JP Auto-Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt

Jászberény – Felfelé és lefelé is nézeget a KTE.
 
 
 
 
 

JP Auto-Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt

Jászberény – Felfelé és lefelé is nézeget a KTE.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 24. fordulóban a hét győzelemmel álló JKSE a tíz sikerével tizedik helyezett Kecskemétet fogadja. A hazaiak legutóbb Pécsen kaptak ki szoros meccsen úgy, hogy többek között két meghatározó légiósukat, Szvetozar Sztamenkovicsot és az adminisztrációs hiba miatt lelátóra kényszerült Andrija Bojicsot is nélkülözték. A KTE hét közben a Sopron elleni sikerrel melegített, és egy újabb győzelemmel még nagyobbat léphetne a későbbi, rájátszásbeli szereplésért.

Stevan Tot, a Jászberény vezetőedzője: Szűk center-rotációval készülünk, Cseh György és Szvetozar Sztamenkovics játéka is kérdéses – ez nagy problémát okoz nekünk. Ettől függetlenül olyan csapatot próbálunk meg összeállítani, amely képes hazai pályán jó eredményt elérni. A KTE türelmes játékot játszik, a palánk alatt sok labdát szerez, Djeraszimovics is remek védekező játékos, komplett csapatról van szó. Az utóbbi időben ráadásul jó formáját mutatja az ellenfél, nem lesz könnyű feladat a legyőzése. Bojics játszhat, vele biztos, hogy erősebbek leszünk ismét.

Forray Gábor, a Kecskemét vezetőedzője: Az elmúlt hetekre is igaz volt az, hogy akárhol játszottunk, akárki ellen, győzelmi kényszerrel léptünk pályára. Így van ez most is. Becsületesen felkészültünk az ellenfélből, emellett saját játékunkat próbáljunk javítani, hogy napról napra fejlődjünk. Van esélyünk nyerni, de egyáltalán nem lesz könnyű meccs, hiába áll mögöttünk a tabellán a Jászberény. Jó ellenfélről van szó, jó légiósokkal, az amerikai játékosok egytől egyig atléták, a palánk alatt pedig két egykori ex-jugoszláv tagállambeli, képzett magasemberük van. Kilenc-tíz bevethető játékosa van a JKSE-nek, mondhatjuk, hogy idén kispadja is van a csapatnak – komplett együttesről beszélünk, egy rutinos edzővel. Ami a bajnokságot illeti, úgymond morbid helyzetben vagyunk: nézegetünk felfelé, hogy mennyire vagyunk a nyolctól, de közben ugyanúgy lefelé is nézegetnünk kell, hogy mennyire vagyunk a play-outtól. Ez egy olyan kiegyensúlyozott pontvadászat, ahol nem lehet tervezgetni, mindig a következő mérkőzésre összpontosítunk mi is, hogy azt sikerrel vívjuk meg. Az elmúlt meccsekhez képest nincs változás a keretben. Egyik törzsszurkolónk édesanyja a napokban hunyt el, az ő emlékéért is játszani fogunk vasárnap.

Hajszálnyival a KTE az esélyesebb

A mérkőzés esélyeiről Fodor Péter, a debreceni kosárlabda akadémia egyik vezetője, korábbi magyar bajnok és kupagyőztes edző mondta el véleményét a BB1.hu-nak:

– A Kecskemétnek reális esélye van a rájátszásba kerülésre, így az együttesnek ez a meccs is nagyon fontos lehet, míg a Jászberény nagy eséllyel az alsóházban folytathatja a küzdelmeket. Ilyen szempontból érdekes meccs lehet, mindkét félnek megvan a saját érdeke. A hazai pálya a JKSE mellett szól, de tippem szerint a KTE megnyerheti ezt a mérkőzést, egy hajszálnyival erősebbnek tűnik. Ivosev visszatért, remekül játszott az utolsó találkozón, de a házigazdát sem tartom rossz csapatnak, Saddler érkezésével hatékonyabbnak tűnik – éles meccs lesz.

 
 

 

 
  • 1bellaildiko2017március19.09:12ÚjVálasz

    Hasonló taktikával, mint Pécsen, nagy esélye van a csapatnak a gy?zelemre.
    Hajrá BERÉNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!