Vereséggel kezdett a női válogatott

Székesfehérvár - Hullámzó meccsen, megérdemelten nyertek a szlovének.
 
 
 
 
 

Vereséggel kezdett a női válogatott

Székesfehérvár - Hullámzó meccsen, megérdemelten nyertek a szlovének.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nem sok pihenő jutott a magyar női kosárlabda-válogatott kerettagjainak, hiszen a héten már elkezdték a felkészülést a 28 nap múlva kezdődő, csehországi Európa-bajnokságra, ma este pedig már le is játszották első edzőmeccsüket. A nemzeti csapathoz később csatlakozó Vandersloot és a sérült Medgyessy nélkül felálló mieink ellenfele a Sandra Piršič, Maja Erkić és Eva Lisec-féle szekszárdi triót is felvonultató, a kontinenstornára története során először kijutó Szlovénia volt Székesfehérváron.

Jobban kezdtünk, két perc után Nagy Dóra szerezte az első pontunkat büntetőből, majd Krivacsevics két kosarával hamar 5-2-re vezettünk. Ezt követően azonban 7-0-val fordított az ellenfél, a legjobbkor jött Nagy-Bujdosó triplája (8-9). Váratlanul megálltunk támadásban, a körmendi férficsapat edzőjének, Potocniknak a barátnője, Erkic viszont szorgoskodta a pontokat, a nyolcadik percben, 8-15-nél időt kért Stefan Svitek. A csereként beálló Raksányi triplája törte meg a magyar kosárcsendet, sőt az ő duplája zárta az első negyedet is, mely után 13-18 volt az állás.

Eleinte még kosárra kosár volt a válasz a folytatásban, aztán a remekül dobó vendégek a tizenharmadik percre elhúztak tízzel (17-27), Svitek ismét felmutatta a T-betűt. Hiába, csak még tovább nyílt az olló. Tőlünk csak Nagy-Bujdosó egy büntetővel köszönt be, miközben már 5-17-nél jártak a szlovének. 18-35-nél mégis nyugati szomszédaink kértek időt. A folytatásban a húszat is átlépte a differencia, a félidőre sikerült 30-43-ra zárkózni.

Rendet tett a szünetben Svitek mester, a fordulás után feljavult a mieink dobószázaléka, és Fegyverneky, valamint Krivacsevics vezérletével hét perc alatt 18-6-tal visszajöttünk a meccsbe (48-49). Egyenlíteni ugyan nem sikerült, de tíz ponttal megnyertük a harmadik negyedet, 58-61-ről indult a záró felvonás.

Nagy Dóra ziccerével már csak egy volt közte, de a Jekatyerinburg légiósa, Nika Barič rögtön bevágott egy triplát. Ezt követően „befagyott” az eredményjelző, persze nem a készülékkel volt baj, csak hosszú percekig egyik csapat sem talált be. Sok fault tördelte a játékot, a hajrára elfogyott a magyar válogatott. Három perccel a vége előtt, 62-68-nál még magához hívta csapatát Stefan Svitek, de a végén már rossz döntéseket hoztak a lányok, így vereséggel kezdtük az első edzőmeccsünket.

A két csapat holnap ismét összecsap egymással.

 
 

 

 
  • 1mcrae652017május19.14:30ÚjVálasz

    Zele Dorina miért válogatott még mindig? Nem az a szint.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!