DEAC: Csakis feljutás esetén értékelhető sikeresnek a szezon

Debrecen - Molnár András számára tanulságos volt az alapszakasz.
 
 
 
 
 

DEAC: Csakis feljutás esetén értékelhető sikeresnek a szezon

Debrecen - Molnár András számára tanulságos volt az alapszakasz.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Csütörtökön megkezdődik a rájátszás a másodosztályban, ahol a keleti alapszakasz-győztes, a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a nyugati negyedik MTK Törökbálinttal találkozik a negyeddöntőben. A BB1.hu a debreceni csapat veterán játékosát, a többek közt Szolnokon, Kecskeméten, Sopronban és Szegeden is megfordult egykori válogatott hátvédjét, Molnár Andrást kérdezte a hétvégén véget ért alapszakaszról és a közelgő rájátszásról:

– Hogy milyen volt számomra az NB I/B-s alapszakasz? Egyetlen szóval jellemezve: tanulságos. Rengeteg jó csapat van a másodosztályban is, szinte mindenhol találunk légióst vagy korábbi élvonalbeli húzóembert, és minden meccsre kőkeményen kell készülni. Persze a szezon előtt sem gondoltam azt, hogy könnyű lesz elérni a céljainkat, hiszen gyakorlatilag egy teljesen új csapat állt össze idén Debrecenben, de talán a vártnál valamivel nehezebb volt elérni az első célunkat, a Keleti csoport megnyerését. Rögös út vezetett idáig, hiszen későn állt össze a csapat, és nem úgy kezdtük a szezont, ahogy terveztük - ennek következtében egy edzőváltáson is átestünk az újév előtt. Januárban aztán Jahmal Jones és Szabó Miklós leigazolásával minden hiányzó rész a helyére került, egyre jobban összeállt a csapat, ami a mutatott játékban és az eredményekben is megmutatkozott. És itt még nincs vége: meccsről-meccsre, edzésről-edzésre fejlődünk, és úgy gondolom, van még bennünk tartalék a rájátszásra – válaszolt kérdésünkre az alapszakaszban 13 pontot átlagoló Molnár.

– Erre pedig szükségünk is lesz, hiszen szép ez a csoportgyőzelem, de a legfontosabb célunk továbbra is a feljutás, csakis akkor értékelhető sikerként a szezon, ha ezt elérjük. A rájátszásban minden csapat veszélyes lehet, elég csak a következő ellenfelünkre, az MTK-ra gondolni - a törökbálinti egy rendkívül jól összerakott csapat, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy legutóbb nagyon magabiztosan győzték le az egész szezonban remekül teljesítő Oroszlányt. Bárki megverhet bárkit, éppen ezért nekünk elsősorban nem az ellenfelekkel, hanem saját magunkkal kell foglalkoznunk. Ebből a szempontból még éppen jókor jött a várakozásokon alul teljesítő Salgótarján elleni vereség: talán a győzelmi sorozatunk miatt kezdtünk elkényelmesedni, biztosra vettük a győzelmet, ezt a hibát viszont nem követhetjük el többet az idény hátralévő részében – nyilatkozott Molnár András, aki honlapunknak azt is elárulta, hogy minden erejével a rájátszásra összpontosít, így egyáltalán nem gondolkozott még a jövőjéről.

 
 

 

 
  • 1iverson832017április06.11:02ÚjVálasz

    Szedeák 3.0! Bandi ez nem kérdés, végleg gyere haza :)

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!