Jászberényből is győzelemmel tér haza a KTE

Jászberény – Nagy hajrába kezdett, újabb nagyon fontos meccset nyert a Forray-csapat.
 
 
 
 
 

Jászberényből is győzelemmel tér haza a KTE

Jászberény – Nagy hajrába kezdett, újabb nagyon fontos meccset nyert a Forray-csapat.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Bojics sportorvosijára rákerült az a bizonyos hiányzó pecsét, és Sztamenkovics is ott volt a nevezett játékosok között a kecskemétiek ellen. Hiányzott viszont a hazaiaknál a csapatkapitány Cseh, akinek sérülése nem jött rendbe. A jászberényiek ezzel együtt mindenképpen szerettek volna visszavágni az őszi vereségért, s minél nagyobb előnyre szert tenni a Vasassal és a MAFC-cal szemben az alsóházi rájátszásra. A kecskemétieknek még esélye van a nyolcba kerülésre, s hátrafelé is figyelniük kell. Azaz mindkét együttes számára nagyon fontos volt a győzelem megszerzése. Különösen annak tudatában, hogy a paksiak győztek Pécsen, s így megközelítették a Kecskemétet, s elszakadtak két győzelemnyire a Jászberénytől.

Djeraszimovics elhibázott triplájával kezdődött a találkozó, melyre egy jó középtávoli (Saddler) volt a hazai válasz (2-0). Két perc elteltével továbbra is ez volt az egyetlen kosár, mert a játékosok mindkét oldalon rosszul céloztak. A vendégek elsősorban távoli dobásokkal próbálkoztak sikertelenül. A harmadik perc elején Bojics két jó büntetőjével 4-0-ra alakult az eredmény, miközben mindkét edző cserélt. A vendégek a harmadik perc végén Hegedős révén találtak először a kosárba (4-2). Saddler sportszerűtlen hibája után Ivosev csak az egyik büntetőjét dobta be (4-3), de maradt a labda a vendégeknél. Ivosev kosarával a negyedik perc közepén vezetett először a Kecskemét (4-5), de nem sokáig, mert Bojics biztos kézzel értékesítette büntetőit (6-5). Ahogy Pongó Máté is a másik oldalon (6-7). Sok volt a személyi hiba, négy perc alatt mindkét csapat begyűjtötte a 4-4 hibát. Djukanovics triplájával – az első jó hárompontos volt – négy ponttal elhúzott a KTE (6-10). Ezekben a percekben Bojics tartotta a hazai csapatot (8-10). Stevan Tot sőrőn cserélt, Brbaklics és Mándoki is a pályán volt a hazaiaknál. A hetedik perc végén öt pontra nőtt a Kecskemét előnye (10-15), s a hazai közönség egyre inkább értetlenül fogadta a játékvezetői ítéleteket (10-15). Egy és háromnegyed perccel a negyed vége előtt, 15-17-nél Djeraszimovics dobhatott büntetőket, s csak az egyiket értékesítette (15-18). Másfél perc volt még hátra a játékrészből, amikor Stevan Tot magához rendelte fiait. A hazaiak elhibázták utolsó támadásukat, ráadásul korán dobták el a labdát, s a lepattanóból még indulhattak a vendégek. Djeraszimovics ellen szabálytalankodtak, ő pedig beszórta a büntetőket (17-22).

A második tíz percben Karahodzsics talált be először (17-24). Két perc alatt ez az egy kosár esett, majd felpörgött egy kicsit a játék. Három és fél perc elteltével 22-29 állt az eredményjelzőn. Megérdemelten vezetett a kecskeméti együttes a gyengén játszó házigazdák ellen. A 14. perc végén, 22-31-nél Stevan Tot időt kért, miközben a hazai szurkolók időnkét már elégedetlenségüknek adtak hangot csapatuk játéka miatt. Djukanovics triplája után először volt tíz pontnál nagyobb a különbség a csapatok között (22-34). A berényieket továbbra is Bojics tartotta (26-34), de ő is kihagyott négy büntetőt. Arrington kétpontosa után pedig Forray Gábor kért időt, mert csapata játéka kissé szétesett (28-34). Az időkérés után Arrington a büntetőt is bedobta (29-34). A legjobbkor jött a vendégeknek a Pongó-testvérek egy-egy jó középtávolija (31-38). Pongó Martin triplája után keményen ütközött Bazsóval, akit le kellett cserélni (31-41). Másfél perccel a félidő vége előtt Saddler értékesített két büntetőt, majd Bojics forgatta be a palánk alatt emberét (35-43). Hét másodperc volt még a második negyedből, amikor Forray Gábor kért időt. Az eredmény viszont már nem változott.

Húsz percnyi játék után a sokat hibázó hazaiak ellen megérdemelten vezetett a vendég együttes. A berényiek szerencséje volt, hogy még így is látótávolságon belül maradtak, azaz nem dőlt el húsz perc alatt a két pont sorsa. Míg a hazaiaknál Bojics és Saddler 27 pontot szerzett a 35-ből, addig a vendégek 43 pontját nyolcan dobták!

Djeraszimovics duplájára Sztamenkovics triplával válaszolt (38-45). Megjött a hazai szurkolók hangja, a publikum végre úgy érezhette, van keresnivalója csapatának. Saddler szlalomozott végig a pályán, s már csak öt pont volt a különbség a csapatok között a 23. perc közepén (40-45). Bojics ismét kihagyott büntetői után Arrington válaszolt Djeraszimovics kosarára (42-47). Sok volt a hiba mindkét oldalon. A negyed közepén ismét megrázta magát a vendég együttes és 11 pontra nőtt a különbség a csapatok között (42-53). A vendégek jól használták ki a hazaiak hibáit. Bojics ismét kihagyott két büntetőt, melyek dobása közben a kecskeméti dobos rendre megzavarta… Négy perc volt hátra a negyedből, amikor Stevan Tot időt kért (44-55). Saddler triplájára Hegedős is beszórt egy távolit (47-60), amikor már csak egy perc volt a negyedből. A hajrá is a kecskemétieké volt, akik 30 percnyi játék után 14 ponttal vezettek (49-63).

A záró tíz perc öt kecskeméti ponttal kezdődött (49-68). A hazaiak játéka teljesen szétesett, a vendégek tetszés szerint érték el kosaraikat, s erősödött az elégedetlenkedő hazai szurkolók hangja (49-72). Williams majd Czirbus kétpontosai után a 33. perc végén Forray Gábor kért időt (53-72). Ivosev triplája után a negyed közepén már 22 ponttal vezetett a vendég együttes (55-77), majd a kecskemétiek 14-ese ismételt (55-80). Ez már sok volt Stevan Totnak, aki időt kért. Még öt perc tíz másodperc hátra volt ugyan a találkozóból, de ekkor már eldőlt a két pont sorsa. A kérdés csak az maradt, hogy milyen különbséggel nyer a kecskeméti csapat. Egy-két támadást elkönnyelműsködtek a vendégek, s ez lehetőséget adott a hazaiaknak, hogy húszon belülre jöjjenek (61-80). A játék képe pedig az utolsó két percben sem változott. A vendégek 65-80 után ismét megrázták magukat (67-88) és végül teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót 73-88-ra.

A szezon leggyengébb teljesítményét nyújtó jászberényieknek csak az első négy percben volt esélyük, hogy lépést tartsanak a vendégekkel, akik csapatként messze fölülmúlták a játék minden elemében a hazaiakat.

Stevan Tot, a JKSE vezetőedzője: Centerproblémáinkat – Sztamenkovics sérülten játszott, Cseh pedig nem tudott pályára lépni –, nagyon jól használták ki a vendégek, akik a palánk alatt egyértelműen uralták a játékot. Amikor pedig egy kicsit felzárkóztunk, akkor Ivosev, Djeraszimovics vagy Djukanovics mindig megrázta magát. Nagyon rosszul dobtuk a büntetőket is (45%), s így nem maradt esélyünk a győzelemre.

Forray Gábor a KTE vezetőedzője: Nagyon jól felkészültünk a Jászberény játékából, amit elterveztünk, többé-kevésbé meg is valósítottuk. Jól reagáltunk, amikor támadásban vagy védekezésben váltottak a hazaiak. Voltak persze hibáink is, de végig kézben tartottuk a játékot, megnyertük mind a négy negyedet. Jó felkészülés volt ez számunkra a paksiak elleni rangadó előtt.

 
 

 

 
 • 21bellaildiko2017március22.11:57ÚjVálasz
  Idézet: Kimi11
  BOJICS a legnagyobb király!
  ...

  Bojics a legnagyobb király.! A csapat minden labdával őt tömi, ezért veszít állandóan a csapat. Bent rostokol a palánk alatt, ezért az amerikai klasszisok nem tudnak szóhoz jutni.

   
 • 20Kimi112017március20.20:23ÚjVálasz

  Sajnos erről a mérkőzésről mást nem lehet mondani...:(

   
 • 19Kimi112017március20.20:20ÚjVálasz

  BOJICS a legnagyobb király!

   
 • 18R. Westbrook2017március20.08:58ÚjVálasz

  Felháborító, ami Jászberényben megy. Évek óta etetik a szurkolókat, de csak egyre mélyebbre süllyed ez a sport is szeretett (de sajnos egyre kevésbé szerethető) kisvárosunkban. Tehetségtelen, fakezű magyarok, lélektelen zsoldos légiósok, hozzá nem értő vezetők, gyerekekkel és felnőttekkel kibabráló sportorvos. Lassan-lassan szintet kellene lépni, mert ez már nem az a kosárlabda, amit itt 10-15 éve megszerettek az emberek...

   
 • 17redmiller2017március19.23:36ÚjVálasz
  Idézet: csak_egy_szurker
  ... csak tájékoztatlak, hogy Red úgy ment el Berénybe, hogy buzdítsa a csapatát, a csapatunkat, hogy a napokban vesztette el a szeret?, és szeretett Édesanyját...
  ...

  Nem poén! Bojics tényleg megcsinálta! Rám nézet a büntetőnél, kezemben fent a dobverő, erre büntető helyett zsákolt egyet!!!!

   
 • 16rougenoir0072017március19.22:50ÚjVálasz

  Én nem értem, ez a Berény tök jól játszott ellenünk a Ligetben, viszont azóta a produkciójuk nulla....pedig ez egy jó csapat lehetne...

  Hajrà Olaj!!! Hajrà Berény!

  Meg azért hajrá Kecskemét!

   
 • 15csak_egy_szurker2017március19.22:35ÚjVálasz
  Idézet: kix5100
  És köszi redmiller, hogy ma sem maradtál otthon a dobbal együtt :D
  Bojicsnak annyira tetszett, hogy 2+1 -es akciónál a bünti helyett inkább zsákolt csak neked csak most XD
  ...

  ... csak tájékoztatlak, hogy Red úgy ment el Berénybe, hogy buzdítsa a csapatát, a csapatunkat, hogy a napokban vesztette el a szeret?, és szeretett Édesanyját...
  Szóval most poénkodás helyett inkább "respect" neki...

   
 • 14redmiller2017március19.22:34ÚjVálasz
  Idézet: kix5100
  És köszi redmiller, hogy ma sem maradtál otthon a dobbal együtt :D
  Bojicsnak annyira tetszett, hogy 2+1 -es akciónál a bünti helyett inkább zsákolt csak neked csak most XD
  ...

  :D
  Édesanyám biztos büszke rám odafent, hogy egy játékosnál ezt is elértem... :)

   
 • 13kix51002017március19.21:56ÚjVálasz

  És köszi redmiller, hogy ma sem maradtál otthon a dobbal együtt :D
  Bojicsnak annyira tetszett, hogy 2+1 -es akciónál a bünti helyett inkább zsákolt csak neked csak most XD

   
 • 12kix51002017március19.21:38ÚjVálasz
  Idézet: Csakakte
  Na ez érdekes , amikor még ott volt akkor szidtátok ezerrel!
  ...

  Most sem hiányzik Fofó -nekem-
  Megtalálta azt a légkört, csapatot ahol érvényesülni tud,megvan az összhang ennyi, itt nem volt meg.

   
 • 11kix51002017március19.21:35ÚjVálasz

  Ez nézhetetlen szar volt ismét.
  Bojicson kívül szinte senkit sem érdekelt semmi..
  Brbaklic hajt általában, viszont mikor hogy jön ki a lépés..
  Mándoki,Józsi, próbálkozik de egyel?re kevés
  Saddler bolond volt, nem passzol sokat önz?zik
  Arrington úgy ahogy játszott, de inkább védekezik- azt viszont általában jól
  Bazsót teljesen nem értem, csak simán elvan a gyerek mint mindig, nem izgatja nagyon semmi
  Williams és Sztamenkovics két nagyon jó képességekkel rendelkez? játékos, de hajlamosak beleszarni az egészbe,mint ma

  Egyénileg én így látom a bandát, viszont csapatként m?ködni össze-vissza, egyszer jó,egyszer nem...mostanában többször nem..

  Jó lesz ha nem lesz play out..
  Mert felháborítóan kurwa kurwa kurwa gyenge amit produkál a banda
  Így megy ez.. szezon elején 8 ba jutás, szezon végén ki ne essünk... évek óta...

   
 • 10Csakakte2017március19.21:18ÚjVálasz
  Idézet: gulyasszabolcs
  Minden szavaddal egyetértek!!! Nagyjából hasonlóan érzek én is!
  Ez nézhetetlen volt! És felháborító! És értékelhetetlen! És még sorolhatnám...
  Egyszer?en ki kell mondjuk, tragikus csapatunk van!
  ...

  Na ez érdekes , amikor még ott volt akkor szidtátok ezerrel!

   
 • 9gulyasszabolcs2017március19.21:00ÚjVálasz
  Idézet: hajrabereny
  Szép volt fiúk! Ugye nem haragszotok majd, ha a maradék szurkolók nagy része nem lesz kíváncsi erre a lélektelen semmire a hátralév? meccseken? Ja, tuti, hogy nem fogtok haragudni.
  ...

  Minden szavaddal egyetértek!!! Nagyjából hasonlóan érzek én is!
  Ez nézhetetlen volt! És felháborító! És értékelhetetlen! És még sorolhatnám...
  Egyszer?en ki kell mondjuk, tragikus csapatunk van! Bojicsot leszámítva egy értékelhet? légiósunk nincs, a magyar magról meg kár is szót ejteni...nb1B-be való az összes!
  Semmilyen szórakoztatási faktora nincsen már a meccseinknek, az ellenfeleink kellemes hangulatú dobóedzésen érezhetik magukat! Se min?ség, se akarat, se lelkesedés, semmi!!!! Mégegyszer mondom: NÉZHETETLEN! Ezen felül teljes érdektelenség mutatkozik, ami persze nem is csoda! Ma is jó, ha 300-an voltunk... Ja, nem szóltam még az edz?nkr?l... Na az még talán a játékosainkat is alulmúlja!
  Kis városunkban már semmilyen sporteseményt nem érdemes látogatni, a foci hulladék, a röpi szintén, és csatlakozott melléjük a kosárlabda is sajnos! Nagyon sajnálom tényleg ezt az egészet ami itt megy. Végtelenül el vagyok keseredve! Nem ezt ígérték nekünk szurkolóknak!

  Az összes szurkolónk nevében mondhatom azt hiszem: el kell küldeni mindenkit a szezon után! Nincs egyetlen egy értékünk sem, akit érdemes lenne itt tartani! Egyedül Bojics, de neki meg gondolom nincs kedve itt maradni.

  Még 1000 dolog kavarog a fejemben, talán a lenyugodtam, akkor leírom majd azokat is!
  Ja, és az én bérletemért már csokit se kérek, ingyen elvihet?!

  Utóirat: Forray Gabi jó edz?, jól teljesít, a csapata is jól teljesít, és sok sikert nekik! Lehet nyugodtan fanyalogni berényi szurkertársaim, de én most mindent megadnék egy hozzá hasonló edz?ért! Sok sikert a Kecskemétnek!

   
 • 8hajrabereny2017március19.20:38ÚjVálasz

  Szép volt fiúk! Ugye nem haragszotok majd, ha a maradék szurkolók nagy része nem lesz kíváncsi erre a lélektelen semmire a hátralév? meccseken? Ja, tuti, hogy nem fogtok haragudni. És azért nem, mert vastagon sz@rtok az egészre. Bojics az egyetlen, aki megpróbál valamit a közösbe tenni. De legalább el tudja majd így adni magát egy olyan helyre, ahol hozzáért? klubvezetés, szakért? edz?vel, motivált játékosokkal szeretne el?re jutni. Mert ennek a mai, és az elmúlt fordulókban látott lélektelen förtelemnek semmi köze ehhez a sporthoz. Kikapni lehet, de így nem. Szégyenlem, hogy ezek a játékosok berényi mezt húzhattak magukra.
  És természetesen gratulálok a Kecskemétnek!

   
 • 7Tina2017március19.20:20ÚjVálasz

  Mit is mondhatnék?
  Büszke vagyok a csapatomra és a szurkoló társaimra is ! :)
  Nagyon szép volt fiúk!

   
 • 6zsola812017március19.20:20ÚjVálasz
  Idézet: szuadaal
  Kell valakinek a bérletem egy tábla oreos milkáért?
  ...

  Drágán adod...

   
 • 5szuadaal2017március19.20:15ÚjVálasz

  Kell valakinek a bérletem egy tábla oreos milkáért?

   
 • 4zsola812017március19.20:14ÚjVálasz

  És vidd az impotens játékosaidat magaddal,Bojic kivételével,egyt?l-egyig.

   
 • 3dudu202017március19.19:59ÚjVálasz

  stevan tot! TAKARODJ!

   
 • 2drva2017március19.19:58ÚjVálasz

  Csütörtökön brutál meccs várható....

   
 • 1Csakakte2017március19.19:56ÚjVálasz

  Gratulálok!! Szép volt!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!