Bogdanovic: Nagyon érdekes a csoportunk

Washington – A horvátok NBA-ben szereplő játékosa jó döntésnek tartja, hogy Petrovic maradt az edzőjük, szeretne meglepetést okozni az Eb-n.
 
 
 
 
 

Bogdanovic: Nagyon érdekes a csoportunk

Washington – A horvátok NBA-ben szereplő játékosa jó döntésnek tartja, hogy Petrovic maradt az edzőjük, szeretne meglepetést okozni az Eb-n.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Egy darabig eltart, mire Bojan Bogdanovic teljes erejével a nyári Európa-bajnokságra tud fókuszálni, a horvát válogatott 27 éves „mesterlövésze” ugyanis jelenleg még – karrierje során másodszor – a Washington Wizardsszal az NBA play-offjában szerepel. Déli szomszédunk egyik legnagyobb sztárja a FIBA.com-nak adott interjút.

- Mindig büszkén és örömmel viselem a válogatott mezt, szívesen versenyezek a hazámért. Szeretek minden nyáron a válogatottal lenni, ez mindig egy nagyszerű lehetőség, hogy támogassam, segítsem valahogy az országomat. Idén is mindent megtesznek majd, hogy sikeresek legyünk. Tehetséges csapatunk van. Még csak 27 éves vagyok, és úgy gondolom, a dolgok egyre jobban alakulnak a nemzeti csapatnál, amely egyre versenyképesebb lesz az elkövetkező években.

A 2016-os Rio de Janeiro-i olimpia után a horvát válogatott megerősítette Aleksandar Petrovicot a szövetségi kapitányi pozícióban.

- Szerintem ez jó döntés volt. Nagyon jó munkát végzett a csapattal tavaly nyáron, senki sem számított arra, hogy kijutunk Rióba, és mégis kvalifikáltuk magunkat. Szerintem az eddig elvégzett munka nagyszerű volt. Rengeteg tapasztalata van, Tudja, hogyan kell kezelni egy csomó jó játékost. A legfontosabb az lesz mindannyiunk számára - a szakmai stábtól a játékosokig -, hogy ugyanazt a pozitív dinamikát megőrizzük, mint tavaly nyáron.

Mint ismert, Horvátország az Eb-n a C-csoportban szerepel Kolozsváron, Romániában, ahol a házigazdákon kívül Spanyolországgal, Montenegróval, Csehországgal és Magyarországgal is találkozik majd.

- Ez egy nagyon érdekes csoport. Elsődleges célunk a továbbjutás, mindenképpen el akarunk jutni Isztambulba, ahol aztán már bármi megtörténhet. Remélem, a csoportot az első vagy a második helyen zárjuk, hogy elkerüljük a nagy csapatokat az egyenes kieséses szakasz elején. Nagyon ambiciózusak vagyunk, és remek csapatunk van.

Ha tehát Horvátország a várakozásoknak megfelelően bejut a legjobb tizenhat közé, akkor visszatér Isztambulba, abba a városba, ahol szerepelt már világbajnokságon, ráadásul Bogdanovic is eltöltött ott néhány évet a Fenerbahce csapatánál.

- Hihetetlen volt Isztambulban élni és játszani. Nagyon élveztem, életem és karrierem egyik legjobb éve volt az az időszak. Lehetőségem volt arra, hogy a világ egyik legjobb kosárlabda edzőjével, Zeljko Obradoviccsal dolgozzak, és sokat tanultam tőle Törökországban. Csodálatos lenne, ha visszatérhetnék oda, és a világ legjobb rajongói előtt játszhatnánk.

Bogdanovic azt is elmondta, figyelembe véve a múlt évek pozitív hangulatát, mekkora esélyt lát arra, hogy Horvátország ne csak Isztambulba jusson el, hanem esetleg a dobogóra is felálljon.

- Egy új, jó csapatunk van, egy csomó fiatal sráccal, éppen ezért kemény lesz érmet nyerni ezzel a társasággal. De ahogy már korábban is mondtam, senki sem számított arra, hogy kijutunk Rióba, sok embert meglepettünk vele, megpróbálunk ezen a nyáron is valami hasonló meglepetést okozni.

 
 

 

 
 • 2o_lajos2017április19.20:59ÚjVálasz
  Idézet: moldovan465326
  Volt egy fiatal játékos vagy 3 évvel ezelőtt a Partizánban,azt is Bogdanovicsnak hívták és később az is a Fenerben kötött ki,de ő úgy tudom hogy szerb.Gondolom a kettő nem ugyanaz.
  ...

  Akiről írsz az Bogdan Bogdanovic. Párszor volt szerencsénk őt látni Szolnokon az Adria ligában. Jelenleg is a Fenerben játszik.

   
 • 1moldovan4653262017április19.20:48ÚjVálasz

  Volt egy fiatal játékos vagy 3 évvel ezelőtt a Partizánban,azt is Bogdanovicsnak hívták és később az is a Fenerben kötött ki,de ő úgy tudom hogy szerb.Gondolom a kettő nem ugyanaz.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!