PVSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE

Pécs - Cizmic sajnálja, hogy nem sokára vége az alapszakasznak.
 
 
 
 
 

PVSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE

Pécs - Cizmic sajnálja, hogy nem sokára vége az alapszakasznak.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szombaton 18 órától az Atomerőmű együttesét látja vendégül a Pécs az alapszakasz 24. fordulójában. A hetedik helyen álló baranyaiak legutóbb a Jászberényt verték, míg a tizenegyedik paksiak nagy skalpot gyűjtöttek be hazai pályán, Teo Cizmic vezetőedző korábbi klubját, az Egis Körmendet múlták felül.

Csirke Ferenc, a PVSK-PANNONPOWER vezetőedzője: Újabb fontos meccs előtt állunk hazai pályán, amit szeretnénk a saját szurkolóink előtt behúzni. A tabella abszolút nem a valós tudását mutatja a Paksnak, elég, ha csak azt említem, hogy az elmúlt két hétben legyőzték Szolnokot és a Körmendet is, márpedig ez véletlenül nem történhet meg ilyen rövid idő alatt. Elég szépen összerakta őket Teo Cizmic vezetőedző, sokat kettő-kettőznek és abból próbálják a két irányítójuk révén megbontani az ellenfél játékát. Stabil védekezés jellemzi őket, sokat váltanak és zónáznak. Ezekre készültünk, jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

Teo Cizmic, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Célunk, hogy minden nap fejlesszük a játékunkat, lépjünk előre. Egy ideje már végre teljes csapattal tudunk edzeni, és ez csodálatos, hiszen így tudunk igazán fejlődni. Sajnos nemsokára vége az alapszakasznak, és már elég késő, de fontos, hogy a fejlődés útjára léptünk. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, mindig a következő meccsre koncentrálunk, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Természetesen nem jelenhetjük ki, hogy a Körmend legyőzése után Pécsett is nyerni fogunk, hiszen egyik magyar csapat sem mehet biztosra a Pécs ellen idegenben. A PVSK játékosainak zöme évek óta együtt játszik, így már jól ismerik egymást, és ez az egyik oka annak, hogy ilyen jól szerepelnek a bajnokságban. A Pécs egy karakteres csapat, amely többféle módon is képes játszani, hiszen megvannak a megfelelő játékosai. Ami biztos, hogy egy kőkemény idegenbeli mérkőzés vár ránk, de örömmel mondhatom, hogy nem lesz hiányzónk, teljes kerettel utazunk Pécsre.

"Sokat fejődött az Atomerőmű, de otthon a Pécs esélyesebb"

A mérkőzés esélyeit a BB1.hu szakértője, Báder Márton, korábbi 4-szeres magyar bajnok és 98-szoros magyar válogatott kosárlabdázó elemezte:

- A Paks az edzőváltás óta sokat fejlődött, a Szolnok és a Körmend elleni győzelmek olyanok voltak, amelyeket szerintem már minden paksi szurkoló és játékos nagyon várt. Korábban beszéltünk arról, hogy az Atomerőmű idén nem igazán felel meg az elvárásoknak, de a mostani formájuk már olyan, amit ettől a kerettől abszolút el lehet várni. Egyértelműen stabilabb a játékuk. A Pécs a bajnokság egyik meglepetéscsapata. Voltak a mecsekieknél is formaingadozások, de összességében jól szerepelnek, és hazai pályán őket tartom egy kicsit esélyesebbnek. Rohamosan közeledik az alapszakasz vége, és mindkét csapat számára fontos lenne a győzelem. A Pécset tartom esélyesebbnek 60-40 százalékban.

 
 

 

 
 • 5zete52017március18.12:45ÚjVálasz

  A napi forma fog dönteni. Nekünk jobban jönne az ASE győzelem, de győzzön a jobbik! Kár, hogy nem adja a TV, szívesen megnézném.

   
 • 4megamegmondo2017március18.11:44ÚjVálasz
  Idézet: pityesz
  Szomorú, hogy idén téma, hogy vajon tudunk-e nyerni Pécsen? Amit Szegeden nyomtunk az itt is kevés lesz.
  ...

  Én kerettől, helyezéstől függetlenül mindig tartok egy pécsi meccstől. Pontosan azért, mert nagyon jók otthon. A 2000-es évek közepén is égtünk meg itt, nem is egyszer, pedig akkor bajnokok is lettünk, többször is.

  Nyilván a tavalyi vagy az elmúlt 1-3 évben levő kerettel én is a győzelmet mondanám és várnám el (ahogy az utóbbi időben nagyrészt meg is szereztük), de Pécsen sosem lehet biztosra menni. Ne becsüljük le őket, az elmúlt évekbeli rájátszást nem a szél fújta össze nekik, na már most egy stabil PO csapattal idegenben játszani mindig nehéz.

  Még most is tartom, ha az Olaj ellen nincsenek beszarva, és bemennek a hármasok, akkor meglephették volna őket.

  Természetesen én is szeretném, hogy nyerjünk, remélem fogunk is, de pokolian nehéz lesz.

  Hajrá ASE! :)

   
 • 3pityesz2017március18.09:12ÚjVálasz

  Szomorú, hogy idén téma, hogy vajon tudunk-e nyerni Pécsen? Amit Szegeden nyomtunk az itt is kevés lesz. Amennyiben tudnánk egy olyan szintet hozni, mint az Olaj és a Körmend ellen, akkor lenne esélyünk...végül is Pécs az ellenfél nem a Barcelona!!!!
  Hajrá ASEEEEEEE!!!!!!!! 3-ból 3 kell, sajnos :((

   
 • 2PécsiVesztes2017március18.08:11ÚjVálasz

  Ez egy jó értékmérő is lesz egyben! Nem lesz könnyű, mert a Paks beindult rendesen, de a hazai pálya az hazai pálya! Győzni fogunk, mert Pécsen csak az Alba és a Szolnok nyerhet, sluszpász!

   
 • 1panther2017március17.23:42ÚjVálasz

  Reméljük, igazad lesz Marci!

  Mindenesetre a MAFC, és főleg a Jászberény elleni teljesítmény a Paks ellen édeskevés lenne. De abban bízhatunk, hogy az erősebb csapatok ellen lényegesen nagyobb koncentrációval játszanak a fiúk! Hajrá Vasút !

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!