Harden nyerte a Westbrookkal szembeni csata első felvonását

A Chicago megtréfálta a Bostont, az utolsó negyedben nyerte meg a meccset a Golden State.
 
 
 
 
 

Harden nyerte a Westbrookkal szembeni csata első felvonását

A Chicago megtréfálta a Bostont, az utolsó negyedben nyerte meg a meccset a Golden State.

A szombati négy meccset követően vasárnap újabb nyolc csapat kezdte meg a rájátszást az NBA-ben: a Bulls megtréfálta a Bostont, magabiztosan nyert a Golden State és a Washington, Harden és Westbrook első összecsapását pedig a houstoni nyerte.

Washington Wizards - Atlanta Hawks 114-107

Egy rövid második negyedbeli leolvadást kivéve a fővárosiak végig kontroll alatt tartották a találkozót, és a parádésan játszó, 32 pontja mellett 14 gólpasszt is kiosztó John Wall vezetésével tulajdonképpen izgalom nélkül húzták be a párharc első meccsét. Az irányító mellett Beal 22, Morris 21 ponttal zárt, míg a túloldalon egyedül a 25 pontos Shröder jutott 20 egység fölé.

Boston Celtics - Chicago Bulls 102-106

Hihetetlenül szoros meccset játszott egymással a keleti győztes Boston és a konferencia-nyolcadik Chicago: a két csapat közti különbség egyszer sem érte el a 10 pontot, 11-szer változott a vezető csapat kiléte, és 16 alkalommal álltak döntetlenre a csapatok a találkozón - a Bulls azonban egy 8-0-s rohammal elhúzott a Celticstől az utolsó negyed végén. A győztes Chicagóban a 30 pontig jutó Butler, a hazaiaknál pedig a napokban egy tragikus autóbaleset miatt a húgát elvesztett Thomas (33 pont) volt a legeredményesebb.

Boston vs. Chicago

Golden State Warriors - Portland TrailBlazers 121-109

A megállíthatatlanul játszó Lillard-McCollum duónak (34 illetve 41 pont) köszönhetően a Portland három negyeden át tartotta a lépést az alapszakasz-győztessel, az utolsó játékrészben azonban elhúzott a Warriors. A sérüléséből nemrég visszatérő Durant 32 pontjával csapata legeredményesebbjeként zárt, mellette Curry 29 ponttal, Green pedig egy gólpassz híján egy tripla-duplával segítette győzelemre a Harcosokat.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 118-87

Két negyeden át partiban voltak a felek, a második félidőben viszont a Houston állva hagyta az OKC-t, és végül több mint 30 ponttal nyerte meg a találkozót. Az összecsapáshoz hasonlóan nagyon egyértelmű eredménnyel zárult az MVP-cím két legfőbb várományosának, Hardennek és Westbrooknak az első playoff-csatája is: a houstoni 37 ponttal (+9 gólpassz, 7 pattanó), az OKC irányítója 22 egységgel (+7 gólpassz, 11 pattanó) volt csapata legjobbja - ráadásul amíg a Szakáll 46, Westbrook csak 26 százalékkal dobott a mezőnyből.

Houston vs. OKC
 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!