A DEAC az első döntős

B-csoport – Az OSE vendégeként is nyert a Debrecen, így a feljutásért játszhat.
 
 
 
 
 

A DEAC az első döntős

B-csoport – Az OSE vendégeként is nyert a Debrecen, így a feljutásért játszhat.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Péntek este lejátszották a B-csoportos elődöntő második fordulójának első mérkőzését. A hazai pályán előnyt szerző DEAC az OSE vendége volt.

Óriási hangulatban kezdődött a találkozó, mindkét fél kezében nagyon dadogott a labda. A harmadik percben még mindig csak 2-0-t mutatott az eredményjelző, ám Jahmal Jones ébresztőt fújt társainak. A hátvéd ziccere után sebességet váltott a DEAC, és hiába kért időt a hazai szakmai stáb, a negyed derekára már 14 egységnyi volt közte. Az elsősorban Farkas Attila dobásaira építő hajdúságiak védekezése szinte tökéletes volt, így megnyugtató előnnyel várhatták a folytatást – tudósított a DEBKA honlapja.

A rövidszünet után állandósult a tíz pont körüli különbség, mindkét együttes igyekezett gyors játékot játszani. Az OSE betörésekből, a cívisvárosiak pedig gyorsindításokkal és hárompontosokkal operáltak. Az első találkozón nagyszerűen játszó Darion Rackley ezúttal árnyéka volt önmagának, a DEAC szemmel láthatólag nagyon felkészült belőle. A játékrész zárása Molnár Andráséknak sikerült jobban, így 13 pontos fórral mehettek a nagyszünetre.

A fordulás után Berényi Sándor tanítványai újra átrohantak az oroszlányiakon, Molnár közelijével már 17 volt közte (31-48). Az elképesztő hangulatot teremtő szurkolóiktól hajtott hazaiak azonban nem adták fel, s pillanatok alatt visszajöttek a mérkőzésbe. Zsíros Péter és Burai Róbert hárompontosaival szempillantás alatt egyszámjegyűre olvadt a differencia, sőt utóbbi kettesével már csak három volt közte (47-50). Jahmal Jones lépett ekkor elő vezérré, és rendkívül fontos kosaraival növelte a távolságot.

Az utolsó felvonásra mindent egy lapra feltéve igyekeztek felzárkózni a vendéglátók, de a DEAC-ból mindig volt valaki, aki lendíteni tudott a csapat szekerén. Az utolsó percekre már nem tudott látótávolságon belülre kerülni az OSE, így végül megérdemelt 16 pontos debreceni siker született. A párharcot így 2-0 arányban a hajdúságiak nyerték, így két év után ismét bajnoki döntőt játszhatnak a feljutásért. Az ellenfél kiléte akár szombaton kiderülhet, a Miskolc–Veszprém párharc állása 1-0 a borsodiak javára.

Vavra András, az OSE vezetőedzője a klub honlapján: Ismét jelentős hátrányt szedtünk össze az első negyedben, amit sokáig toltunk magunk előtt. Nagy energiákkal visszajöttünk, többször is labdánk volt a fordításhoz, de nem tudtunk élni vele. Időszakosan ugyan volt egy-két jó egyéni teljesítmény, de nem volt, aki stabilan tudta volna húzni a szekeret, míg náluk többen is hozták magukat. Rengeteg kidolgozott, üres dobásunk volt, de ilyen gyenge százalékkal egy ilyen kaliberű csapatot nem lehet megverni. Már egy közepes dobóteljesítménnyel is teljesen más lehetett volna a játék képe, de ezen már nem tudunk változtatni sajnos. Gratulálok a DEAC-nak, jó csapatuk van. Nagyon köszönjük szurkolóinknak, jó volt látni, hogy ekkora igény van a jó kosárlabdára, rajtuk ismét nem múlt semmi, öröm ilyen körülmények között játszani, dolgozni.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Fantasztikus környezetben játszhattunk, remek hangulatban, jó hogy a másodosztályban ilyen rangadók vannak. Véleményem szerint mindkét csapat megérdemelné az első osztályt. Igazi play-off-meccs volt rengeteg hibával, nem játszottunk igazán jól, sok volt az eladott labdánk, és nem tudtuk uralni a festéket úgy, mint a hazai meccsen. A győzelmünk annak köszönhető, hogy mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, átlendítve ezzel a holtponton.

OSE Lions – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 65-81 (9-21, 18-19, 20-13, 18-28)

OSE: BURAI 13/6, Horváth M. 12, Zsíros 11/9, Rackley 8, Madár A. 7/3, Tanács 6, Wehner 2, Kiss K. 2, Kovács G. 2, Varga D. 2, Olasz -.

DEAC: JONES 21, VELKEY 16/6, Farkas 15/6, Molnár A. 12/3, Szabó M. 6, Varga Á. 5/3, Lajsz 4, Opre 2, Erdei -, Kósa -.

A párharc végeredménye: 2-0 a DEAC-nak.

*A pénteki játéknap többi eredményéről hétfői összefoglalónkban számolunk be.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!