Felkészült a szolnoki zónából a ZTE

Zalaegerszeg/Szolnok – Eilingsfeld szívesen menne még egyszer Zalába, Benke viszont legszívesebben a harmadik Olaj-elleni győzelmet ünnepelné a hétvégén. Ez a harc lesz a végső?
 
 
 
 
 

Felkészült a szolnoki zónából a ZTE

Zalaegerszeg/Szolnok – Eilingsfeld szívesen menne még egyszer Zalába, Benke viszont legszívesebben a harmadik Olaj-elleni győzelmet ünnepelné a hétvégén. Ez a harc lesz a végső?

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Meggyőző fölénnyel fektette két vállra a Szolnoki Olaj KK-t a Zalakerámia ZTE KK kedden este (85-68). A főként palánk alatt harcos – 11 lepattanót gyűjtött be, köztük 4 támadóval –, 7 ponttal záró válogatott erőcsatár, Eilingsfeld János így értékelte a találkozót:

- Gratulálok a ZTE-nek. Kezdetben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán beálltunk zónázni, ám a Zalaegerszeg most erre jól felkészült, mi pedig nem tudtuk levédeni a pick & rolljaikat. Sajnos a támadójátékunk is akadozott, s ennek nagy szerepe volt abban, hogy vereséget szenvedtünk. Nem csüggedünk, megyünk tovább, pénteken szeretnénk hazai pályán egyenlíteni, és vasárnap visszajönni még egyszer Zalaegerszegre.

A hazaiak csapatjátékot játszva érték el a sikert, ám a legjobb teljesítményt az a Benke Szilárd nyújtotta, aki 36 perc alatt 27-es VAL-mutatót ért el. 15 pontja mellé hét lepattanót is begyűjtött, 4 faultot harcolt ki, és kiosztott 5 gólpasszt is.

- Szerencsére egész meccsen dominálni tudtunk - kezdte a ZTE bedobója. - A zónavédekezésüket sikerült megbontanunk, és az előző találkozóhoz képest sokat léptünk előre. A kiharcolt helyzeteket jobban értékesítettük, mint az előző két találkozón, s hátul, védekezésben is tudtuk hozni, amit szerettünk volna. Támadásban és védekezésben is elosztottuk a feladatokat, és a cserékkel is tartani tudtuk a különbséget. Mindenki próbálta hozni a maximumot, fejben is végig ott voltunk, remek meccs volt. Köszönet illeti szurkolóinkat is, akik hatalmas hangulatot teremtenek itthon és idegenben is, nagyon oda teszik magukat. Extra ilyen tábor előtt játszani minden egyes meccsen, nagyon élvezem ezt. Eddig sikeresen kihasználtuk a hazai pálya előnyeit, sikerült meccsről-meccsre alkalmazkodni a párharchoz. Az elemzés során megnézzük, miben kell javulnunk a következő mérkőzésre, és próbáljuk betartani azokat a dolgokat, amiket eltervezünk. Szeretnénk ezt a lendületet tartani, ami a keddi mérkőzésen jellemzett minket, és bízunk abban, hogy ebben a bajnokságban harmadszor is tudunk győzni a Tiszaligetben - vélekedett bizakodóan a 22. születésnapját a közeljövőben ünneplő kosaras.

 
 

 

 
 • 4zeno752017május19.07:28ÚjVálasz

  Jani jöhetsz majd Zalába de esetleg csak nézönek.Szolj idöben akkor foglalok neked helyet!!! Csak a Zete!!!

   
 • 3stukkerno42017május18.22:55ÚjVálasz
  Idézet: lalyoska
  Jó lenne, ha minden csapatban lenne legalább egy ilyen kaliberű "huszonegy-két" éves játékos...
  ...

  +1

   
 • 2jura692017május18.21:47ÚjVálasz

  Hajrá ZTE!Ott leszünk mögöttetek és kihajtjuk Belőletek a győzelmet!Jól jön egy kis pihenés az Alba előtt!! :)Csak a ZTE!!

   
 • 1lalyoska2017május18.18:08ÚjVálasz

  Jó lenne, ha minden csapatban lenne legalább egy ilyen kaliberű "huszonegy-két" éves játékos...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!