Minden párharc eldőlt a B-csoport negyeddöntőjében

B-csoport – A négy kiemelt idegenben is remekelt, jöhetnek az elődöntők.
 
 
 
 
 

Minden párharc eldőlt a B-csoport negyeddöntőjében

B-csoport – A négy kiemelt idegenben is remekelt, jöhetnek az elődöntők.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A második körrel folytatódott hétvégén a másodosztály rájátszása.

A felsőház negyeddőntői kivétel nélkül eldőltek: a MEAFC Győrt is bevette, az OSE Nyíregyházán nyert hosszabbítás után, a Veszprém Hódmezővásárhelyen is magabiztos volt, csak úgy, mint a DEAC az MTK otthonában – mindegyik párharc 2-0-lal ért véget. Veszprém–MEAFC és DEAC–OSE párharcokkal zajlik majd az elődöntő.

A középházban a Bonyhád, a PVSK-Kronosz és a TF is biztosította helyét a következő szezon másodosztályának felső csoportjában – a Békés, a Nagykőrös és a Tiszaújváros viszont még nem. A Pápa egyenlített a Honvéd ellen, így abban a párharcban a harmadik meccs dönt a továbbjutóról.

Az alsóház második fordulójában a Baja szoros csatában győzte le a MAFC tartalékait, a Budafok az Óbuda ellen nyert 24 ponttal, a Salgótarján az Alba II. vendégeként jutott 121 pontig, és a SMAFC is győzött az alsóházat eddig vezető Eger ellen.

NB I/B, rájátszás

Az 1–8. helyért, 2. mérkőzések

Győrben harcolta ki az elődöntőt a MEAFC

Kiválóan kezdett a vendég miskolci alakulat. Drahos és Szögi a mezőnymunkában jeleskedett, míg Máté és Lippai a befejezésért feleltek. Az első 15 pontot – egy Price-dupla kivételével – ők ketten szerezték (4-15). Hiába eszmélt Gombás kosár plusz egyes kombinációval, Drahos zsinórban kiosztott három gólpassza, majd Takács triplája tovább növelte a rendkívül motivált kék mezesek előnyét (11-25) – számolt be a Győr–MEAFC negyeddöntőről a vendégek honlapja.

A második negyed sem a házigazdáról szólt. Nárai és Ruják mellett senki sem tudott besegíteni a pontszerzésbe, míg a MEAFC továbbra is száguldott. Price és Lippai bentről, Drahos és Takács kintről voltak eredményesek, így húsz pont környékén állandósult a félidei eredmény (24-43).

A fordulás után négy hárompontost is szerzett a Győr, ám Price szép megmozdulásait nehezen tudták levédeni. A hazai csapat közeledését a borsodiak Takács pontjaival, majd egy korszerűen megjáratott Szepesi-hárompontossal akadályozták meg, Drahos büntetői után pedig ismét húsz egység volt a differencia (44-64). A pontgazdag tíz percet végül Gombás és Puszta találatai zárták (49-64).

Egyperces kosárcsend után megmutatták a győriek, hogy nem érdemtelenül lettek nyugaton bronzérmesek. Amolyan minden mindegy alapon pillanatok alatt lefaragtak kilenc pontot a hátrányukból. Lippai két kettese csupán ideig-óráig tudta megállítani a rohanásukat (56-68), hiszen a vérszemet kapott házigazda egy 11-0-s szakasszal gyakorlatilag egalizálta a meccset (67-68). A támadásban kissé megtorpanó vendégek Takács két remek kosarával megnyugtatták közel húsz fős szurkolótáborukat, majd – mint hamarosan kiderült – Price és Szojka ziccerére volt nagy szükség, hiszen Puszta újabb triplájával ismét látótávolságra ért a Győr. Drahos egyik büntetője jó volt, az ellentámadás pedig Szojka kezei között elakadt, így a MEAFC izgalmasra sikeredett végjátékban megszerezte a győzelmet (74-78).

Csaplár-Nagy Ervin, a Győr vezetőedzője a klub honlapján: A Miskolc elleni visszavágót lassú ritmusban kezdtük, ezt az ellenfél meg is büntette. A második negyedtől vért izzadva jöttünk vissza a meccsbe, de sajnos nyolc ember ellen nehéz volt, nem is tudtuk megfordítani a mérkőzést. A sorozatos hibás ítéletek elvették a továbbjutás esélyét. Sajnálom a fiúkat mert alázatos, extra játékot mutattunk, de voltak, akiknek ez nem tetszett...

Bene Szilárd, a MEAFC vezetőedzője: Nagyon jó első félidei játékkal sikerült tetemes különbségre szert tennünk, amiből óriási küzdelemmel meg tudtunk őrizni négy pont előnyt a lefújás pillanatára. Ezt sokan nem gondolták, hogy elsőként leszünk elődöntősök, de minden mérkőzéssel bizonyítjuk, hogy itt a helyünk a legjobb négy között, amihez ezúton is gratulálok a játékosainknak. Most lesz két hetünk felkészülni az elődöntőre, mindent meg fogunk tenni, hogy ott is sikeresen szerepeljünk.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – MEAFC 74-78 (11-25, 13-18, 25-21, 25-14)

Győr: GOMBÁS 23/3, NÁRAI 19/3, Puszta 11/9, Ruják B. 9/3, Hegedűs 7/3, Horváth Á. 3/3, Nagy T. 2, Zábó -.

MEAFC: PRICE 18, LIPPAI 14, Takács D. 12/6, Drahos 11/6, Máté B. 6, Szögi 5, Szojka 4, Szepesi 4/3, Endrész 4, Kopasz -, Galló -, Orosz -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a MEAFC-nak


Végletekig kiélezett csata Nyíregyházán

Puhán kezdte az OSE a Nyíregyháza elleni idegenbeli meccset, nem úgy, mint a házigazdák. Hamar hangot adtak azon akaratuknak, mi vár az oroszlányiakra péntek délután, ha nem veszik őket komolyan. Aztán a vendégek is elkezdtek éledezni, be-be találtak támadásban, de a védekezés még mindig nem klappolt, mínusz kilencet mutatott a játékrész végén az eredményjelző – írja az OSELions.hu.

A második negyedben nagyot fordult a világ, teljes ellentéte volt az elsőnek, beélesedett az OSE, jutalmul a második félidőt már előnyből kezdhette. Fordulás után is megmaradt a lendület, és bár beragadtak a hazaiak, mégsem tudták az oroszlányiak igazán meglovagolni ezt, kisebb előnyt szereztek, azonban elkezdték siettetni a támadásokat, megtörve saját ritmusukat és megadva az esélyt a vendéglátóknak a felzárkózásra.

Eztán az egész mérkőzésre ez volt a jellemző, az OSE nyolc-tízpontos előnyét pillanatok alatt adta le többször is. A nyíregyháziak éltek is a lehetősséggel, vissza-vissza kapaszkodtak, olyannyira, hogy teljesen nyílt végjátékot hozott a rendes játékidő utolsó két perce. Erős hazai pálya mellett ledolgozták hátrányukat a nyírségiek, hosszabbításra mentve azt.

A hosszabbításra már három vendég játékos ült öt személyi hibával a padon, de a többiek is tele voltak tűzdelve faulttal. Felváltva estek a kosarak, folyamatosan változott a vezetés, két perccel a ráadás vége előtt az oroszlányiak amerikai játékosát is kipontozták, alig maradt, aki még pályára tudott lépni. De fegyelmezett végjátékkal és több jó egyéni villanással a maguk javára fordították a végét, már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Vavra András, az OSE vezetőedzője: Hatalmasat küzdött a csapat, nehéz pillanatokban is meg tudtunk újulni, mindig volt, aki meg-megvillant. Többször építettünk előnyt, de ekkor az addigi csapatjáték helyett mindenki egyedül akart nagyot csinálni, ezen változtatnunk kell, és higgadtabbnak maradni az elődöntőben, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra. Gratulálok a csapatnak és Siska Jani barátomnak, nagyon jó két mérkőzést játszottunk, sokat fejlődtek a szezon során, joggal lehetnek büszkék magukra. Köszönjük szurkolóinknak is a támogatást, akik több száz kilométert utaztak értünk, igazán együtt éltek a csapattal, és természetesen azoknak is, akik a képernyők előtt szurkoltak. Megyünk tovább!

Nyíregyháza Blue Sharks – OSE Lions 84-86, h.u. (23-14, 14-26, 16-17, 22-18, 9-11)

Nyíregyháza: BUS 28/3, GANT 19, Fazekas 14/12, Nagy K. 13/3, Oláh 4, Sitku M. 3/3, Czura 2, Varga M. 1.

OSE: RACKLEY 23/3, WEHNER 17, HORVÁTH M. 13, Kovács G. 8, Burai 7, Varga D. 6, Kiss K. 5/3, Olasz 4, Zsíros 3/3.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az OSE-nak


Az utolsó negyedben döntött a Veszprém

Az egyértelmű első mérkőzés után a feldobásra összekapta magát a Vásárhely. Vasék ötletes passzjátékkal és harcos védekezéssel öt perc után 13-9-re vezettek a Veszprém ellen. Emiatt időt kért Mérész Tamás. A másik oldalt dirigáló Utasi Gábor viszont remek taktikát rakott össze, és fiai folyamatos betörésekkel és gyors passzokkal operálva tartották előnyüket. A negyed végén a triplát suhintó Jillingnek hála azonban a korábban hét pontra rúgó differencia egyre olvadt – tudósított a VásárhelyiKosársuli.hu.

Fáradni látszottak a vásárhelyiek, így rövid időre átvette a vezetést a vendég alakulat. A hazaiaknál jókor ébredt Varga Zalán, aki két középtávolival jelezte, hogy nincs oka elbíznia magát a Veszprémnek. Folytatódott a varázslat: a remekül teljesítő Vuk Pavlovic és társai gyönyörű megoldásokkal és szenzációs átadásokkal operálva 32-27-re vezettek, ám a nyugati bajnok nem adta könnyen magát, és röviddel ezután ismét egy egységre zárkózott föl.

A fordulást követően Kámán trojkájával kezdtek a dunántúliak, majd Nebojsa Pavlovic szerzett kosarat (34-38). Parázs kis meccset láthatott a közönség, szinte támadásonként került az egyik oldalról a másikra a vezetés. A Kosársulinál Szabó, a vendég csapatnál Körtélyesi volt foghatatlan. A Hódmezővásárhely több játékosa gyűjtött kritikus mennyiségű személyihibát a harmadik játékrész végéig, ez azonban nem akadályozta a Csongrád megyeieket abban, hogy tovább szorongassák riválisaikat.

57-58 állt az eredményjelzőn az utolsó tíz perc előtt. A harmadik minutumban Szabó hintett egy hárompontost, majd Rostás Imre egy kettest, miután a levegőben átvett labdát egyenesen a gyűrűbe lőtte, és már fordult is a kocka. 68-65-nél megint forró lett a pite, óriási kapkodás volt mindkét oldalon. Az óriási rutinnal rendelkező Kámán volt eredményes a hármas vonal mögül, kiegyenlítve korábbi nyolcpontos hátrányukat. Majd az előnyt is megszerezték Simonék, akik ezután már nem adták ki a vezetést a kezükből, így ők mentek tovább a legjobb négy közé.

Utasi Gábor, a Kosársuli vezetőedzője: Egy kiváló és izgalmas mérkőzésen harmincöt percig ragyogóan játszottunk. A játékosoknak maximálisan sikerült megvalósítani, amit az elmúlt egy hétben gyakoroltunk. Sajnos a Veszprém van olyan jó csapat, hogy egy rövid kihagyást megbüntessen és ezzel megnyerjen egy meccset. A veszprémi mérkőzéshez képest nem szereztek könnyű kosarakat a magasembereik. A győzelemhez elég lett volna, ha kicsit jobban büntetőzünk, és kevesebb labdát adunk el. Gratulálok a Veszprémnek a továbbjutáshoz, és a csapatomnak a jó játékhoz!

Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője a VeszprémKosár.hu-nak: A hosszú utazás számlájára írom, hogy az elején fásultak voltunk, sem elől, sem hátul nem találtuk a ritmust. Ám tudtuk, hogy ezúttal nem lesz oly’ könnyű dolgunk, mint a „főhadiszállásunkon”. A hajrában védekezést váltottunk, visszaálltunk csapdázni, ami ha nem is aranyat, de elődöntőt ért. A lényeg, hogy nyertünk és továbbléptünk.

Vásárhelyi Kosársuli – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 69-79 (19-18, 15-15, 23-25, 12-21)

Vásárhely: SZABÓ P. 23/3, Pavlovic V. 11, Varga Z. 10/3, Rostás I. 8, Kelemen B. 7/3, Vas 5/3, Béres 5/3.

Veszprém: KÖRTÉLYESI 22/3, Jilling 15/6, HEGEDŰS 11/3, Kámán T. 10/6, Simon L. 10, Pavlovic N. 7, Helmeczi 2, Kálló 2, Szűcs -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Veszprémnek


Idegenben is kilencven fölött a DEAC

Nagy lendülettel kezdte a találkozót a DEAC, három perc után már 8-0-t mutatott az eredményjelző. A folytatásban sem tudott mit kezdeni a Törökbálint a hajdúságiak gyors és precíz támadásaival, Farkas Attila zsákolása után már tíz volt közte (15-5). Hiába kért időt Szarvas Gábor, a gyorsindításokkal és a centerjátékkal domináló Molnár Andrásék megállíthatatlannak bizonyultak. Az első tíz perc után megnyugtató 18 egységnyi vezetésre tettek szert – írja a DEBKA honlapja.

A második negyedben ott folytatták a cívisvárosiak, ahol abbahagyták, az MTK viszont kezdett felébredni a kezdeti bizonytalankodás után. A hazaiaknál Horváth Kristóf nagyon belelendült, a fiatal hátvéd a nagyszünetig 19 pontot szorgoskodott össze. Az eredmény így is sokáig stagnált, sőt Szabó Miklós közelijével már húsz fölé is nőtt (22-43). A félidőhöz közeledve azonban kisebb hullámvölgybe került a DEAC, de a fórja így is megnyugtató maradt.

A fordulás után igyekezett visszatérni a helyes útra Berényi Sándor együttese, a területvédekezésre való átállás telitalálatnak bizonyult. Bár nagyot küzdöttek a hazaiak, a festékben korlátlan úr volt a Szabó, Farkas páros, de a mezőnyök is kitettek magukért. Ezúttal a megszokottnál kevesebbszer próbálkoztak a hárompontos vonalon túlról, ám azokat meglepően jó százalékkal értékesítették. A záró felvonásban az addig kevesebbet játszók is megmutathatták magukat, több jó teljesítmény is érkezett a debreceni kispadról. Magabiztos győzelmével ezzel lezárta a párharcot a DEAC, az elődöntőben az ellenfele a Nyíregyházát szintén 2-0-s összesítéssel búcsúztató, tavalyi ezüstérmes Oroszlány lesz.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Végig kontrolláltuk a mérkőzést, és örülök, hogy ezúttal nem engedtünk ki, és kulcsszituációkban jó döntéseket hoztunk. A védekezésváltás is jól sült el, a kispadról több jó teljesítmény is érkezett. Jó, hogy kettő-nullával tudtuk lezárni a párharcot, ezt nagy dolognak tartom, hiszen Törökbálinton nagyon kevesen tudtak nyerni. Gratulálok a fiúknak a továbbjutáshoz, az MTK-nak pedig további sok sikert kívánok. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok a szurkolóinknak!

MTK Törökbálint – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 64-93 (13-30, 22-18, 12-19, 17-26)

MTK: Horváth K. 23/6, Jakab P. 9, Máriás 8, BIHARI 8, Boinitzer 7, Szabó T. 6, Dobos 2, Bognár 1, Nagy A. -, Bagi -, Baross -, Mohay -.

DEAC: FARKAS 25/3, SZABÓ M. 16/6, Molnár A. 13, Velkey 13/3, JONES 8, Erdei 7/3, Lajsz 4, Varga Á. 3/3, Opre 2, Kósa 2, Pék -, Kovács I. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a DEAC-nak


A 9–16. helyért, 2. mérkőzések

Motax-Pápai KC – Budapesti Honvéd SE 72-61 (19-9, 18-16, 26-23, 9-13)

Pápa: KÁLMÁN L. 22, SZANATI M. 10, KELLER V. 9, Keresztes 9, Horváth A. 8/6, Hadnagy 7/3, Fülöp A. 3/3, Schveighoffer 2, Horváth G. 2, Perger -, Szanati G. -, Vajda -.

Honvéd: Kováts 17, Pintér 12/9, Vincze 10, Kerpel-Fronius G. 6, Máté M. 5/3, Szalay 5, Pálházi 3/3, Sebők 3, Tóth B. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1


Calle Pubfood Békés – Bonyhádi KSE 60-68 (14-25, 17-10, 17-21, 12-12)

Békés: Krsztics 18/9, KOMA 14, Gruda 13, Kertész 7, Kovács B. 3, Molnár Á. 3/3, Csorba 2, Nagy Cs. -, Nagy B. -, Bánszki -, Zsíros -.

Bonyhád: GULYÁS 24/3, TÖMÖSVÁRY 16/6, Baki 12, Sömenek 9/3, Dumics 5/3, Ugrinic 2, Gébert A. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Bonyhádnak


PVSK-Kronosz Kiadó – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 97-75 (18-30, 23-19, 30-15, 26-11)

PVSK: Dragasevic 24/15, Antóni 16/6, DEMETER 16, KRNJAJSKI 15/6, Popgyákunik 10, Bíró L. 7, Berkics 4, Sértő 3/3, Riskó 2, Kövecs -, Kárpáti -.

Tiszaújváros: HILL 29/3, BENŐCS 19/6, Kilyén 8/3, Kovács Z. 6, Szabó N. 5/3, Pongrácz 4, Magyar 4, Mayer -, Zsuga -, Pöstényi -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a PVSK-nak


Nagykőrösi Sólymok KE – Tehetséges Fiatalok-Budapest 57-60 (10-17, 19-10, 13-21, 15-12)

Nagykőrös: MÁCSAI 15/3, Fehér 14/12, Tóth V. 10, Kovács S. 5/3, Molnár M. 4, Király 4, Jurászik L. 3/3, Kónya 2, Kovács M. -, Dézsi -, Jurászik G. -.

TF: BEÁK 26/12, Buzás 9/3, Szobi 8/3, Tóth Z. 7/3, Somogyfoki Sz. 7, Kerkai 2, Filipovics 1, Szabó D. -, Franczva -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a TF-nek


A 17–24. helyért, 2. forduló

Bajai Bácska FKE – MAFC II. 79-76 (13-18, 15-26, 31-11, 20-21)

Baja: MÁNDITY 22, NAGY D. 17/6, VUKICEVIC 13, Délity 12/9, Goldring 6, Braun 5/3, Pálkerti 4, Szabó Á. -, Piukovics B. -, Ágfalvi -.

MAFC: PÁPAI 24, Molnár Ma. 17/3, Bordács 14, Kucsora 8/6, Siklós 5, Vígh 4/3, Fehér 4, Nikitin -, Nagy L. -.


Budafok – Óbudai Kaszások 86-62 (27-16, 23-14, 23-16, 13-16)

Budafok: LADOS 29/6, MÉSZÁROS B. 17/15, Fekete 8, Fehér 8, Drevenka 6, Verbényi 6, Tiba 5, Steier 5/3, Szőke 1, Senkár 1.

Óbuda: Vámos 10/3, Lakosa Á. 10, Van Der Meer 8, Molnár L. 6, Kollár 6, Sebők 6, Nagy Sz. 6, Baptiszta 4, Reiter B. 4, Keresztesi 2, Zrinyi V. -.


Alba Fehérvár II. – Salgótarjáni KSE 77-121 (19-29, 21-30, 19-30, 18-32)

Alba: Takács Mi. 21, PAPP 15, Takács Ma. 11/9, Bakos 9/9, Seyi 8, Darázs 5/3, Nyulász 4, Pávay 2, Heinrich 2, Konta -.

Salgótarján: JAKAB P. 25/12, CSAPAI 24/3, HARRIS 21/3, DEBRECENI 19, BÉRES 15, Mucibabic 6/6, Dániel P. 4, Benedek D. 4, Czikora 3/3, Dudoma -.


SMAFC-NYME – EKE Eger KOK 100-81 (37-31, 27-16, 22-14, 14-20)

SMAFC: RÁTVAY T. 27/12, KOVÁCS B. 19, Füzi 13/6, Papp 12, Werner 10/3, Vesztergom 8, Polgárdy 6, Rátvay B. 2, Karácsonyi 2, Forrai 1, Németh M. -, Horváth Cs. -.

Eger: Tóth Z. 17/12, VARGA I. 13, Csabák 12/6, ILLÉS B. 12, Fülöp G. 8, Szabó G. 6/6, Veres 4, Szicsák 4, Ungi 2, Csákvári 2, Beák 1.

Az alsóház állása
HCsapatMGyVDpKpRelatív pont
17. Salgótarjáni KSE 24 9 15 1795 1856 0,688
18. EKE Eger KOK 24 9 15 1695 1789 0,688
19. Óbudai Kaszások 24 7 17 1916 2060 0,646
20. Budafok 24 7 17 1805 1999 0,646
21. Bajai Bácska FKE 24 7 17 1720 1995 0,646
22. MAFC II. 24 5 19 1773 2161 0,604
23. SMAFC-NYME 24 4 20 1706 1939 0,583
24. Alba Fehérvár II. 24 1 23 1532 2281 0,521
 
 

 

 
 • 6lions2017április23.16:54ÚjVálasz
  Idézet: Hattori-OSE
  lions kolléga szerintem pont egyetértett a hozzászólóval - a kérdése irónikus volt.
  ...

  így-így:)

   
 • 5Hattori-OSE2017április21.00:08ÚjVálasz
  Idézet: bj029
  Egyébként igaza van a hozzászólónak...
  ...

  lions kolléga szerintem pont egyetértett a hozzászólóval - a kérdése irónikus volt.

   
 • 4bj0292017április19.22:42ÚjVálasz
  Idézet: lions
  Szerintem a negyedek alakulását is elég lenne nézni...:) Vagy az edzők nyilatkozatait. Miről beszélsz? "Kutatómunka" a cikk megírása előtt? :D

  ...

  Egyébként igaza van a hozzászólónak...

   
 • 3lions2017április18.22:51ÚjVálasz
  Idézet: anubisz
  "a Veszprém Hódmezővásárhelyen is magabiztos volt"

  :)))
  nem tudom honnan vette a tisztelt szerkesztő, de inkább nézze meg a meccsről készült felvételt!

  ...

  Szerintem a negyedek alakulását is elég lenne nézni...:) Vagy az edzők nyilatkozatait. Miről beszélsz? "Kutatómunka" a cikk megírása előtt? :D

   
 • 2anubisz2017április18.11:16ÚjVálasz

  "a Veszprém Hódmezővásárhelyen is magabiztos volt"

  :)))
  nem tudom honnan vette a tisztelt szerkesztő, de inkább nézze meg a meccsről készült felvételt!

   
 • 1lions2017április18.09:15ÚjVálasz

  Hajrá OSE!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!