Majdnem helycsere történt a Keleti-csoport élén

B-csoport – A DEAC hozta már-már szokásos lehengerlő formáját, a MEAFC viszont csak a hosszabbításban rázta meg magát.
 
 
 
 
 

Majdnem helycsere történt a Keleti-csoport élén

B-csoport – A DEAC hozta már-már szokásos lehengerlő formáját, a MEAFC viszont csak a hosszabbításban rázta meg magát.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 18. fordulóval folytatódott hétvégén a másodosztály.

A Keleti-csoportban a Honvéd odahaza nyert rangadót a Vásárhely ellen, a listavezető MEAFC és a Nyíregyháza viszont idegenből hozta el a két bajnoki pontot: előbbi Óbudán nyert meg egy pontgazdag hosszabbításos meccset, utóbbi Salgótarjánt vette be. A Békés az Eger ellen nem rontott saját közönsége előtt, a Nagykőrös pedig a MAFC II. vendégeként győzött. A forduló hétfőn este zárult: a DEAC a Tiszaújvárost is simán verte.

Nyugaton a Baja nem kis meglepetésre legyőzte a Győrt. Az MTK és az OSE idegenben hozta az úgymond kötelezőt – a SMAFC és a Pápa volt a szenvedő fél. A Bonyhád három ponttal bizonyult jobbnak a Budafok ellen, míg az éllovas Veszprém ugyan 92 pontot kapott az Alba tartalékaitól, de 109 dobott pontjával nem volt veszélyben a győzelme. A TF is nyert a PVSK-Kronosz vendégeként.

NB I/B, 18. forduló

Keleti-csoport

Sokba került a vereség a Vásárhelynek

A Honvéd–Vásárhely rangadó első negyede egyértelműen a vendégeké volt: Vas és Szabó vitték vállukon a csapatot. A fővárosiak nem igazán tudták felvenni a tempót ellenfeleikkel, akiknek jól „sültek” a dobások, és a védekezéssel sem álltak hadilábon. 11-22-nél így jól jött Puskás Artúr legénységének a rövid pihenő – írja a VásárhelyiKosársuli.hu.

Az előzetes várakozásokat igazolva – miszerint izgalmas meccsre számíthatnak a kilátogatók a Simon János Kosárlabda Csarnokban – begyújtotta a rakétákat a Honvéd, és a jól beszálló Szalay vezetésével 25-26-nál befogták a Vásárhelyt. Sőt a 19. percben már héttel vezettek, miután Pintér egy triplát, Kováts és Tóth pedig egy-egy közelit süllyesztett el.

A félidő után folytatódott a Kosársuli vesszőfutása, rövid idő alatt több mint tízpontos hátrányba kerültek Utasi Gábor fiai. Szalay és Stefán semlegesítése igencsak feladta a leckét a kék-sárgáknak, akiknek az utolsó negyedben kellett bizonyítaniuk, hogy talpra tudnak állni.

A Csongrád megyeiek többször megpróbáltak talpra állni, de riválisaik visszaverték a kísérleteiket. A végjátékra a vásárhelyi születésű, a Hódtói Sportcsarnokban jól csengő nevű, rutinos Kováts Róbert is belelendült a játékba, és oroszlánrészt vállalt abban, hogy három perccel a lefújás előtt 77-62-t mutasson az eredményjelző. Ekkorra már megpecsételődött a Hódmezővásárhely sorsa, így a gárda 12 győzelme mellé begyűjtötte hatodik vereségét. A gárda egy hét múlva az Óbudai Kaszások ellen kozmetikázhatja mutatóját.

Utasi Gábor, a Vásárhely vezetőedzője: Nagyon jól kezdtünk, majd a második negyedben produkált gyenge védekezéssel hagytuk, hogy feljöjjenek ránk. Hiába voltak jó periódusaink ez kevés volt idegenben. Emellett sajnos játékosaim fegyelmezetlensége sem vitte túl jó irányba a találkozót...

Budapesti Honvéd SE – Vásárhelyi Kosársuli 84-68 (11-22, 31-14, 20-18, 22-14)

Honvéd: SZALAY 21/9, STEFÁN D. 17, Kováts 13, KERPEL-FRONIUS G. 9/3, Tóth B. 6, Pintér 5/3, Máté M. 4, Kiss Á. 4, Pálházi 3/3, Sebők 2, Weisz -, Fülöp B. -.

Vásárhely: SZABÓ P. 19/3, Vas 14/6, Kelemen B. 9, Genal 8, Varga Z. 7/3, Rostás I. 5, Pavlovic 2, Molnár B. 2, Béres 2.


Kicentizte a MEAFC

Nagy és Lakosa kosaraival kezdődött az Óbuda–MEAFC mérkőzés, amire Drahos faultos kosárral felelt, majd Takács is két remek találattal lombozta le tavalyi csapatát. A negyed felénél, döntetlen állásnál a vendégeknél érkezett Szögi és Price. Utóbbi rögtön egy zsákolással nyitott, majd miután egy újabb közelit is bevarázsolt, leszerelte honfitársát, az ördöngősen cselező Prophetet. Kopasz triplája után Galló is „megsüvegelte” a házigazda irányítót, ami után Szögi szerzett büntetőt és majdnem távoli kosarat. A negyed végül Prophet jó betörésével és kis miskolci előnnyel zárult (15-19) – írja a MEAFC honlapja.

Semmi sem jelezte előre, hogy a második negyed egy elképesztő Kaszás-parádét tartogat. Gorzsás triplájára és Zrinyi kosarára Drahos még villámgyors öt ponttal válaszolt, ám ezek után elszabadult a hazai fergeteg. Vámos – a leginkább csak asszisztáló kék mezesek között – zsinórban hintett négy triplát, ám a társai se nagyon tudtak hibázni. A statisztika szerint amásodik negyedben elért 35 pontjukat 81%-os hatékonysággal szerezték (8/7 kétpontos, 8/6 hárompontos). Sok csapatot megtört volna, de Máté, Takács és Price találataival továbbra is tapadt a MEAFC, így Szepesi záró hármasa után látótávolságon belül maradtak a borsodiak (50-42).

Várható volt, hogy a hazai dobóforma kissé megszelídül majd, valamint a MEAFC is rendezi védekezésének ritmusát, így három gyors vendég kosár után szinte el is tűnt a különbség a csapatok közül (52-51). Szojka előbb Drahos majd Price passzából is eredményes volt, ám – köszönhetően Nagy tripláinak – a lélektanilag is fontos egyenlítés még váratott magára. Szojka és Szögi harcossága nyomán jobbnál jobb védekezésekből indíthatott támadást a MEAFC, aminek egy formás találatokkal átszőtt 0-13-as menet lett az eredménye (61-68). Az utolsó másfél percben a hazaiak csupán büntetőkből, de közelebb tudtak lopakodni, így igazán remek utolsó (?) negyedre volt kilátás (66-68).

A meccs kulcsjelenete

Demoralizáló kosarakkal kezdett az Óbuda. Lakosa emberről dobott triplát, majd Prophet zsákolhatott túlságosan könnyen, végül Gorzsás eszmélt egy leszerelt távolira és „bepöcizett egy időkérést” a vendégeknek (73-68). A tanácskozás Lakosára volt a legjobb hatással, aki újabb hármast szerzett, végül a Kaszások immár 10-0-ás rohamát Kopasz egy jó büntetője törte meg. A meccsen szinte hibázni képtelen Gorzsás (13/10 a mezőnyből) szép egyéni játéka utáni Drahos-Price összjáték ismét felébresztette a Miskolcot, így Máté – két jó Drahos-passzból – öt nagyon fontos pontot szerzett, az óbudaiak pedig kipontozódás miatt elveszítették amerikai hátvédjüket (78-76). Hazai büntetőkre Takács-tripla felelt, majd Endrész büntethetett egyszer. Drahos és Szögi közös erővel labdát szerzett, így két perccel a negyedik negyed vége előtt 82-nél ismét döntetlent mutatott a tábla. Másfél perces gólcsendet tört meg Nagy tempója, ám hátra volt még 27 másodperc, és, mint kiderült, a mérkőzés jelenete. Drahos triplája messzire felpattant, ám a remekül érkező Price a levegőben úszva visszazsákolta a labdát. Jöhetett a hosszabbítás (84-84).

Gorzsás és Máté is csak egyszer-egyszer dobták be a büntetőiket, így Lakosa két kosara után joggal bizakodhatott a helyi publikum (89-85). Price ismét jól vette észre Mátét, ám Lakosa egy jó büntetőjével félig ezt is ledolgozta (90-87). A hazai kispad ellen reklamálásért kiosztott technikai hibát Drahos pontra váltotta, ám Price zsákolást rontott, így egyenlítés helyett Gorzsás tempója növelte ismét négyre a különbséget (92-88). Másfél perc volt vissza, amikor egy visszaszerzett lepattanót követő szép forgatás végén Drahos dobott roppant fontos triplát a sarokból (92-91). Jó védekezés után Endrész gyönyörű megmozdulásával a legjobbkor vette át a vezetést a MEAFC (92-93). Nehéz helyzetekből próbálkozott a Kaszások, de Drahos két jó lepattanója aranyat ért, pláne, hogy mind a kétszer azonnal faultolták is. A miskolciak hidegvérű irányítója mind a négyet a helyére küldte, következhetett a hazai időkérés (92-97). Gorzsás gyors ziccere után Drahos értékes másodperceket szerezve bujkált kicsit a labdával, majd az újabb taktikai faultot ismét két pontra váltotta. A zárszó és a 100. pont ezúttal a szintén remekül teljesítő Szögié volt, aki sikeres büntetőkkel állította be a végeredményt (94-101).

Bene Szilárd, a MEAFC vezetőedzője: Az utolsó pillanatban megerősítette a keretét a Kaszások, és kifejezetten jól játszott ellenünk. A második negyedben sok könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek, ez meglátszott az eredményen is. A félidei szünetet követően sikerült szigorítanunk a védekezésünkön, aminek köszönhetően egy szoros végjáték lett, extra befejezéssel. Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen egy jó csapatot győztünk le nagy csatában. De még jobban örülök annak, hogy ebből a győzelemből minden játékos kivette a részét, megint megmutattuk, hogy mennyire jó csapat vagyunk. Ezúton is köszönjük a helyszínre kilátogató szurkolóinknak a biztatást!

Óbudai Kaszások – MEAFC 94-101, h.u. (15-19, 35-23, 16-26, 18-16, 10-17)

Óbuda: GORZSÁS 26/3, NAGY SZ. 19/9, Lakosa Á. 15/6, Prophet 13, Vámos 12/12, Korona 5/3, Molnár L. 2, Zrinyi 2, Kollár -, Sebők -.

MEAFC: DRAHOS 28/12, SZÖGI 15, Price 15, Endrész 10, Máté B. 10, Takács D. 9/3, Szojka 7, Kopasz 4/3, Szepesi 3/3, Orosz B. -, Galló -.


Salgótarjáni KSE – Nyíregyháza Blue Sharks 82-85 (17-27, 22-26, 19-18, 24-14)

Salgótarján: HARRIS 18/3, Blaskovits L. 15/6, Csapai 12, Jakab P. 10/6, Debreceni G. 10, Tóth R. 7/3, Mucibabic 5/3, Béres 4, Dániel P. 1.

Nyíregyháza: BUS 20/6, GANT 19, NAGY K. 14/12, Czura 14/3, Fazekas 7/3, Oláh 7/3, Gáspár B. 2, Varga M. 2, Sitku M. -.


Calle Pubfood Békés – EKE Eger KOK 79-66 (23-13, 25-14, 16-22, 15-17)

Békés: KOMA 18, KRSZTICS 16/6, Zsíros 14/12, Nagy B. 11/6, Molnár Á. 10/3, Csorba 4, Kovács B. 4, Kertész 2, Bánszki -.

Eger: CSABÁK 18/6, Tóth Z. 18/6, Varga I. 10, Jakab Zs. 7/3, Csákvári 5, Illés B. 4, Szabó G. 2, Frey 2, Megyes -, Fülöp G. -.


MAFC II. – Nagykőrösi Sólymok KE 72-91 (17-28, 18-19, 17-18, 20-26)

MAFC: KUCSORA 30/12, Molnár Ma. 14/6, Pápai 13, Siklós 6, Szanyi 5/3, Fehér 2, Király 1, Jankovits 1, Vígh -, Nagy G. -, Nikitin -.

Nagykőrös: KOVÁCS S. 23/21, TÓTH V. 16/3, Fehér 12/12, Szablics 12, Mácsai 9, Jurászik L. 7/3, Molnár M. 7/3, Kónya 3/3, Dézsi 2, Kovács M. -, Király -, Jurászik G. -.


Nincs megállás a DEAC-nál

A hétfői időpont ellenére több mint nyolcszázan látogattak ki az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiaknál Velkey, a borsodiaknál pedig Hill szállította a pontokat. A Tiszaújváros területvédekezéssel kezdte a találkozót, ami nem volt a legjobb választás, a DEAC kintről és a palánk közeléből is rendre megbontotta a védelmet, így hamar nyolcpontos vezetésre tett szert. A bátran letámadó Phoenix igyekezett tartani a lépést, és a negyed végére két pontra fel is zárkózott (18-16). Berényi Sándor tanítványai mintha tompábbak lettek volna ezen a napon, tőlük szokatlan módon sok hibával játszottak, de így is négy egységnyi előnnyel zárták az első tíz percet – írja a DEBKA honlapja.

A második negyedet egy 5-0-s futással kezdte az Újváros, a meccsen először – és utoljára – át is vették a vezetést (24-25). Nagyjából tíz másodpercig tartott ez az állapot, a DEAC-nak Pék Dávid fújt ébresztőt egy hárompontos formájában. A negyed derekára nagyon összekapták magukat Molnár Andrásék, a csapatkapitány triplája után időt is kértek a vendégek (37-27). Valamelyest stabilizálódott is a játékuk, de a nagyszünetig már nem tudtak közelebb kerülni, sőt Farkas Attila távolija után megnyugtató előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

Szabó Miklós és Velkey János hárompontosával kezdődött a második félidő, így hamar húsz egységnyire nőtt a differencia (55-35). Potyogtak a kosarak a folytatásban, a debreceniek mintha túlságosan is megnyugodtak volna a megszerzett előny tudatában. Érezhetően tartaléklángon égett a DEAC, de ha nagyon kellett, valaki mindig csapata élére tudott állni, ráadásul a Phoenix sem bírta már úgy az iramot. A negyed hajráját Szabó zsákolása nyitotta, Opre Roland hasznos és ponterős játékával pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (78-49).

Az utolsó felvonásban mindkét szakmai stáb kedvére rotálhatta csapatát, több támadó és védekezési formációt is kipróbálhattak. A végéhez közeledve a cívisvárosiaknak a már lassan szokásossá váló problémával kellett csak szembenéznie, a századik pont kérdésével. Két és fél perccel a vége előtt Pék Dávid tette fel az i-re a pontot, Varga Ádám kosaraival pedig a negyvenpontos különbséget is sikerült átlépni. Győzelmével a DEAC sorozatbeli tízedik győzelmét is megszerezte, és tovább tapad az egy mérkőzéssel többet játszó Miskolcra.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Sajnos megint nem sikerült jól kezdenünk, ez megadta az alaphangot, álmos volt a csapat, és nem sikerült felpörögni, ebben benne van az én felelősségem is. A következő negyedekben már agresszívebb volt a védekezés, de még mindig vannak olyan részek, amikkel nem vagyok teljesen elégedett. Örülök, hogy a padról többen is jól szálltak be, és a félidőben megbeszéltek szerint a lepattanó harcot is tudtuk már uralni. Gratulálok a csapatnak.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 109-65 (24-20, 25-15, 29-15, 31-15)

DEAC: FARKAS 23/3, VELKEY 20/6, SZABÓ M. 19/3, Molnár A. 14/6, Opre 13/3, Pék 9/3, Varga Á. 6/3, Jones 5, Lajsz -, Kozák -.

Tiszaújváros: HILL 21/6, Pöstényi 10, Papp 9/3, Szabó N. 7, Kovács Z. 6, Magyar 6/3, Benőcs 3/3, Mayer 2, Kilyén 1, Szilasi -, Pongrácz -.

A Keleti-csoport állása
HCsapatMGyVDpKpRelatív pont
1.MEAFC 19 15 4 1602 13920,895
2.DEAC Kamilla Gyógyfürdő 18 14 4 1551 12120,889
3.Vásárhelyi Kosársuli 18 12 6 1563 14420,833
4.Nyíregyháza Blue Sharks 18 12 6 1374 12920,833
5.Budapesti Honvéd SE 19 10 9 1402 13970,763
6.Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 18 9 9 1310 13840,750
7.Nagykőrösi Sólymok KE 18 9 9 1291 13410,722
8.Calle Pubfood Békés 18 7 11 1391 14680,694
9.EKE Eger KOK 18 7 11 1277 13710,694
10.Óbudai Kaszások 18 5 13 1448 15360,639
11.Salgótarjáni KSE 18 5 13 1276 13870,639
12.MAFC II. 18 4 14 1337 16000,611

Nyugati-csoport

Bajai Bácska FKE – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 83-72 (15-15, 20-20, 21-19, 27-18)

Baja: DÉLITY 24/18, MÁNDITY 19, VUKICEVIC 14, Braun 11/6, Piukovics B. 8/6, Nagy D. 5, Pálkerti 2, Szabó Á. -.

Győr: KOVÁCS S. 19/6, PUSZTA 17/6, Ruják B. 12, Nárai 10, Horváth Á. 6/3, Hegedűs 6/6, Gombás 2.


SMAFC-NYME – MTK Törökbálint 67-87 (10-24, 19-18, 22-32, 16-13)

SMAFC: Rátvay T. 16/3, Berneczei 11/6, Nagy G. 11/3, Forrai 7/3, Kovács B. 6, Werner 6, Papp 6, Füzi 2, Rátvay B. 2, Horváth Cs. -, Polgárdy -.

MTK: Boinitzer 16, BIHARI 14, Horváth K. 14/6, Mohay 13, Máriás 11, JAKAB P. 11, Szabó T. 8, Bagi -, Baross -, Bognár -, Dobos -, Nagy A. -.


Tapad az OSE a Veszprémre

Villámrajtot vett az OSE a Pápa otthonában, hamar megadva az alaphangot a mérkőzéshez. Három perc után el is kellett használni a hazaiaknak az első időkérésüket. Ezután kiegyenlítettebb lett a játék, de a kezdeti különbség megmaradt. Támadásban kissé akadozott a gépezet, de a védekezés nagyrészt stabil volt, ennek köszönhetően is, 12 volt közte a szünetre – számolt be az OSELions.hu.

A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint kezdődött, hamar húsz pontra hízlalva az oroszlányi vezetést. Talán ettől túlzottan is megnyugodtak, a hazai időkérés után rendezték a vendéglátók a soraikat, gyors kosarakkal visszaállították az első húsz perc különbségét. Ennél közelebb azonban ezen az estén már nem tudtak jönni, magabiztosan kontrollálta a meccset az OSE, a játék képe alapján reális eredmény született.

Vavra András, az OSE vezetőedzője: Örülök, hogy ilyen magabiztosan hoztuk a hazai pályán mindig életveszélyes Pápa ellen a meccset. Apróbb simítások kellenek még támadásban, nem mindig a legjobb megoldásokat választottuk, de védekezésben nagyrészt stabilak voltunk, ez mindenképpen bíztató. Nem volt könnyű győzelem, de gratulálok a srácoknak a magabiztos győzelemhez.

Motax-Pápai KC – OSE Lions 61-79 (17-29, 14-14, 16-16, 14-20)

Pápa: SZANATI M. 14/3, Kálmán L. 12/3, Hadnagy 10, Horváth G. 8, Keresztes 7, Bereczki 5, Keller V. 3, Fülöp A. 2, Perger -, Schveighoffer -, Domján -.

OSE: RACKLEY 16/3, BURAI 14/6, Kovács G. 12/6, Wehner 11, Varga D. 8, Horváth M. 8, Zsíros 5, Madár A. 5/3, Olasz Á. -, Joó -.


Bonyhádi KSE – Budafok 88-85 (20-26, 28-23, 20-16, 20-20)

Bonyhád: SÖMENEK 18/6, Baki 17/3, GULYÁS 17/3, DUMICS 16/9, Tömösváry 14/6, Ugrinic 4, Gébert A. 2, Pechár Cs. -, Fetzer -.

Budafok: FEHÉR 20/6, VERBÉNYI 19, Lados 14/6, Steier 12/6, Mészáros Cs. 11, Mészáros B. 5/3, Fekete 2, Tiba 2, Senkár -.


Meglepően sok pontot kapott a Veszprém az Alba otthonában

A vendégek odatették magukat a kezdő sípszó után: a szigorú védekezésüknek tudható be, hogy labdákat szereztek és lepattanókat szedtek, a másik térfélen pedig faultokat harcoltak ki – ráadásul a „gólokkal” sem maradtak adósak (0-4). A csapatok már ekkortájt többször próbálkoztak kinti dobásokkal, de mert az elején nem lelték a gyűrűtől való távolságot, a bakonyi drukkerek az agilis, nyolc lepattanót is lekapott Májer Máté pontjainak tapsolhattak (3-8). A sereghajtó kisvártatva egyenlített, de sokáig nem örülhettek, mert a listavezető megtalálta az előadásuk gyenge pontjait, ezért gyakran késztették őket hibázásra (8-14). A pontatlanság és a kapkodás idővel a vendégekre is átragadt, mivel az együttesek egymás tévedéseiből éltek, a színvonal nem verdeste az eget (11-18). A hazaiak motiváltságára utalt, hogy percek alatt visszavették a vezetést, főként a végül negyvenhatos értékindexszel zárt Keller Iván tört borsot – a közben helyzeteket elpuskázott – Helmeczi Lászlóék orra alá (21-20) – tudósított a Veszprémkosár.hu.

A folytatásban Hegedűs Attila is „szót kért”, ám az Alba-fiatalok egy újabb triplával jelezték: igyekeznek egyenrangú partnerek maradni (24-24). Emiatt is volt fontos, hogy az éllovas szorgosan gyűjtögette a lepattanókat, hiszen ily’ módon újabb esélyeket kapott a támadásai sikeresebb befejezéseire (25-28). Mérész-edző cserékkel próbált frissíteni, csakhogy az új emberek nehezen vették fel a ritmust. A műhelyek ebben a periódusban kosárpárbajba bonyolódtak, vagyis a hátsó alakzataikra nem fordítottak sok gondot (30-33). Jól jött hát a vendégeknek, hogy Nebojsa Pavlovic ismét pompás napot fogott ki, a bosnyák légiós hárompontosokkal állt serege élére (35-42). A remeklésének – és a labdalopásoknak – volt köszönhető, hogy gárdája repesztett egy nulla-tizenkettes rohamot (35-51), igaz, a nagyszünet előtt megint csökkent a társai koncentrációja; a távoli kísérletek fonalát elkapó ellenfél visszajött a mérkőzésbe (42-53).

A fordulást követően Jilling László két triplát süllyesztett el, hovatovább gondoskodott arról, hogy a klubja újra kontroll alatt tartsa az összecsapást (44-59). Ha nem lankadt a figyelmük, taktikus kosárlabdával tartották kézben az irányítást, de megnyugodni nem lehetett, mert a Blahó-tanítványok teher nélkül, felszabadultan vitézkedtek, és nem akármilyen dobóformát fogtak ki (50-62). A tabella-első annak ellenére uralta a csatát, hogy igazán nem tudott felpörögni, a teljes kibontakozásukat megakadályozta, hogy a riválisnál mindig akadt valaki, aki átlag felett produkált (56-66). Ebben a negyedben például Varga Máté villogott, nem csak a pontokat szórta, a mezőnyben is hasznosan dolgozott: egy ideig tarthatatlannak bizonyult (59-68). Később Hegedűs is megmutatta, hogy a HOYA-mezesektől nem csupán – a tizenegy lepattanóig jutott – Körtélyesi Gergely képes látványos zsákolásokra, de az éles hazaiaknak erre is volt válasza: becsülettel futottak az eredmény után (66-76).

Tizenegy pontos vendégelőnyről indult a záró felvonás, majd a veszprémiek – a trénerük intelmeit betartva – tovább hizlalták a különbséget (67-82). Helmecziéknek eztán sem mentek a távoli dobások, így közelebb jöttek, és a „festék” közeléből már pontosabban céloztak (69-86). Persze a büntetődobásaik sem voltak az igaziak (…a lefújásig tízet rontottak el), de az eltérés így sem csökkent, szó sem volt arról, hogy leadják a komolyabb vezetésüket (71-92). Négy perccel a vége előtt minden eldőlt (74-96), noha szeszélyesek voltak a vendégek: egy jó megoldást általában egy gyermeteg hiba követett. Ekkor a negyed addigi részét „átaludt” koronázó városiaknál Keller úgy döntött: a hátralévő időben egyszemélyes show-t mutat be. A huszonkét éves hátvéd gyorsan berámolt öt triplát, miközben a vendégek megszerezték a századik pontjukat (89-104). A vetélytársuknál kétszer annyi lepattanóval jelentkezett Simon Lászlóék végül megérdemelt diadalt arattak, favoritként bizonyítottak, igaz, a hárompontos-mérlegükre nem lehetnek túl büszkék (…míg az ellené hetvenhárom, az övék tizenkilenc százalékos lett).

Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Nekünk kicsit furcsa volt a vasárnap kora délutáni kezdési időpont, ez rányomta bélyegét a teljesítményünkre. Persze a lényeg a sikeren van. Hullámzóan muzsikáltunk, nem pörögtünk úgy, ahogy szerettem volna, ráadásul a fehérváriak szenzációsan dobták a hármasokat.

Alba Fehérvár II. – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 92-109 (21-20, 21-33, 25-25, 25-31)

Alba: KELLER I. 31/18, VARGA M. 20/9, Bakos 14/9, Nyulász 11/9, Somogyfoki P. 7, Pávay 5/3, Adegbite 4, Konta -.

Veszprém: HEGEDŰS 24, PAVLOVIC 24/6, KÖRTÉLYESI 18, Helmeczi 15, Jilling 11/9, Májer 10, Simon L. 5, Szeifert 2, Sipos -.


PVSK-Kronosz Kiadó – Tehetséges Fiatalok-Budapest 64-79 (10-17, 20-23, 15-22, 19-17)

PVSK: Berkics 12, Demeter 11, Antóni 11/9, Dragasevic 9, Riskó 8, Krnjajski 7/3, Popgyákunik B. 6, Bíró L. -.

TF: SZABÓ D. 20/12, KERKAI 17, Somogyfoki Sz. 14, Szobi 12, Beák 9/3, Franczva 4, Buzás 2, Tóth Z. 1.

A Nyugati-csoport állása
HCsapatMGyVDpKpRelatív pont
1.HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 18 16 2 1494 13030,944
2.OSE Lions 18 15 3 1629 11760,917
3.MTK Törökbálint 18 13 5 1447 12320,861
4.Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 18 13 5 1456 13220,861
5.Tehetséges Fiatalok-Budapest 18 11 7 1322 11410,806
6.Motax-Pápai KC 18 9 9 1346 14150,750
7.PVSK-Kronosz Kiadó 19 9 10 1441 14460,737
8.Bonyhádi KSE 18 8 10 1356 14000,722
9.Budafok 18 6 12 1360 14890,667
10.Bajai Bácska FKE 18 5 13 1250 14840,639
11.SMAFC-NYME 18 3 15 1271 14350,583
12.Alba Fehérvár II. 19 1 18 1220 17490,526
 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!