Gond nélkül verte az újoncot a Szeged

Szeged – Az első negyedig tartotta magát a Vasas.
 
 
 
 
 

Gond nélkül verte az újoncot a Szeged

Szeged – Az első negyedig tartotta magát a Vasas.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A rájátszásra hajtó Szedeák és a kiesés elől menekülő Vasas összecsapásának első negyede még kiegyensúlyozott volt. Sulovics dobta az első hazai kosarat, de a 8-3-as szegedi vezetés után a Vasas fordítani tudott, Thompson és Wrigth is hasznosan játszott. Horváth Ákos triplája után úgy nézett ki, hogy a budapestiek zárják előnnyel az első negyedet, de Lilov kiegyenlített, így lett 21-21.

Aztán körülbelül öt perc alatt minden eldőlt. Sulovics remekelt, a center két hármast is dobott, 13 perc után már 16 pontnál tartott. A szegediek támadójátéka hibátlanul működött, egyre csak nőtt a különbség. Csirics is megszórta magát, így a nagyszünetre tizenhat pontos vezetéssel, 49-33-mal mehetett a Szedeák.

A Vasas próbálkozott, de nem sok sikerrel. Horváth Ákosnak azért bement még egy triplája, de cseppet sem lett szorosabb az összecsapás. A hazai közönség feltűnően aktív volt ennek ellenére is: ha már izgulniuk nem kellett, teljesen a szurkolásra tudtak koncentrálni. A Szedeákba csereként beszálló Wirth Ádám nagyon hasznosan játszott, hét pontig jutott, védekezésben pedig extrát nyújtott.

Mivel ennyire magabiztos volt a különbség, hajrában Nikola Lazics vezetőedző minden játékosának lehetőséget adott, így a 16 éves Varga Ákos és a 21 esztendős Kovács József is debütálhatott az élvonalban. A Szedeák végül 92-70-re nyert.

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője: – A Vasas jó csapat, ezért nem készültünk könnyű meccsre. Minden harmadik nap játszanunk kell, ami megnehezíti a helyzetünket. Nem kezdtünk jól, de a végén abszolút megérdemelten nyertünk. Lassan kezdhetünk gondolkozni a középszakaszon is.

Sárosi Bulcsú, a Vasas vezetőedzője: – Kitűnő szezonja van a Szedeáknak, ezt most is alátámasztották. Három negyedben egyenrangú ellenfelek voltunk, de csak a számok alapján, mert a meccs már a második negyedben eldőlt. Összességében nem voltunk egy súlycsoportban. A Szolnok elleni meccs után nem tudtunk felfrissülni és a saját játékunkat játszani.

 
 

 

 
 • 9rougenoir0072017március20.21:12ÚjVálasz

  Gratulálok a Szegednek, jók vagytok!

  Az biztos, hogy nagyon oda kell tenni magunkat holnap, mert az Olajnak hazai pályán csak a győzelem az elfogadható!

  Hajrà Olaj!!!
  Hajrà Szeged! (kapjátok el az albát a nyolc között :):):)

   
 • 8szedeak31142017március20.17:48ÚjVálasz
  Idézet: Clyde
  Még keresem azt a 600 nézőt...a képen...
  ...

  A palánkok mögött mindig kevesen ülnek. Háromezres csarnokot sajnos (még :D) nem tudunk megtölteni.

   
 • 7iverson832017március20.14:55ÚjVálasz

  Többségük az oldalvonal mellett helyezkedett, hogy jobban lássák a másik 8 pályán lévő játékost :)

   
 • 6Clyde2017március20.13:49ÚjVálasz

  Még keresem azt a 600 nézőt...a képen...

   
 • 5iverson832017március20.11:36ÚjVálasz

  Persze, Ő a meccs embere, ez nem lehet kérdés! Mondjuk azt nem árt szem előtt tartani, hogy a kezdőnk azért védekezik (főleg az első félidőkben) szellősebben, mert nincs cseresorúnk.Bolticséknak 35-40 percet kell pályán lenni 3 naponta és ez biztos kicsit lelassítja őket, pláne Csiricset (aki az utóbbi meccseket überklasszis támadásban). Meg azt se feldjük, hogy nekik a 35 percre kell beosztani az 5 faultot, míg Ádámnak (akit én is kedvelek és jó védőnek tartok különben) max 20-25 re. Egyébként gratulálok a CSAPATNAK!!! MERT A SZEGED EGY CSAPAT!!!!

   
 • 4szegedifun2017március19.22:01ÚjVálasz
  Idézet: Gullit
  A kezd? ötös minden tagja 10 pont felett zárt. Csapatmunka volt, Sulovic és Ciric vezényletével. Szolnokon a tisztes helytállás a cél, viszont mához egy hétre a Kaposvárt verni kéne! Hajrá SZEDEÁK!
  ...

  Akkor tudtunk elszakadni a Vasastól, amikor Wirth Á bejövetelével ismét, már sokadszorra szilárdabb lett a védekezés...

   
 • 3Gullit2017március19.20:22ÚjVálasz

  A kezd? ötös minden tagja 10 pont felett zárt. Csapatmunka volt, Sulovic és Ciric vezényletével. Szolnokon a tisztes helytállás a cél, viszont mához egy hétre a Kaposvárt verni kéne! Hajrá SZEDEÁK!

   
 • 2koporshow22017március19.20:17ÚjVálasz

  Szép volt Fiúk! :) Micsoda csapat vagytok!

   
 • 1milos372017március19.20:14ÚjVálasz

  Bravo Szedeák!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!