Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC

Szeged - Ha a Sopron veszít, gyakorlatilag elbúcsúzhat a rájátszástól.
 
 
 
 
 

Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC

Szeged - Ha a Sopron veszít, gyakorlatilag elbúcsúzhat a rájátszástól.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A nyolcadik helyezett Szeged a tizedik helyen álló Sopront fogadja a középház hatodik fordulójában szerda délután. A két csapat előző összecsapását a Szedeák nyerte, méghozzá idegenben, nehéz helyzetbe hozva ezzel az SKC-t - ha komolyan gondolja a rájátszásba jutást, Alekszics csapatának kötelező visszavágnia.

Nikola Lazic, a Szeged vezetőedzője: A Sopron egy jó csapat, remek külföldi és magyar játékosokkal, kicsit meglepő is, hogy nem úgy szerepelnek, ahogy az várható volt a szezon előtt. A középház nyitányán Sopronban is nyertünk ellenük, ennek ellenére nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Egyrészt az ellenfél számára kulcsfontosságú ez a találkozó, másrészt több problémánk is volt a héten: Wirth továbbra is betegeskedik, ő biztosan kihagyja a találkozót, Juhos pedig bokasérülést szenvedett az egyik edzésen - az ő holnapi játéka kérdéses. Az előző fordulóban mi pihentünk, a Sopron nem, de a szezon ezen szakaszában lehetetlen megmondani, hogy ez melyik csapat számára előny, mindenesetre hazai pályán csakis a győzelem lehet a cél.

Dragan Aleksic, a Sopron vezetőedzője: Idegenben nagyon nehéz megverni a Szegedet, nekünk most mégis ezt kell tennünk, hiszen tulajdonképpen ez az utolsó esélyünk arra, hogy életben tartsuk a rájátszásról szőtt álmainkat - ha kikapunk, búcsút inthetünk a play-offnak. Az előző Szeged elleni meccshez képest szinte mindenben javulnunk kell: okosabban kell játszanunk támadásban, jóval több pontot kell szereznünk, védekezésben pedig sokkal keményebben kell fellépnünk, hogy megállítsuk a Szedeák legjobbjait - különösképpen Sulovicot.

Sitku: Szegeden nagyon nehéz nyerni

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– A rutinos és szervezett kosárlabdát játszó Szeged szépen teljesít az idényben, a Sopronról ugyanakkor ez nem mondható el - úgy gondolom, a "hűség városában" nagyobb tervekkel vágtak neki a szezonnak. A vendégeknek akkor lehet esélyük a győzelemre, ha képesek felgyorsítani a játékot, és kemény védekezések után gyorsindításokból könnyű kosarakat szereznek, belehajszolva ezzel a szegedieket is a rohanásba - így azok nem tudják kamatoztatni a felállt védelem ellen remekül működő, megfontolt és eredményes támadójátékukat. Ezzel együtt én úgy gondolom, hazai pályán mindenképp a Szeged az esélyesebb: egyrészt, mert az átlagostól több szempontból is elütő szegedi csarnokban nagyon nehéz nyerni (játékosként engem a fehér mennyezet és a "puha" palánk is zavart), másrészt mert Lazic gárdája jelenleg komplettebb csapatnak tűnik a soproninál.

 
 

 

 
 • 4stukkerno42017április19.15:20ÚjVálasz
  Idézet: Tik1
  nem biztos, hogy jó ez a rendszer, minden csapatnak tiszta lappal kellene indulnia
  a középszakaszban ...
  ...

  A tiszta lap sem jo..!!
  Max ha a kozephazas csapatok csak az egymas elleni eredmenyeket vinnek magukkal...! Annak lenne ertelme...
  De ma Hajra Szeged!! Nyerni kell!!!
  CSAKASZEDEAAAK!!!

   
 • 3Tik12017április19.11:12ÚjVálasz

  nem biztos, hogy jó ez a rendszer, minden csapatnak tiszta lappal kellene indulnia
  a középszakaszban , így vannak csapatoka akiknek teljesen mindegy mit csinálnak
  nincs következménye - motivációja - az eredményekre

   
 • 2papajozsi2017április18.21:05ÚjVálasz

  a kecskeméti eredményt ismerve, a csapatok "trükközhetnek
  nem egy napon és egy időben kellett volna rendezni a meccseket ????????!!!!!!!!!!!!

   
 • 1eskace2017április18.18:45ÚjVálasz

  Nagyon remelem hogy nem vesszuk el a lehetoseget a Szegedtol.

  Nem kell a tovabbi szenvedes. Mar csak a penzt szivattyuzzak ki a csapatbol, feleslegesen.

  Szep volt (ja nem), jo volt (ja nem), ennyi volt.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!