Az Euroliga felőrölte a Győrt

Győr - Völgyi Péternek idén nem volt könnyű dolga a csapatépítéssel, de a következő szezonban tovább folytatnák az építkezést.
 
 
 
 
 

Az Euroliga felőrölte a Győrt

Győr - Völgyi Péternek idén nem volt könnyű dolga a csapatépítéssel, de a következő szezonban tovább folytatnák az építkezést.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A CMB Cargo Uni Győr női csapata az idei szezont az Euroliga főtábláján kezdte meg, noha eredetileg még csak a selejtezőre készült. Völgyi Péter vezetőedző szerint ez a nem várt lehetőség valamelyest rányomta a bélyegét a csapat bajnoki szereplésére is. Az Euroligában végül egyszer sikerült nyernie csapatának, akkor a Mersin otthonából távozott győztesen.

– A tavalyi szereplésünknek köszönhetően eredetileg az Euroliga-selejtezőjére készültünk, de volt egy csapat, amelyik visszalépett, így közvetlenül a főtáblára kerültünk – mondta Völgyi Péter, a Győr vezetőedzője a BB1.hu érdeklődésére. – Örültünk ennek a lehetőségnek, de egy picit tartottunk is tőle, mert ez a sorozat nagyon erős és tizennégy csoportmérkőzést jelentett. Tudtuk, hogy ez egy olyan nagy erőpróba lesz, ami az alapszakasz helyezésünket is befolyásolhatja. Sajnos ebben a nehéz helyzetben jött négy sérülés. Külföldi és meghatározó magyar játékosunk is kiesett, így eléggé megcsappant rotációval tudtunk nekivágni a szezonnak. Ezek a sérülések aztán rányomták a bélyegét az egész éves teljesítményünkre. Természetesen több mérkőzést szerettünk volna megnyerni az Euroligában. Hazai pályán nem sikerült, pedig volt esélyünk rá. Egylabdás meccset játszottunk például a később négy közé jutó Fenerbahcéval.

– Mindezt figyelembe véve mennyire lehet elégedett a csapat bajnoki szereplésével? A kupában sikerült dobogóra állniuk, a bajnokságban viszont lemaradtak róla.

– A nemzetközi szereplés legnagyobb hátulütője az volt, hogy kevés idő állt a rendelkezésünkre, hogy összerakjuk az új csapatot. A Magyar Kupa előtt éreztem azt, hogy a rengeteg utazás után, a sok vereségből felállva jót tett a csapatnak, hogy tudtunk két hetet együtt dolgozni. Akkor sikerült összeállnunk, ennek köszönhető az érmünk. A play-offra aztán egy újabb játékosunk sérült meg a DVTK elleni párharcban, ami egy újabb nagy érvágás volt számunkra. Szerettünk volna éremmel zárni természetesen, mert a tavalyi ezüstérem után ezt csalódást jelentett, de a végére teljesen elfogytunk mentálisan és fizikálisan is.

– Hogyan tovább? A következő szezont is a Győr kispadján kezdi meg?

– Nekem még három évre szól a szerződésem Győrben. Anno négy évre írtam alá, ebből most telt el egy év. A buszbaleset után egy nagyon nehéz időszak következett a klub életében, de azóta kialakult egy olyan anyagi stabilitás és pozitív alaphelyzet, amire bátran lehet építkezni. Sikerült utolérni magunkat, nagy célokért játszhattunk. Jövőre is ez lesz a feladat, csak jövőre az Európa Kupában. Próbáljuk a fiatal játékosainkat tovább fejleszteni, és egy eredményes szezont futni. Erősíteni is fogunk természetesen, de ezekről a jövő héten fogunk sajtótájékoztató keretében beszámolni.

– Mit vár a női és a férfi magyar válogatottól az Európa-bajnokságon?

– Mind a kettőre elmegyek, ott leszek a helyszínen, mindkét csapatunknak nagyon fogok szurkolni. A kérdés mindkét oldalon az, hogy a nagy sztárok közül kik fognak játszani az ellenfeleinknél. Abban biztos vagyok, hogy a női és a férfi csapatunk is nagyon egységes lesz, de bravúrokra lesz szükség ahhoz, hogy tovább lehessen jutni.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!