Életben maradtak a MAFC reményei

Budapest - Szombaton, a Vasas otthonában fog eldőlni a play-out.
 
 
 
 
 

Életben maradtak a MAFC reményei

Budapest - Szombaton, a Vasas otthonában fog eldőlni a play-out.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Telt ház előtt, jó hangulatban rendezték a play-out második mérkőzését a Gabányi László Sportcsarnokban. A tét nagy volt, az életben maradásért játszott a MAFC. Érezték ezt a szurkolók is, hiszen sokan kilátogattak a mérkőzésre, hogy biztassák csapatukat.

Lakits büntetője jelentette a mérkőzés első kosarát, amire az ellentámadásból Taylor válaszolt középtávolról. Duvnjak egy triplával visszavette a vezetését, majd Pacher egyenlítését követően beragadt a Vasas. A negyed felénél, 10-4-nél Sárosi Bulcsúnak kellett időt kérnie. Az általában védekezésben remeklő Lakits támadásban is sokat tett hozzá ezekben a percekben, majd Duvnjak újabb pontjaival már 16-4 volt az állás. A MAFC lendülete megmaradt, már tizenöt ponttal is vezetett. Az utolsó két perc a Vasasé volt, ennek köszönhetően sikerült tíz pontra felzárkóznia (23-13).

Alig hozott kosarat a második negyed első fele, de a 6-2-s részeredmény a hazaiaknak kedvezett. A Vasas nagyon gyengén dobott, Wright a kihagyhatatlant is kihagyta, így nem csoda, hogy egyre nagyobb lett a műegyetemisták előnye. A 12. percben már 29-13-ra vezetetett a Garai-legénység. Ezután azonban teljesen megállt a játékuk, a Vasas pedig egyre feljebb kapaszkodott. A MAFC nyolc perc alatt csupán öt pontra volt képes, míg a Vasas 19-ig jutott. Még Taylor utolsó másodpercben elengedett triplája is beesett a dudaszóra, így csupán két pont maradt meg a hazaiak előnyéből (34-32).

Hiába indult hazai kosarakkal a második félidő, bő két perc után már egyenlített a Vasas. Egyre mélyebbre került a MAFC, a 25. percben Thompson hárompontosa már a vendégek vezetését jelentette. Misek két büntetőjével és Duvnjak triplájával próbálta kiráncigálni csapatát a gödörből. Egy biztosabbnak mondható, nyolcpontos előnyt felépítettek újra a hazaiak, de a negyed hajrája ismét a vendégeké volt. Taylor vezérletével egészen három pontig sikerült visszakapaszkodnia a Vasasnak (53-50).

A 32. percben újra közel állt a vezetéshez a vendég csapat, ám Sihota tizenegyedik próbálkozásából megszületett az első mezőny kosara. Sikerült hét ponttal elmennie a MAFC-nak, ekkor Sárosi Bulcsú kényszerült időkérésre. Ezekben a percekben egyértelműen Garai Péter csapatának az akarata érvényesült, de ahogy arra számítani lehetett, a Vasas visszajött a meccsbe. Végül mégsem lett „körömrágós” a találkozó vége, mert Sihota a legjobbkor talált magára, és tripláival eldöntötte a meccset (81-68).

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Nagy energiával kezdtünk megint, de ugyanazt a hibát követtük el, mint szombaton. Hagytuk őket tizenöt pontos hátrányból felállni, de a fiúk szerencsére megértették, hogy nincs több hibázási lehetőség. Aki ma pályára került, mindenki nagyot küzdött. Ki szeretném emelni Robbie Sihota teljesítményét, aki azok után, hogy az első félidőben nullát dobott, a hajrában kosaraival eldöntötte a meccset. Úgy gondolom, hogy óriási élményben volt ma része azoknak, akik kilátogattak a mérkőzésre. Egy nagyon jó hangulatú, színvonalas meccset játszottunk. Folytatás szombaton, az pedig már a szív kérdése lesz.

Sárosi Bulcsú, a Vasas vezetőedzője: Rosszul kezdtük a meccset, gyenge dobószázalékkal, rossz helyzet kiválasztásokkal. Onnantól kezdve futottunk az eredmény után. Többször felálltunk, sikerült átbillenteni a mérkőzést az addigi medréből, de a vége a hazaiaknak alakult jobban. Tragédia nem történt, szombaton próbálunk javítani. Gratulálok a MAFC-nak.

 
 

 

 
 • 22kendeffy2017május18.07:36ÚjVálasz

  A hagyományok és a több szurkoló miatt jobb lenne, ha Mafc maradna bent.

  Szombaton jó kis meccs lesz.

   
 • 21shag2017május18.00:16ÚjVálasz
  Idézet: raschi
  Most csak kíváncsiságból megnéztem a BB1 tudósításait, hogy mennyien voltak a Vasas-MAFC meccseken (mert mint utólag magyarázod, csak erre gondoltál), mert ahogy írod, erre a kutya sem kíváncsi...
  ...

  Szerinted ezek az adatok mennyire validak? Szerinted nincsenek kikozmetikázva, mint egyes más sporteseményeknél? Szerinted nincsen beleszámolva a kisgyerek, meg az anyuka meg a szertáros néni? De! Nem azért írtam a hozzászólásomat, hogy degradáljam ezt a 2 csapatot, hanem azért, mert meg kellene már végre érteni és nem hőbölögni hetente, hogy miért nincsen több kosármeccs a tvben. Mert sajnos labdába nem rúg a foci mellett. Egy f.s NB I-es focimeccs többszörös nézettséget tud generálni, mint egy szolnok-alba pl. Ez szomorú, de tény. Még az NBA sem tudja felvenni a versenyt a magyar focival, a spanyolt meg pl. ne is említsük. Ez a büdös nagy helyzet. Felesleges nekem ugrani, mert tényleg nem érdekel csak pár száz nézőt ez az egész. Ettől függetlenül remélem, hogy minél többen lesznek kinn szombaton, és a MAFC benn marad végül. Vegyétek be a pirulátokat. Jó éjt! :)

   
 • 20raschi2017május17.23:57ÚjVálasz
  Idézet: shag
  Értelmezzetek már szöveget, még ha nehezen megy, akkor is. Tudtommal szombaton a Vasas otthonában lesz a meccs, és ott tényleg ennyi a nézőszám. Ennyit írtam. Nem kell rögtön osztani az észt :)
  ...

  Most csak kíváncsiságból megnéztem a BB1 tudósításait, hogy mennyien voltak a Vasas-MAFC meccseken (mert mint utólag magyarázod, csak erre gondoltál), mert ahogy írod, erre a kutya sem kíváncsi, csak 100-200-an voltak. (nem tisztem megvédeni a Vasas-t, de hát egy szurkolójuk sincs itt...)

  Vasas - MAFC - 2016.10.25.18:07 - 800 néző
  Vasas - MAFC - 2017.05.13.17:43 - 600 néző

  A nézőszámot elsősorban a hazai csapatnak kellene produkálni.... Sokat elmond a playout első meccséről, hogy a vendégszektor tele volt, kb 200-250 emberrel és 350-400 Vasas néző volt kint (szurkoló kb 30). Mondjuk kicsit furcsán is hangzik,a Gyerünk gyerünk angyalföld rigmus, a SPORT11-ben, de ez is megér egy misét, hogy miért Budapest másik végén játszik a csapatuk.

   
 • 19raschi2017május17.23:40ÚjVálasz
  Idézet: shag
  Értelmezzetek már szöveget, még ha nehezen megy, akkor is. Tudtommal szombaton a Vasas otthonában lesz a meccs, és ott tényleg ennyi a nézőszám. Ennyit írtam. Nem kell rögtön osztani az észt :)
  ...

  Értelmezzük együtt :-) : "Kb senkit sem érdekelt (eddig) egyik csapat sem, 100-200 nézők voltak a meccseiken"

   
 • 18raschi2017május17.23:23ÚjVálasz
  Idézet: onyx
  El okádom magam, ha jövőre is a Mafcot kell látnom az nb1be, gyerekek ez nb2
  ...

  de kis kényes gyomrod van! Majd a playout eldönti, hogy kit kell nézned jövőre.

   
 • 17onyx2017május17.23:19ÚjVálasz

  El okádom magam, ha jövőre is a Mafcot kell látnom az nb1be, gyerekek ez nb2

   
 • 16shag2017május17.23:05ÚjVálasz
  Idézet: raschi
  te se jártál még MAFC meccsen, de ez hagyján! Egész évben egy tudósítást sem olvastál a MAFC hazai meccseiről? Akkor nem írnál hülyeséget 100-200 nézőt!
  ...

  Értelmezzetek már szöveget, még ha nehezen megy, akkor is. Tudtommal szombaton a Vasas otthonában lesz a meccs, és ott tényleg ennyi a nézőszám. Ennyit írtam. Nem kell rögtön osztani az észt :)

   
 • 15ubmc2017május17.22:54ÚjVálasz

  Hat ha 1600 lesz a meccs.. akkor a Vasasbol meg kevesebben lesznek.. talan, ha 100an.

   
 • 14raschi2017május17.22:43ÚjVálasz
  Idézet: kendeffy
  Szombaton tényleg 1600(!) lesz a meccs a Sport11-ben?
  ...

  kell a bevétel!? A kutya nem jár Vasas meccsre... Most legalább a vendégszurkolókon tudnak keresni egy kicsit

   
 • 13ubmc2017május17.22:25ÚjVálasz

  Lakitsban oriasi tuz van! Hasznos volt ma nagyon! Az ideny eddig legjobb teljesitmeny osszesegeben! Mindenki szuper volt! Meg kell meritsenek picit es meglesz ez! A Polyak szerintem Garai huzasa volt. Biztos keszultek belole es ezzel probalta osszezavarni a Vasast! Nem akarja, hogy atlaszo legyen a Mafc. Megprobal csavarni! Kivancsi leszek mi lesz szombaton!

   
 • 12kendeffy2017május17.21:59ÚjVálasz

  Szerintem Lakits magasságához képest kifejezetten gyors játékos és jól és védekezik. Szerintem jobb csapatok magyar magjába is beférne. Ha netalán kiesik a Mafc lesz ajánlata jobb csapatoktól.

   
 • 11raschi2017május17.21:47ÚjVálasz
  Idézet: kissber
  Matija Poščić teljesítményét se hagyjuk szó nélkül!!! Hajrá Mafc!!!
  ...

  Valóban Poscic előtt le a kalappal, ma nagyon nagyot játszott! Pedig szegény néha már olyan fáradt volt, hogy menni alig tudott, de végigcsinálta!!!
  Duvjnak igazi vezér volt ma!
  Bár nem a kedvenc játékosom Lakits, de ma nagyon hasznosan játszott. több lepattanószerzés, és fontos kosarak!
  Szóval ma mindenki kitett magáért!

   
 • 10raschi2017május17.21:40ÚjVálasz
  Idézet: shag
  Akkor menj ki rá. Kb senkit sem érdekelt (eddig) egyik csapat sem, 100-200 nézők voltak a meccseiken. Sajnos esélytelen kb.
  ...

  te se jártál még MAFC meccsen, de ez hagyján! Egész évben egy tudósítást sem olvastál a MAFC hazai meccseiről? Akkor nem írnál hülyeséget 100-200 nézőt!

   
 • 9kendeffy2017május17.21:30ÚjVálasz

  Szombaton tényleg 1600(!) lesz a meccs a Sport11-ben?

   
 • 8hhhildi2017május17.21:29ÚjVálasz

  Bocs, csak a Vasasról beszélj ha 200-300 nézőt írsz! A MAFC 800-1200 között volta hétvégeken a nézőszám! Hétközben illetve amikor már biztossá vált az alsóház utána lettek a MAFC meccseken 500-800-an!

   
 • 7kendeffy2017május17.21:25ÚjVálasz

  Végre kosárlabda hangulat volt a Gabányiban. Papíron erősebb a kerete a Vasasnak, 4 jó amerikai légióssal+Horváth Ákossal. Ma a MAFC nagy szívvel játszott és megérdemelten nyert. Jobb lenne a magyar kosárlabdának, ha a MAFC maradna az első ligában. Szombaton igazi élet-halál harc lesz.

  Hajrá MAFC!

   
 • 6ubmc2017május17.21:12ÚjVálasz

  Gyonyoru volt! Katona!!! Fejezd be a nyakon vagast...a szineszkedest! Nem sportolohoz melto meg mindig ez a lanyos eldobom magam hiszti! Figyelmezetettek is emiatt!!! Fejezd be! Ami a labad kozott van, kihangsulyozom! Az egy kobretto! De teny nem lattam a Tied! Viselkedj es jatsz ferfihoz meltoan! Fejezd be a hisztit es a sirast!!! Kosz Tesom!

   
 • 5urkrem2017május17.20:15ÚjVálasz

  A MAFC meccsein 100-200 néző volt? Te jártál már a Gabányiban? Egyébként valóban ki kell menni a meccsre, az első meccs alapján lesz bőven hely. Ha nem is a vendégszektorban, mert az meg fog telni...

   
 • 4kissber2017május17.20:10ÚjVálasz

  Matija Poščić teljesítményét se hagyjuk szó nélkül!!! Hajrá Mafc!!!

   
 • 3shag2017május17.20:06ÚjVálasz
  Idézet: plok
  Én a TV helyében közvetíteném a szombati meccset. Az év eddigi legfontosabb találkozója lesz.
  ...

  Akkor menj ki rá. Kb senkit sem érdekelt (eddig) egyik csapat sem, 100-200 nézők voltak a meccseiken. Sajnos esélytelen kb. ,hogy szombaton kosarat adjanak, amikor akkor van az NB I-es foci és évek óta nem volt ilyen szoros a bajnokság vége. Max ilyen lehetetlen délután 2-es időpontban lehetne helye az M4-en.

   
 • 2plok2017május17.20:00ÚjVálasz

  Én a TV helyében közvetíteném a szombati meccset. Az év eddigi legfontosabb találkozója lesz.

   
 • 1urkrem2017május17.19:59ÚjVálasz

  Hajrá MAFC!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!