Naturtex-SZTE-Szedeák – Vasas Budapest

Szeged – Visszavágna az őszi vereségért a Szedeák.
 
 
 
 
 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Vasas Budapest

Szeged – Visszavágna az őszi vereségért a Szedeák.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Három fordulóval az alapszakasz zárása előtt, vasárnap este az utolsó előtti helyen szerénykedő, újonc Vasast fogadja hazai pályán a tabellán nyolcadik, már biztos középházas Szeged. Decemberben, a fővárosban a hazaiak nyerték 75-71-re a két csapat legutóbbi találkozóját.

Nikola Lazics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Nemcsak én gondolom így, más is elmondta már, hogy ebben a szezonban nincs könnyű mérkőzés, a holnapi sem lesz az. A Vasas helyezése csalóka, mert sok jó meccset játszott már, sokszor csak az utolsó pillanatban kapott ki, mert nem volt szerencséje. Legutóbb a bajnoki címvédő Szolnokkal is partiban tudott lenni. Van négy nagyon jó külföldijük és olyan rutinos magyarjuk, mint Horváth Ákos, illetve több olyan játékosuk, akik tavaly a B-csoportban remekeltek. Ősszel kikaptunk ellenük Budapesten, ezért is mondom, hogy nem vár ránk könnyű feladat, de most mi leszünk hazai pályán, természetesen vissza akarunk vágni nekik, szeretnénk jól játszani, és nyerni. Jelen állás szerint csak Révész Ádám sérült, a többiekre számíthatok.

Sárosi Bulcsú, a Vasas Budapest vezetőedzője: Le a kalappal a Szeged előtt, az év elei esélylatolgatások ellenére nagyon meggyőzően szerepel a bajnokságban, a kupában pedig bronzérmet szerzett. Otthon különösen veszélyes, az egyik legerősebb vár az övé. Ellenfelünk játéka több lábon áll, hiszen amellett, hogy erős a palánk alatt, az egyik legjobb tripladobó is egyben. Nehéz rajta fogást találni, de azért van elképzelésünk. Pacher, Faragó, Völgyi és Kozma sérülése sokat javult, lehet, hogy többen keretbe kerülnek.

A MAFC vagy a Vasas fog kiesni

A mérkőzés esélyeit a magyar bajnok és kupagyőztes, korábban Szolnokon, Dombóváron, Nyíregyházán, Fehérváron és az MTK Törökbálintnál is megfordult bedobó, Bódi Ferenc latolgatta a BB1.hu-nak.

- Egyértelműen Szeged győzelmet tippelnék. A Vasas a legutóbbi hat meccsét elvesztette, idegenben is csak egyszer nyert, akkor is a sereghajtó MAFC ellen. A Szeged legutóbbi öt fellépéséből viszont hármat is megnyert, hazai pályán pedig jó meccseket szokott játszani. A Szedeák a bajnokságban a középmezőnyhöz tartozik, az idei Magyar Kupában elért harmadik helye pedig azt mutatja, hogy egy-egy meccsen igenis számolni kell velük, nem egyszer komolyabb csapatokat is megvertek már. Történetük legsikeresebb évét futják, mindenféleképpen megsüvegelendő az eddigi teljesítményük. Ez talán annak is köszönhető, ami sajnos általában nem jellemző a kosárlabdára és más egyéb csapatsportágra sem, hogy kitartanak egy edzői stáb mellett. Nikola Lazics több mint három éve zavartalanul tud dolgozni Szegeden, ahol évről évre próbálnak szinteket lépni, és egy kicsit rátenni az eddigi eredményekre. Úgy látszik, ez a szisztematikus munka szép lassan be is érik. Ami pedig a Vasast illeti: számukra minden meccs már egy győzelemmel ér fel azóta, amióta feljutottak az élvonalba. A kezdeti megilletődöttség után jó meccseket játszanak, szereztek szép győzelmeket is, ám egyelőre még nagy a tapasztalatlanság, a rutin hiányzik a keretükből. Minden meccsen tisztességgel hajtanak, a játékoskeret adta lehetőségek, a minőségbeli különbségek azonban a realitást tükrözik. Ha megmarad ez a lelkesedés, kitartás, a későbbiekben még lehet sikerélményük. Fontos és nagy jelentősége van minden meccsnek az alsó régióban, szerintem a MAFC-Vasas duó közül az egyik ki fog esni.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!