Macedón utánpótlásedző Oroszlányban

Oroszlány - A 46 éves Georgi Bujukliev jó ajánlólevéllel érkezett a másodosztályú együtteshez.
 
 
 
 
 

Macedón utánpótlásedző Oroszlányban

Oroszlány - A 46 éves Georgi Bujukliev jó ajánlólevéllel érkezett a másodosztályú együtteshez.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Február elejétől új edző segíti a B-csoportos OSE Lions utánpótláskorú csapatainak munkáját a macedón származású Georgi Bujukliev személyében. A 46 éves szakember Milivoj Dokmanovics mellett jelenleg az U20-as és NB II-es csapatnál dolgozik, illetve egyéni képzéseket tart több korosztály számára.

A német állampolgársággal is rendelkező edző játékosként kezdte pályafutását, és több első osztályú csapatnál is megfordult a világ különböző pontjain - nyolc évig a macedón első osztályban szerepelt, majd Izraelben és Izlandon játszott, végül Németországban fejezte be játékos-pályafutását 2004-ben. Edzőként ezután még visszatért Izlandra, majd Németországba, 2015-16-ban pedig Szerbiában dolgozott – jórészt 14 év feletti – fiatalokkal, egyéni- és csapatszinten egyaránt. Nemzetközi FIBA edzői engedéllyel rendelkezik, illetve német és macedón A-licence-szel is, ami ott első osztályú csapatok melletti munkára is feljogosítja. Nős, két fiú édesapja (8 és 14 évesek), akik szintén kosárlabdáznak.

Szabadidejében olvas, sakkozik és gitározik, azt vallja, hogy a zene, a ritmus a sport fontos része, ezért pl. módszerei között korábban alkalmazta azt Macedóniában, hogy a gyerekek instrumentális zenére végeztek gyakorlatokat az edzések során. Újszerű pedagógiai és edzési módszereivel szeretne minél többet nyújtani az OSE fiatal játékosainak, és minél jobb eredmények elérésére ösztönözni őket – adta hírül az oselions.hu oldal.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!