Pécsi VSK-PANNONPOWER - Egis Körmend

Pécs - Új dolgokkal készülnek a hazaiak.
 
 
 
 
 

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Egis Körmend

Pécs - Új dolgokkal készülnek a hazaiak.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A pécsieken lesz a nagyobb nyomás holnap, a Körmend elleni negyeddöntő során. Csirke Ferenc együttese nem kaphat ki, amennyiben szeretné még életben tartani elődöntős esélyeit. Mindkét oldalon lesz hiányzó.

Csirke Ferenc, a PVSK-PANNONPOWER vezetőedzője: Ezúttal is hasonlóan nehéz találkozóra számítok, mint amilyenek voltak az eddigiek. Visszanéztem a harmadik meccs felvételét, azt kell, hogy mondjam, csak saját magunknak köszönhetjük a vereséget. Túl sok eladott labdánk volt a második félidőben, amikből könnyű kosarakat dobott a Körmend, pedig tudtuk előre, hogy ellenfelünk egyik legnagyobb erőssége a gyorsindítás, erre mindendképpen jobban kell figyelnünk, le kell redukálnunk azok számát holnap. Az első meccsen nagyjából meg tudtuk akadályozni, akkor kevés labdát adtunk el. A másik fontos dolog, hogy még jobban ki kellene használnunk Sejfic missmatch pozícióit, de nem vagyunk könnyű helyzetben, mert úgy érzem, hogy Magyarországon egy center és egy alacsonyabb játékos missmatch-ében a palánk alatt nagy százalékban, többnyire a kicsit védik. Most arra is figyelünk, ha ilyen szituációk lesznek, akkor azokat másképp próbáljuk bejátszani, lejátszani. Készültünk arra is, hogy Allen kétfajta játékot játszik: mást, amikor Sejfic és mást, amikor Harazin ellen van fent a pályán. Megpróbálunk mi is egy másfajta védekezést, attól függően, hogy melyik centerünk játszik. Budimir biztos, hogy hiányozni fog holnap, Halász viszont visszatér, mindenképpen szeretnénk még visszamenni Körmendre vasárnap.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Mind a három meccs nagyon kemény és fárasztó volt, ezúttal sem számítok másra. Ha sikeresek akarunk lenni, akkor holnap a legjobbunkat kell nyújtani. A Pécs eddig is bizonyította, hogy milyen jó csapat, bár eddig felszabadultan, mindenféle nyomás és teher nélkül játszhatott ellenünk. Most viszont már nem lesz több lehetőségük a javításra, ez az utolsó esélyük, annak tudatában lépnek pályára, hogy nem kaphatnak ki, nekünk viszont még lehet egy mérkőzésünk otthon, de persze nem erre játszunk, le akarjuk zárni a párharcot holnap. Sok energiára lesz szükségünk, ezért is lenne nagyon fontos, hogy megfelelően tudjunk pihenni, regenerálódni az elődöntő előtt. Várjuk a szurkolóinkat is, elkél majd a segítségük idegenben. Azt gondolom, hogy a két csapat számára már nincs titok egymás előtt, ők is tudják, hogy mi mit játszunk, és mi is azt, hogy ők mit, nem számítok meglepetésre taktikai oldalon. Egy teljesen új negyven perc következik, az fog nyerni, aki jobb formában lesz. Sajnos Csorvási Milánra még nem számíthatok, de remélem a többiekre igen.

Cikkünk megjelenése után Veljko Budimir megkapta az MRI vizsgálat eredményét, mely után kiderült, hogy nincs nyaksérve. A játékos úgy döntött, hogy holnap a bemelegítést elvégzi, azt követően pedig kiderül, hogy vállalni tudja-e a szereplést.

"Sok függ attól, hogy milyen kedvük van a légiósoknak Körmenden"

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

- Ha a papírformát nézzük, akkor holnap le tudja zárni a Körmend a párharcot. Viszont most mondjam azt, hogy sok függ attól, hogy a légiósoknak milyen kedvük van Körmenden? Hajlandóak lesznek-e csapatjátékot játszani, vagy inkább az egyénieskedő játék érvényesül? Ugyanis, ha minden rendben van, és mindenki beáll náluk a sorba, akkor Magyarországon bárkit képesek lehetnek legyőzni, de láttunk már nem egyszer az ellenkezőjére is példát, az egyénieskedő játékuk bizony nem vezet eredményre. Mindenképpen sok függhet attól is, hogy Budimir és Halász játszhat-e, és ha igen, akkor mennyit bírnak, hiszen a Pécs két meghatározó játékosáról beszélünk, a hazaiaknak nagy szükségük lenne rájuk. Persze bizonyították már azt is, hogy nélkülük is tudnak szépen játszani, de azért egy teljes meccset kibírni nélkülük elég nehéz feladat. A PVSK egy lelkes, jól összeszedett gárda, természetesen van esélye a győzelemre, de ha a vendégek megfelelő szelemben állnak hozzá a meccshez, akkor lezárhatják a párharcot.

 
 

 

 
 • 14Tobey2017május19.11:06ÚjVálasz

  Jó lenne ma lezárni.....kell a pihenés....

  Hajrá Körmend!

   
 • 13akagi2017május19.10:23ÚjVálasz
  Idézet: donnarumma
  nagyon jo ez a Pecs,bar ezt eddig is tudta mindenki:-) de nem gondolom hogy egymas utan 2x is tudnanak majd nyerni
  ...

  Nem vitathat hogy jó csapat a pécsi. Amelyik gárda eddig eljutott a bajnokságban, az rossz nem lehet. Ugyanakkor azt se feledjük, a körmendben 6 klasszis lép ma pályára. Amennyiben csak 3-an elkapják a fonalat, akkor lezárul a párharc. Sokáig ilyen rosszul ne dobhatunk. Ráadásul abban is bízhatunk, hogy egy ilyen sorozatterhelés a pécsi játékosokat erősebben megviseli, mivel erőnlétileg nincsenek úgy felhozva, mint a körmendi csapat tagjai. Az idegek harca is dönthet, a pécsi játékosokon a teher, a körmendi csapat több komoly nemzetközi tétmeccsen is edződött a szezonban,.Aminek hozadéka, egy szoros végjátékban a vendégek számára hozhat sikert. persze bármi megtörténhet, a végeredményt illetően, inkább mindenki elkötelezettsége folytán szavaz itt, mintsem hogy valóban tudni lehetne mi lesz a vége.

   
 • 12pvskszurker2017május19.09:56ÚjVálasz
  Idézet: stukkerno4
  Mondjuk ez fajhat a kormendi baratoknak is...
  Te nemis vagy amugy pecsi tuti.. kutya vagy te.. kecsooorol..!!
  Jo meccs lesz!!
  ...

  Miért nem a saját csapatodhoz írsz? Ja, hogy nektek már nem osztanak lapot!! gyengék voltatok! Bemákoltátok a kupa bronzot de mikor a tényleges tudás kellett volna akkor nullák voltatok. Idén sincs playoff!! Szegeden nem ismerik ezt a álombeli fogalmat! zümmögjél csak michlein maci

   
 • 11mte012017május19.09:06ÚjVálasz

  Zárjuk ma le és pihenjük a falcora.
  MTE!!

   
 • 10donnarumma2017május19.07:45ÚjVálasz

  nagyon jo ez a Pecs,bar ezt eddig is tudta mindenki:-) de nem gondolom hogy egymas utan 2x is tudnanak majd nyerni

   
 • 9stukkerno42017május19.01:24ÚjVálasz
  Idézet: balldontlie
  Csirke missmatch szituációs példája szerintem nem helytálló, mert nálunk az alacsonyabb játékosok, pl Smith tuti inkább agresszívebben, nem feltétlenül faultolva védekezik a magasabb, erősebb...
  ...

  Ebben a parharcban Milan nelkul teljesen jo amit amit Allen csinalt..csinal.. Budimerrel mas lenne a helyzet... de ott Csori itt Veljko...
  Kivancsi vagyok mit talalt Csirke..

   
 • 8stukkerno42017május19.01:18ÚjVálasz
  Idézet: stukkerno4
  Eza papagaj csapat rongya ver/t/ titeket iden 2szer... meg aza kupabronz... :)
  Ciaobolond!
  ...

  Mondjuk ez fajhat a kormendi baratoknak is...
  Te nemis vagy amugy pecsi tuti.. kutya vagy te.. kecsooorol..!!
  Jo meccs lesz!!

   
 • 7stukkerno42017május19.00:38ÚjVálasz
  Idézet: stukkerno4
  Jol kivagytok!!
  ...

  Eza papagaj csapat rongya ver/t/ titeket iden 2szer... meg aza kupabronz... :)
  Ciaobolond!

   
 • 6stukkerno42017május19.00:35ÚjVálasz
  Idézet: pvskszurker
  húzzál vissza a papagáj csapatodhoz! Ja hogy ők már rég hazamentek, mert le@umiztak??? hahahaha milyen érzés lehet a playoff? te ezt sosem tudod meg!! régi édes álom, ha egyszer valóra válna.....
  ...

  Jol kivagytok!!

   
 • 5pvskszurker2017május18.21:36ÚjVálasz

  húzzál vissza a papagáj csapatodhoz! Ja hogy ők már rég hazamentek, mert le@umiztak??? hahahaha milyen érzés lehet a playoff? te ezt sosem tudod meg!! régi édes álom, ha egyszer valóra válna.....

   
 • 4pvskszurker2017május18.21:33ÚjVálasz
  Idézet: stukkerno4
  Mit akar ez mar megint jelenti.. Csori tuti nem de remelem a tobbiekre szamithatok.. ??
  ...

  Nem te vagy véletlenül michleinzümzüm?

   
 • 3stukkerno42017május18.20:43ÚjVálasz

  Mit akar ez mar megint jelenti.. Csori tuti nem de remelem a tobbiekre szamithatok.. ??

   
 • 2kendeffy2017május18.19:01ÚjVálasz

  Egyetértek. Sokszor mire Sejfics megfordul mi ziccert dobunk a tőle szerzett labdából...
  Smith olyan brutálisan erős fizikailag, hogy megtudja tartani a bosnyák centert. Csirke arról viszont nem beszélt, hogy a besegítésekből bőven marad helyük a tiszta hármasokra, amit aztán jó százalékkal bedobnak...

  Mindegy, csak nyerjünk és a fiúk tudjanak egy kicsit többet pihenni.

  MTE!

   
 • 1balldontlie2017május18.18:56ÚjVálasz

  Csirke missmatch szituációs példája szerintem nem helytálló, mert nálunk az alacsonyabb játékosok, pl Smith tuti inkább agresszívebben, nem feltétlenül faultolva védekezik a magasabb, erősebb emberen, sokkal hamarabb szól a síp védő hiba miatt.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!