Vasas – MAFC-nál is én voltam a mérkőzés szakértője, akkor azt mondtam, hogy kiélezett találkozóra számítok. Az akkori mondataimat most be kell szorozni párral. Itt már nem fog hiba beleférni senkitől, aki veszít a másodosztályban találja magát. Nagyon szoros, kiélezett meccset várok, nüanszok fognak dönteni. Ahogy követtem az első mérkőzést, a MAFC nagyon sokáig vezetett, akkor egy jó periódusnak köszönhetően fordított a Vasas. Az ilyen apróságok fogják eldönteni a meccset, nagy különbségek nincsenek a két csapat között. Ami viszont számíthat, hogy a Vasasnál van egy nagyon rutinos külföldi irányító és Horváth Ákos, aki sok nagy csatát megélt. Ilyenkor a tapasztalat sokat számíthat. Persze, a MAFC-nak nagyobb a tapasztalata a play-out tekintetében, de a Vasast talán rutinosabb játékosok alkotják. Én emiatt hazai győzelemre, és bennmaradásra voksolnék.

 
 

 

 
 • 3kendeffy2017május19.22:01ÚjVálasz

  1600-kor kezdődik?

  A MAFC-nak nagyobb a hagyománya és tábora, jobb lenne, ha ők maradnának bent!

   
 • 2bakiba2017május19.21:55ÚjVálasz

  remélem nem igazak Zöldi Péter tevékenységéről szóló infok, mert akkor 20 ponttal nyer a Vasas. És 2-3 évig Vasas lesz a bp-i csapat.

   
 • 1ubmc2017május19.17:26ÚjVálasz

  Kérlek Téged Egyetlen Szűz Máriám! Áld meg a bírókat jósággal és korrektséggel! Hadd döntsék el a fiúk ki a jobb!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!