Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK

Szolnok - Kmezic szerint csapatának mentálisan kell javulnia az előző meccshez képest.
 
 
 
 
 

Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK

Szolnok - Kmezic szerint csapatának mentálisan kell javulnia az előző meccshez képest.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az első három, egyaránt hazai győzelmet hozó mérkőzés után a Zalaegerszeg a párharc lezárásának reményében lép pályára az egyenlítésért küzdő Szolnok otthonában péntek este.

Kmezic Zoran, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Sok mindenben javulnunk kell az előző mérkőzéshez képest, főleg fejben. Az elmúlt napokban is ez volt a középpontban, próbáltuk mentálisan felkészíteni a csapatot. Idegenben idén egyszerűen nem megy a gárdának, de ezzel ráérünk majd később foglalkozni, először legyen meg az egyenlítés. Idehaza kifejezetten jól szereplünk, mindössze kétszer kaptunk ki a bajnokságban - most is arra számítok, hogy magabiztosan, önbizalommal telve fogunk pályára lépni. Az előző meccshez képest sokkal keményebbnek kell lennünk, meg kell nyernünk a párharcokat, leszedni a pattanókat, megszerezni a szabad labdákat. Azt semmiképp sem engedhetjük meg, mint a múltkor, hogy a Zalaegerszeg tizennéggyel többször dob rá, mint mi, mert akkor nem lesz sok esélyünk. A sérüléseket tekintve sok újat nem tudok mondani, Vojvodának továbbra is gondja van a bokájával, amit nem tud kipihenni, és ez legutóbb rányomta a bélyegét a játékára, ennek ellenére ő is - ahogy mindenki - mindent meg fog tenni az egyenlítés érdekében.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Legutóbb meglehetősen jól működtek az eltervezett dolgok, fontos hogy taktikailag Szolnokon is ugyanolyan fegyelmezetten játszunk, mint odahaza. Pár dologban azért változtatunk, mert a nagyarányú győzelem ellenére az Olajnak megvoltak a lehetőségei, és nem elég csak bíznunk abban, hogy ezeket a Tiszaligetben is kihasználatlanul hagyják. Védekezésben és támadásban is tudunk még fejlődni, de ahogy említettem, a kulcs a koncentráció lesz: a Szolnok egész biztosan változtat a játékán, ezekre figyelnünk kell, és jól reagálni rájuk. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, ezért természetesen mindenki játszani fog, bár az kérdés, hogy mennyit - két-három játékosom is van, akiknek ha nem is súlyos a sérülésük, de semmiképp sincsenek 100 százalékos állapotban.

Fodor a Szolnok győzelmére tippel

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a debreceni kosárlabda akadémia egyik vezetője, korábbi magyar bajnok és kupagyőztes edző elemezte:

– Eddig nagyon érdekes ez a párharc: először egy nagyon szoros meccsen nyert a ZTE, majd úgy tűnt, idegenben is lehet esélye a zalaiaknak, de a Szolnok egy parádés negyednek köszönhetően nem hagyta veszni a reményeit, végül legutóbb meglepően simán győzött Bencze Tamás csapata. Ugyanakkor jó hír az Olajnak, hogy ez a rájátszás, és igazából teljesen mindegy, hogy egy ponttal kapsz ki, vagy harminccal, ez maximum lélektani szempontból lehetne érdekes - de úgy gondolom, pont ezért profi játékosok, mert ezt ki tudják zárni, és képesek csak az előttük álló feladatra összpontosítani. Hazai pályán én összességében a Szolnokot tartom esélyesebbnek, szerintem egyenlíteni fognak Vojvodáék - a Zetének úgy vélem akkor lehet esélye, ha nem csak a távoli dobásaikra hagyatkoznak, hanem a festéken belülről is többet kísérleteznek, tehát ha megtalálják az egyensúlyt a külső és a belső helyzetek között.

 
 

 

 
 • 18kuruc12017május19.18:48ÚjVálasz

  A Knézy Jenő talán annyit ivott, hogy nem látta a második negyedben Kiss Raul dobásánál először a palánkot érte a labda, utána ütötte el Tóth Ádám! Ez már leszállóág!

   
 • 17tormassy2017május19.18:22ÚjVálasz

  Úristen mekkra hazai pálya van Szolnokon...Papp Péter ......ej

   
 • 16o_lajos2017május19.15:38ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Mindenki ki a Ligetbe!Vojvoda utolsó meccse Szolnokon az Olaj mezèben!
  ...

  Ne vegyél rá mérget....!

   
 • 15markon1562017május19.13:42ÚjVálasz

  Én kinnt leszek a meccsen! Remélem, hogy ma győzünk, és az 5. meccsen Zalában haljunk meg szépen! Hajrá Olaj! Mindenki a Ligetbe!

   
 • 14mazsola2017május19.12:03ÚjVálasz
  Idézet: 19730624PETER
  VASÁRNAP IRÁNY ZEG MAZSOLA BARÁTOM!
  ...

  Sajnos melózom ma is meg vasárnap is,nem tudok menni! Szurkoljatok helyettem is. Ma is, vasárnap is!
  MINDÖRÖKKÉ OLAJBÁNYÁSZ!

   
 • 13nemdeandre2017május19.10:19ÚjVálasz

  Mindenki ki a Ligetbe!Vojvoda utolsó meccse Szolnokon az Olaj mezèben!

   
 • 12bilbao2017május19.09:33ÚjVálasz
  Idézet: vagasiteri
  Nem zokog itt se Jenő se senki más a Zete győzelme esetén.
  Nyilvánvaló, hogy jobb csapat a ZTE!
  Szégyen lenne, ha ma nem húznák be a meccset.
  Sok sikert a továbbiakban!
  Hajrá Olaj!
  ...

  Várjuk ki a végét. Az Olaj idén azokon a meccseken, amikor kellett, akkor jól hajtott, küzdött és talán jól is játszott. Ilyen volt a Körmend elleni hazai az alapszakaszban, amin a kupaindulás múlt, ilyen volt maga a kupa és legutóbbi hazai a zte ellen, ahol egyenlíteni kellett.
  Persze azon is sok múlik mennyire tud játszani Voja és Andric a sérülésével.

   
 • 11vagasiteri2017május19.08:17ÚjVálasz
  Idézet: Beniben
  Reméljük Jenő ma zokogni fog! :)
  Gyerünk srácok, húzzuk be!
  Csak a ZTE!!!
  ...

  Nem zokog itt se Jenő se senki más a Zete győzelme esetén.
  Nyilvánvaló, hogy jobb csapat a ZTE!
  Szégyen lenne, ha ma nem húznák be a meccset.
  Sok sikert a továbbiakban!
  Hajrá Olaj!

   
 • 10zete52017május19.08:12ÚjVálasz
  Idézet: donnarumma
  Jo lenne egy izgalmas 5. meccs ebben a párharcban..Sztem a ZTE valamivel "gyengebb" az élcsapatoknál, de messze náluk a legjobb a csapatösszhang, a kémia a koncentráció.
  ...

  Legyen inkább nálatok egy izgalmas 5. meccs! :) Az éremre esélyes csapatok közül kettő van egyben: ti és mi. És egyetértek: az a kérdés, hogy ez mire lehet elég, főleg a mi esetünkben, mivel pályahátrányban leszünk, ha bejutunk a négybe (persze, ha a döntőben a Kaposvár jön szembe! :)). Ma legyünk élesek és bizonyítsuk be, hogy lehet esélyünk az Alba ellen is! Hajrá ZTE!

   
 • 9donnarumma2017május19.07:41ÚjVálasz

  Jo lenne egy izgalmas 5. meccs ebben a párharcban..Sztem a ZTE valamivel "gyengebb" az élcsapatoknál, de messze náluk a legjobb a csapatösszhang, a kémia a koncentráció.
  A kérdés az hogy, meddig lehet ezt bírni? Amíg bírják, addig maradnak

   
 • 8Beniben2017május19.07:14ÚjVálasz

  Reméljük Jenő ma zokogni fog! :)
  Gyerünk srácok, húzzuk be!
  Csak a ZTE!!!

   
 • 7Torcida19902017május18.21:51ÚjVálasz

  HajràZETE! A szurkoló bennünk van!

   
 • 6into@2017május18.21:14ÚjVálasz

  Holnap nyerni kell! Az ötödiken pedig bármi megeshet! CSAK AZ OLAJ!

   
 • 519730624PETER2017május18.21:14ÚjVálasz
  Idézet: mazsola
  HAJRÁ OLAJ!
  ...

  VASÁRNAP IRÁNY ZEG MAZSOLA BARÁTOM!

   
 • 419730624PETER2017május18.21:12ÚjVálasz

  Aki holnap nyer az lesz a bajnok!!! Az albát a ZTE meg mi is megverjük!Ha mi kiesünk szurkolunk aZETÉNEK!!! HAJRÁ OLAJ!!! Haljunk meg szépen vasárnap egy szoros meccsen!!!

   
 • 3mazsola2017május18.21:08ÚjVálasz

  HAJRÁ OLAJ!

   
 • 2zeno752017május18.20:46ÚjVálasz

  Hajrá Srácok holnap meg lehet a 3. Gyözelmünk!!! Sok sikert kivánok hozzá!!! Sajnos nem tudok ott lenni.igy a tv keresztül szurkolok nektek!!! Csak a Zete!!!

   
 • 1ZTE152017május18.20:40ÚjVálasz

  Gyerünk fiúk zárjuk le! :)
  Szolnokra jó idegenbe járni :)

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!