Ivkovic szerencsét hozott Ferencznek

Körmend - A Körmend csapatkapitánya hálás a szövetségi kapitánynak, amiért tavaly nyáron visszaadta az önbizalmát.
 
 
 
 
 

Ivkovic szerencsét hozott Ferencznek

Körmend - A Körmend csapatkapitánya hálás a szövetségi kapitánynak, amiért tavaly nyáron visszaadta az önbizalmát.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Tegnap már írtunk róla, hogy Stojan Ivkovic, a magyar válogatott szövetségi kapitánya megkezdte országjáró körútját, elsőként a Falco két játékosával, Kovács Péterrel és Tóth Norberttel találkozott, aztán a hétvégén az Egis Körmend csapatkapitányával, Ferencz Csabával is egyeztetett.

- Nagyon jól esett, hogy meglátogatott Stojan. Ez még az Alba elleni meccsünk előtt történt, utána viccelődtünk is, hogy akkor most minden héten jöhetne meglátogatni, mert a fehérváriak ellen elég jól kijött a lépés - mondta nevetve Ferencz, aki parádés teljesítménnyel, 28/21-es pontmutatóval zárt a kupagyőztes ellen. - Jót beszélgettünk, nemcsak a kosárlabdáról, hanem több dologról is. Le a kalappal előtte, hogy fogta magát, és húsvétkor meglátogatott, nemcsak engem, hanem több játékost is. Ezt biztos, hogy nem sokan csinálnák meg.

Én egyébként is köszönettel tartozom neki, nemcsak a sokéves együtt töltött nyarakért, hanem azért is, mert tavaly nyáron visszaadta nekem az önbizalmamat, amit az előző szezon vége felé elveszítettem. Úgy érzem, hogy most sokkal több lehetőséget kapok Körmenden, mint tavaly. Az edzőnk bízik bennem, ez pedig egy játékosnak az egyik legfontosabb dolog, hiszen akkor tud igazán jó teljesítményt nyújtani.

Kíváncsiak voltunk arra is, Ferencz milyen esélyeket lát a nyári Európa-bajnokságon, ahol a mieink a házigazda románok mellett a horvátokkal, a spanyolokkal, a csehekkel és Montenegróval szerepelnek egy csoportban.

- Nagyon várjuk az edzőtábort és persze az Eb-szereplést. Én nagy elvárásokat nem tűznék ki a válogatott elé, már az is hatalmas eredmény volt, ahogy kijutottunk, veretlenül, hat győzelemmel. Egy dolgot ígérhetek, ahogy eddig is, úgy ezentúl is mindent megteszünk a siker érdekében, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Nem úgy utazunk el Kolozsvárra, hogy megelégszünk azzal, hogy kijutottunk, szeretnénk meccseket is nyerni, amire egyébként látok is esélyt - zárta szavait Ferencz.