Ivkovic egyeztetett Tóth Norberttel és Kovács Péterrel

Körkép – A szövetségi kapitány a Falco két válogatott játékosával találkozott.
 
 
 
 
 

Ivkovic egyeztetett Tóth Norberttel és Kovács Péterrel

Körkép – A szövetségi kapitány a Falco két válogatott játékosával találkozott.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Megkezdte országjáró körútját Stojan Ivkovic, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Mint ismert, a nyári Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat szakmai stábja a közelmúltban járt Spanyolországban Hanga Ádámnál és Rosco Allennél, majd Amerikában meglátogatta Golomán Györgyöt és Mócsán Bálintot is.

A kapitány Nyugat-Magyarországon kezdett, először az "idősebb", rutinosabb játékosokkal beszélt, akik már az elmúlt négy év során is tagjai voltak a válogatottnak. A húsvéti hétvégén, a zalaegerszegi meccs előtt Ivkovic a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely két játékosával, Tóth Norberttel és Kovács Péterrel találkozott. Természetesen a nyári kontinenstornáig mindenkire sor kerül.

Vasárnap egyébként Tóth és Kovács is remek játékkal vette ki a részét a ZTE legyőzéséből: az erőcsatár 8 pontot dobott, 6 lepattanót és 1 labdát szerzett, valamint adott 1 gólpasszt, míg a hátvéd 1 pontja és 1 gólpassza mellett agresszív védekezésével járult hozzá a sárga-feketék 80-68-as sikeréhez.

- Stojan év közben is többször fel szokott minket hívni, megkérdezi, hogy vagyunk. Nemcsak azt tartja fontosnak, hogy a kosárlabdát illetően minden rendben legyen, hanem hogy rendezett legyen a magánéletünk és a családunk is - mondta a BB1.hu-nak Tóth Norbert. - Nagyon régóta ismerjük egymást, így ez már megszokott, jóleső érzés, hogy a szövetségi kapitány év közben is érdeklődik az ember iránt, és nem csak akkor, amikor szüksége van a játékosra. Az emberi dolgok is ugyanolyan fontosak voltak eddig is a válogatott életében, én ezt egy rendkívül pozitív dolognak tartom. A napokban elhívott minket egy baráti beszélgetésre, sétáltunk, kávéztunk, teljesen kötetlen volt. Természetesen jórészt a kosárlabdáról esett szó, a nyári programról beszélgettünk, és hogy milyen szerepünk lesz a csapaton belül. Évek óta elmondható, hogy senkinek sem teher a válogatottba menni, sőt éppen ellenkezőleg. Várjuk már a közös munkát, kialakult egy remek szellemiség, családi hangulat, ami miatt ez így van. Úgy gondolom, mindenki fejében már a kijutás pillanatától fogva az motoszkál, hogy nyáron Eb lesz. Az elmúlt évek munkájának gyümölcsét most learathatjuk ezzel. Persze nem azért megyünk ki, hogy jól érezzük magunkat, de nem szabad túlzottan nagy elvárásokat sem felállítani a csapattal szemben. Ugyanazzal a felfogással, hozzáállással lehet keresnivalónk, de felesleges előre számolgatni, hogy mi történhet a csoportkörben. Ez az Európa-bajnokság most egy következő lépcsőfok lehetne a saját életünkben, illetve a teljes magyar kosárlabda életében is, hiszen sikerülhet valamit letenni az asztalra. A legfontosabb, hogy azokat az értékeket, amiket felépítettünk az elmúlt években, megtartsuk. Alázatos munkával, nagybetűs csapatként, és természetesen extra teljesítményekkel meglehet az eredmény.