Még hat hely kiadó a B/II-csoportban

B-csoport – Jövőre átalakul a másodosztály, az alsóház még két másodosztályú és négy NB II-es csapatra vár.
 
 
 
 
 

Még hat hely kiadó a B/II-csoportban

B-csoport – Jövőre átalakul a másodosztály, az alsóház még két másodosztályú és négy NB II-es csapatra vár.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Mint arról már korábban beszámoltunk, átalakul a B-csoport a 2017–2018-as szezonra: az eddigi Keleti- és Nyugati-csoportok helyett felső- (B I) és alsóházra (B II) oszlik a mezőny. A felsőházban indulhat a mostani mezőny 2–14. helyezettje, valamint az élvonalból kieső együttes, míg a szintén 14 csapatos alsóházban a mostani kiírás 15–24. helyezettjei mellett az NB II legjobbjai kaphatnak indulási jogot.

A B-csoportban szereplő csapatok közül már biztosan az alsóházban kap helyet a Salgótarján, Eger, Óbuda, Budafok, Baja, MAFC II., SMAFC, Alba II. nyolcas, míg a Békés, Tiszaújváros, Nagykőrös, Pápa, Honvéd ötösből az utolsó kettő esik még ki a szoros értelemben vett másodosztályból.

Ami a maradék négy helyet illeti, azokért az NB II legjobbjai szállhatnak harcba.

Az NB II Keleti-csoportban már csoporton belüli rájátszást rendeznek, az elődöntőkben Cegléd–DEAC és BKG–NYIKSE párharcok zajlanak az országos döntőt érő első két helyért (a Cegléd egy ponttal megnyerte a DEAC elleni első meccsét). A Nyugati-csoportnak is 11 csapata van, itt a listavezető Hévíz elsősége gyakorlatilag már biztos, a PTE-PEAC, a Soproni Tigrisek és a Zalaegerszegi KK viszont nagy csatát vív a 2–4. pozícióban.

A Közép-csoport két 16-os csoportra oszlott, itt az alapszakasz első két-két-helyezettje kap indulási jogott az országos döntőben. Az A-csoportban az újpesti Megyeri Tigrisek veretlenül áll az élen – hét meccse van még hátra –, a második helyre viszont még itt is többen pályáznak: a Közgáz, a BKG, a Dunaharaszti és az SZPA szólhat bele leginkább a továbbjutásba. A B-csoportban a Vasas II. áll az élen hibátlanul – az Újpesthez hasonlóan hét meccse van vissza –, őt üldözi a Budafok, MAFC Martos, TFSE trió, de némi szerencsével a Honvéd U23 is odaérhet még egy jó hajrával.

Az NB II-es csoportok első két helyezettjei indulhatnak az országos nyolcas döntőben, ahol első körben a négy első a négy második közül kap ellenfelet, és oda-visszavágós rendszerben dől el a továbbjutás. A legjobb négy aztán háromnapos tornán, körmérkőzéses rendszerben dönti el a bajnoki címet – azonban a kiírás alapján mind a négy együttes indulási jogot szerezhet az NB I/B II-csoportjába.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!