Sokat várnak Duvnjaktól a MAFC-nál

Budapest – Garai Péter klubvezető kérésünkre beszélt a csapat sikertelenségének az okáról, az újabb edzőváltás hátteréről, valamint az A-csoport létszámemeléséről.
 
 
 
 
 

Sokat várnak Duvnjaktól a MAFC-nál

Budapest – Garai Péter klubvezető kérésünkre beszélt a csapat sikertelenségének az okáról, az újabb edzőváltás hátteréről, valamint az A-csoport létszámemeléséről.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nincsen jó formában a MAFC az utóbbi hetekben. Három győzelméből az utolsót a 13. fordulóban szerezte, még a Sopron ellen, azóta zsinórban hat vereség következett. Legutóbb szombaton, a Naturtex-SZTE-Szedeák nyert a vártnál sokkal könnyebben a Gabányi László Sportcsarnokban. A hazai szimpatizánsok, és a klub vezetősége is azt várja, hogy a csapat meginduljon felfelé az utolsó helyről. Ennek érdekében került a csapathoz Uros Duvnjak, akitől nagyon sokat várnak. A szerb hátvéd játékengedélye nem érkezett meg időben, ezért a Szeged ellen még nem léphetett pályára, de a jövő héten, az Egis Körmend ellen már játszani fog.

– Ha a Szeged elleni mérkőzésünket nézzük, több olyan fordulópont is volt a mérkőzésen, amikor egy-egy jó döntéssel elmozdulhattunk volna a holtpontról – mondta Garai Péter klubvezető és vezetőedző a BB1.hu-nak. – Duvnjaktól azt várjuk, hogy ezekben a pillanatokban fog tudni segíteni a csapatnak a tapasztalatával. A látottak alapján megfelelő választásnak tűnik. Szeretnénk, hogy a többi játékosra is jó hatással legyen, és mentalitásával segítse a társaságot. 1-3-as posztig lehet segítségre a csapatunknak. Pontszerzésben is tud jeleskedni szükség esetén. A PAOK játékosaként ezt a Szolnok ellen is megmutatta. Az ő érkezésével véglegesnek tekinthető a keretünk.

– A MAFC az a csapat a magyar bajnokságban, ahol egy rövid időszaktól eltekintve csak három légiós szerepelt, és sok lehetőséget kapnak a magyar játékosok. Hogyan fog ez az ő játékperceikre kihatni?

– Természetesen minden új játékosnak percben lesz vesztese, de megpróbáljuk elosztani a perceket. A jövőben szeretnénk, ha Deville Smithnek is több pihenőt tudnánk adni. Emiatt biztos, hogy jelentősen nem fog csökkenni a magyar játékosok játékideje.

– Nemcsak a játékoskeretben, a kispadon is történt egy változás. Miért vette vissza az irányítást Jakab Mátétól?

– Máté munkájával elégedett voltam, nem kizárólag vele volt a probléma. Volt vele egy megállapodásunk hat mérkőzésről, és annak elvárásairól. Ezt sajnos nem sikerült hoznunk, ezért közösen átbeszélve úgy döntöttünk, hogy visszarendeződünk. Ennek egyébként nem szakmai okai voltak. A közeg is elutasítóbb volt a vártnál.

– A csapat jelenlegi helyezését figyelembe véve, aligha lehet más az idei cél, mint a bennmaradás.

– Így van, szeretnénk bennmaradni. A Jászberény példája megmutatta tavaly, hogy nincsen lehetetlen. Elfogyott a türelem, a közönségünk és a támogatóink részéről is. A légiósainktól és a magyar játékosainktól is sokkal jobb teljesítményre van szükség, akkor még akár a play-outot is elkerülhetjük.

– Melyik csapatok lehetnek a végén a legnagyobb riválisai a MAFC-nak?

– Nem szívesen foglalkoznék másokkal, nagyon nyílt a bajnokság. Nekünk csak saját magunkkal kell foglalkozni.

– Az előbb említett meginduláshoz mire lehet szükség? Min kell változtatni a csapatnál?

– Januárban és februárban sem éreztem, hogy az edzésekkel gond lenne. A héten is nagyon jól dolgoztunk. Végre meg kell tanulnunk azt, hogy át tudjuk lépni a saját árnyékunkat. Egyértelmű, hogy a fejekben kell rendet rakni. A sikertelenségnek az oka az, hogy kulcsszituációkban rossz döntéseket hozunk, és emiatt szenvedünk sorozatos vereségeket. Ez pedig egy csapatot nagyon meg tud fékezni.

– A soron következő feladat is roppant nehéznek ígérkezik, hiszen a Körmend látogat legközelebb a Gabányiba.

– Ebben a bajnokságban nincsen egyszerű mérkőzés. A Körmend nagyon erős csapat, hat minőségi külföldivel, magyar válogatott játékosokkal rendelkezik. Viszont nekünk javulnunk kell, mert vissza kell szereznünk a közönségünk bizalmát, valamint a saját önbizalmunkat is. Saját pályán nem szabad lelketlenül játszani, meg kell halni minden egyes mérkőzésen a parketten.

– A MAFC-nál milyen állásponton van azzal kapcsolatban, amit egyre több klub is szeretne a bajnokságban, hogy megemeljék az A-csoport létszámát?

– Szerintem szükség van a létszámemelésre, mert többen is vannak, akik be szeretnének lépni az A-csoport ajtaján. A B-csoportban 3-4 helyen is roppant népszerű a kosárlabda, és lenne igény élvonalbeli csapatokra. Biztos vagyok benne, hogy akik döntenek ebben a kérdésben, azok mérlegelni fognak mindent, és a kosárlabda számára a legjobb döntést fogják meghozni. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi öt légiós szabállyal van lehetőség arra, hogy 16 csapat legyen.

 
 

 

 
 • 9plok2017február28.11:14ÚjVálasz
  Idézet: krapulax
  .. már a Kielben is húzóembernek számított!
  ...

  Ezt a poént már egyszer elsütötted...

   
 • 8krapulax2017február28.07:57ÚjVálasz

  .. már a Kielben is húzóembernek számított!

   
 • 7Clyde2017február28.00:39ÚjVálasz

  Emeljük meg a létszámot...még 8-10 légiós visz el pénzt a magyar gazdaságból..tao-ból...viszont legalább két magyar játszhat!!!

   
 • 6Basketball19932017február27.19:37ÚjVálasz
  Idézet: drva
  Az utolsó kérdésnél Garai úgy nyilatkozik,mint ha még nyitott lenne a kérdés.
  Pedig néhány napja Bodnár kategórikusan zárta le a témát.
  ...

  Never say never :-) A MAFC-Vasas play-out végén még kaphatunk érdekes híreket :-D

   
 • 5drva2017február27.19:28ÚjVálasz

  Az utolsó kérdésnél Garai úgy nyilatkozik,mint ha még nyitott lenne a kérdés.
  Pedig néhány napja Bodnár kategórikusan zárta le a témát.
  Kicsit olyan,mint ha a csodában bíznának az egyetemisták(vagy a sima bent maradás vagy a létszám emelése)

   
 • 4Basketball19932017február27.18:57ÚjVálasz
  Idézet: lalyoska
  Nem reális az, hogy megelőzzék a Paksot, Jászberényt, stb-t. Persze ilyet csak egy karakán klubvezető merne most kimondani (azért ilyenek is vannak talán valahol még).
  ...

  +1 Mondjuk olyat el tudnék képzelni, hogy az A csop. utolsó egyből kiesik, az utolsó előtti pedig osztályozót játszik a B csoport végső 2.-jával, persze a B győztes automatice feljut. Így 2 B csoportos csapatnak volna esélye feljutni.

   
 • 3lalyoska2017február27.18:28ÚjVálasz

  Nem reális az, hogy megelőzzék a Paksot, Jászberényt, stb-t. Persze ilyet csak egy karakán klubvezető merne most kimondani (azért ilyenek is vannak talán valahol még).
  Készülhetnek a végső párharcra a Vasassal.
  + 2 csapat várhatóan +6..8 légióst jelentene. Magyarország jobban teljesít... ezért lehetne akár ezt is - kell a cirkusz a népnek.

   
 • 2Basketball19932017február27.18:02ÚjVálasz

  Klasszikus pesti mentalitás: emeljünk létszámot, csak budapesti csapat ki ne essen! Létszámemeléssel csak több kutyaütő csapat lenne feleslegesen.

   
 • 1drukkeralba2017február27.16:52ÚjVálasz

  nem lesz könnyű dolga még ennek a kiváló Körmendnek sem Mafcon mindenki megszenved :)

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!