Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK

Sopron - A hazaiaknál mindenki egészséges, a vendégeknél Kerpel-Froniusra műtét vár.
 
 
 
 
 

Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK

Sopron - A hazaiaknál mindenki egészséges, a vendégeknél Kerpel-Froniusra műtét vár.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az első osztály huszonnegyedik körében a legutóbb Kecskeméten vereséget szenvedő Sopron KC fogadja a Zalakerámia ZTE KK-t, amely csütörtökön hazai pályán hozta a kötelezőt a MAFC ellen. A vendégeknek három, míg a hazaiak számára már csak két meccs van hátra az alapszakaszból. Rujákék mindkét találkozót otthon játsszák, így két győzelemmel számolnak.

Dragan Alekszics, a Sopron vezetőedzője: A Zalaegerszeg az egyik legjobban támadó együttes a bajnokságban, nagyon sok tehetséges játékosuk van a keretben. Mi sajnos elveszítettük az előző meccsünket Kecskeméten, így mindenképpen javítani szeretnénk vasárnap. Nehéz találkozó lesz, de talán előnyt jelenthet a számunkra, hogy két nappal többet készülhettünk - ezt ki kell használnunk, hiszen emiatt talán nagyobb esélyünk lesz győzni. Természetesen a hazai pálya is előnyünkre válhat, hiszen a szurkolóink mindig sok erőt adnak, és otthon jobban is szoktunk játszani, mint idegenben. Mindenki egészséges a keretben és készen áll a játékra.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Biztos vagyok benne, hogy nehéz meccs lesz, hiszen Sopronban sosem könnyű játszani. Jó csapatuk van, még annak ellenére is, hogy talán nem úgy szerepelnek az idei szezonban, mint ahogy maguk is várták. Ettől függetlenül hazai pályán nagyon stabilak, különösen a védekezésük, elsősorban azon lesz a hangsúly, hogy ezt feltörjük. Nyilván a saját védekezésünket is rendbe kell tenni, ha esélyt akarunk teremteni magunknak az idegenbeli győzelemre. Már pedig az a célunk, hogy a hátra lévő két idegenbeli meccsünkből legalább egyet, valamint az otthoni JKSE elleni összecsapást megnyerjük - abszolválva így a tervünket, a felsőházba jutást. Kerpel-Froniusra jövő héten műtét vár, így ő biztosan nem fog játszani, Norfleet továbbra sem száz százalékos, de bízom benne, hogy már jobb állapotban lesz, mint a MAFC ellen.

"Kiegyensúlyozott meccsen a Sopron győzelmére tippelek"

A mérkőzés esélyeit Székely Norbert, az MKOSZ utánpótlás-koordinátora, az Alba Fehérvár korábbi vezetőedzője, a Sopron női csapatának sikeredzője elemezte:

– A Zalaegerszeg nem játszott olyan gördülékenyen a MAFC elleni hazai mérkőzésen, mint amit vártam, csak nyögvenyelősen tudta behúzni a győzelmet. Nagyon komplett játékoskerettel rendelkeznek, Benke Szilárd bekerülése sokat számított a magyar játékosok tekintetében, valamint Jerrell Wright leigazolása is jót tett a rotáció szempontjából. A ZTE évről-évre jól építkezik, folyamatosan előrelép, de a mostani formájukban ez nem igazán nyilvánul meg. A Sopron hazai pályán szinte mindig jó, ezen felül pedig két nappal többet is készülhetett a meccsre, ennek feltétlenül lehet jelentősége, hiszen a mai világban már annyira kikockázzák a játékot, hogy jobban fel tudott készülni ellenfeléből a Sopron. A hazaiak ebben az évben szerintem nem választották ki olyan jól a légiósokat, talán ebből adódott a visszaesés, de az elmúlt hetekben kicsit nagyobb rotációval dolgozik Alekszics, a magyar játékosok pedig többet szerepelnek. Kiegyensúlyozott meccsen a hazai pálya előnye miatt a Sopron győzelmére tippelek.

 
 

 

 
 • 6bezse2017március19.09:29ÚjVálasz

  hajrá Sopron !!! Come on Marko !!!

   
 • 5ZTErulez2017március18.23:15ÚjVálasz

  Nagyon kellene ez a győzelem... Tippelni nem merek, csak reménykedni tudok, hogy megismétlődik a kaposvári csoda.

   
 • 4heraklith19902017március18.20:32ÚjVálasz

  Nem mi vagyunk az esélyesek -Kerpi nélkül főleg-, de csúszni-mászni kell a pályán és akkor meg lehet!
  Hajrá ZTE!

   
 • 3SKC9992017március18.20:19ÚjVálasz

  Hat én sajnos nem vagyok túl optimista..ZTEnek nagyon kell hogy nyerjen, mi meg.. A korábbi hazai pálya amit a hangulat plussz a csapat kuzdese adott..szoval az idén nincs meg sajnos. Attól félek kijön hogy a ZTE jobban akarja majd mint mi..

   
 • 2arthas2017március18.18:51ÚjVálasz

  Nem lesz egyszerű :) Játszunk egy jó meccset és győzzön a jobbik :) Hajrá Zte hajrá Skc :)

   
 • 1basketball2017március18.17:42ÚjVálasz

  Hajrá SKC! !!!!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!