MK: Lelépte az Alba a Zetét

Győr - Egy negyedig volt szoros.
 
 
 
 
 

MK: Lelépte az Alba a Zetét

Győr - Egy negyedig volt szoros.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Álmosan kezdtek a csapatok a ZTE KK – Alba Fehérvár negyeddöntőn, mindkét oldal sok elemi hibát vétett, a játékosok minden kosárért megszenvedtek. Ezen a meccsen sem a szép játék, sokkal inkább a küzdés dominált. Szabó nagyon hamar összeszedte harmadik hibáját. Előbb Bencze, majd Dzunics kért időt, az első negyedet Wright kosara zárta, amellyel meg is szerezte a vezetést a zalaiaknak, 23-22.

Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, többnyire az Alba vezetett, de eleinte még nem szakadt le a ZTE sem. Taylor tripláját követően, 28-34-nél Bencze Tamás kért időt, mert érezte, hogy kezd kicsúszni a meccs csapata kezéből. Hiába, nem sokkal később már tíz volt közte. Teljesen elvesztették a fonalat a vendégek, már a húszat is súrolta a különbség. A hajrára aztán magához tértek a zalaiak, Ubilla középtávolija a végén azt jelentette, hogy visszajöttek tizenegyre (33-44).

Egy pillanatra tízen belül került a Zete, de aztán Lóránték könnyedén visszaverték az ellenfél felzárkózási kísérleteit. A nem kis túlsúllyal küzdő Wright és Norfleet húzta a fehér mezesek szekerét, a túloldalon Edwards, Shepard és Lóránt is ponterős volt. A negyed derekán, 42-59-nél Bencze ismét magához hívta játékosait. A negyed végére elérte a húszat is a differencia, eldőlt a meccs.

Az utolsó felvonás 56-75-ről indult, a végén már többnyire a cserék jutottak szóhoz, csak a számszerű eredmény volt a kérdés. Bár Bencze Tamás előzetesen azt mondta, csapata nem adja fel a Magyar Kupát, ebből ma semmi nem igazolódott. Laza edzőmeccs lett a negyeddöntőből.

A mérkőzés legjobbja Lóránt Péter volt.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Hatvan százalékkal dobtuk a triplákat, nem hiszem, hogy ilyen teljesítménnyel bármilyen problémánk lehetett volna. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy valóban ekkora különbség van a két csapat között. Nekünk most az a legfontosabb, hogy négy év után sikerült a helyszínen maradni a Magyar Kupában, és sikerült bejutni a legjobb négy közé.

Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője: A mai mérkőzésen nem volt reális esélyünk arra, hogy nyerjünk az Alba ellen. A harmadik negyedben teljesen szétesett a védekezésünk, és akkor felőröltek minket. Gratulálok az Albának.

 
 

 

 
 • 44oleg2017február18.08:38ÚjVálasz
  Idézet: toews22
  Én nem nagyon értem ezt... De talán majd a nálam tapasztaltabb, "mélyebbre látó" szurkolók kisegítenek egy-egy válasszal.
  ...

  Kár ámitani magunkat (magamat is), tényleg csak jóindulattal közepesnek mondható légiósaink vannak.. Benke nagyon jó de sokat kellene foglalkozni vele, ezt én nem érzem hogy megtörténne. Kerpi Moha nagyon mélyen van, Szabón meg elment a Körmend meg az Alba meccs... Na Bencze most kell vmit csinálni. Hajra ZTE!

   
 • 43baddog2017február17.21:10ÚjVálasz
  Idézet: toews22
  Én nem nagyon értem ezt... De talán majd a nálam tapasztaltabb, "mélyebbre látó" szurkolók kisegítenek egy-egy válasszal.
  ...

  Minden szavaddal egyetértek... Aggódom a csapatomért...

   
 • 42Bolognai2017február17.18:28ÚjVálasz
  Idézet: toews22
  Én nem nagyon értem ezt... De talán majd a nálam tapasztaltabb, "mélyebbre látó" szurkolók kisegítenek egy-egy válasszal.
  ...

  +1

   
 • 41toews222017február17.16:44ÚjVálasz

  Én nem nagyon értem ezt... De talán majd a nálam tapasztaltabb, "mélyebbre látó" szurkolók kisegítenek egy-egy válasszal. Én nagyjából 1 éve járok újra meccsekre (gyerekként szerencsém volt Szűcs Józsiékat, a fiatal Bodrogi Csabiékat látni, nagyjából 6000 másik szerencséssel a csarnokban...), minden hazai találkozón ott vagyok. Nagyon tetszett a tavalyi keret, sajnáltam, hogy a háromból (légiós) senkit sem sikerült megtartani. Viszont kellemeset csalódtam a nyáron, mert ez a társaság legalább olyan szintű (volt ránézésre), mint az előtte évi. De mi a baj? Nem látom a célokat, nem látom azt, hogy ez a klub, ez a csapat hova szeretne eljutni. Az utóbbi meccseken kedvetlen, motiválatlan (tisztelet a kivételnek), tanácstalan játékosokat látok a pályán, és egyértelműen tartok tőle, hogy ha ez így folytatódik, jövőre még 1-8 csapatunk sem lesz. Alkalmas a vezetés? És az edző? Minden tiszteletem Bencze Tomié, láttam játszani, nagyon szimpatikus ember, jó edzőnek tartom, de kicsit Sabaté mester jut eszembe róla, aki szintén tehetséges, de egy BL-győzelemhez bizony kevés Veszprémben. Ötlettelen a játék, kiismerhető, és ha nem jönnek a 3-asok, akkor piszok nehéz dolgunk van minden meccsen. Emellett azt gondolom, hogy ezt az állományt meg kell tartani, mert minden évben új csapatot építeni, bizony piszok kemény dolog. És a vezetés? Miért van az, hogy az egerszegihez (vagy annál jóval kisebb) hagyományokkal rendelkező városokban sikerül olyan tőkeerős szponzorokat találni, akivel szinte garantált az első 3 hely? Itt miért nem megy? Csak remélni tudom, hogy nem a ZTE labdarúgó egyesülete a példa, ahol meggyőződésem, hogy Csank mesternek azért kellett mennie tavaly, nehogy véletlenül feljussanak. Ott jó az NB II, az állóvíz, nagyon bízom benne, hogy kosár-fronton tényleg léteznek célok! Fel kell(ene) rázni ezt a csapatot, mert több van bennük, ez meggyőződésem. Aztán bátran írjátok le a véleményeteket, elfogadom, ha én látok rosszul dolgokat. Hajrá, ZTE!

   
 • 40oleg2017február17.15:40ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Akkor sorold kérlek a csapatokat, ahol többet játszanak a magyarok! Köszi
  Kerpi és Moha idén 20 percet átlagol Benke és Szabó pedig 30-at.
  ...

  Mondjuk Moha meg Kerpi szóba se kerül olyan szintű csapatoknál ahol 5 légiós van, innen csak gyengébb csapathoz tudnak igazolni, főleg az ebben a szezonban mutatottak alapján.. Moha eddig azért jól szállt be mindig, de most mar kezd ő is visszaesni..

   
 • 39heraklith19902017február17.15:30ÚjVálasz
  Idézet: ozymandias
  Elkezdett a ZTE is körmendiesedni. Ha ez így folytatódik nyáron menekülni fognak tőletek is a magyarok. Kerpel már eddig is jelentősen kevesebbet jászott a tavalyinál.
  ...

  Akkor sorold kérlek a csapatokat, ahol többet játszanak a magyarok! Köszi
  Kerpi és Moha idén 20 percet átlagol Benke és Szabó pedig 30-at. Benke és Szabó jobb játékosok és nagyjából az előbbi kettő posztján játszanak. Tavaly szerintem többet játszott Moha és Kerpi is, mint amennyi "egészséges" az ő esetükben. Kevesen voltunk és a szezon végére készen volt már mindenki. Ha elkezdődik a heti két meccs, akkor szerintem idén is több szerepet kapnak.
  Kíváncsi vagyok, hogy szerinted a 5-6 légióst foglalkoztató csapatok közül, melyikben játszana többet Moha és Kerpi.
  A 4 légiós és 4 használható magyar mellett a Körmend és Alba amerikai játékosai ellen szerinted mennyit kellene játszania a gyerekeknek? Szolnokon mennyit is játszanak??

   
 • 38kovacsz2017február17.12:51ÚjVálasz

  Igen, sajnos Ubilla nagyon visszaesett, Norfleet meg szárnyal.
  A fiatalok nem használhatóak, nem is értem a Gáll Dominikot, Kis Rault, hogy minek ülnek évekig a padon. Ők nem lesznek soha A csoportos játékosok. Mondják, hogy fiatalok, 21-22 éves srácok akik ha akarnak valamit már legalább annyit kéne játszaniuk mint tavaly a Velkeynek.
  Szabó Zsolt egyre többet pofázik, vissza is esett a teljesítménye. Kerpi nulla, Mohácsi teljes káosz, egy normális megindulása betörése nincsen, alig játszik és fujtat, először is le kéne adni legalább 5-10 kg-t, mindjárt jobban menne, nem igaz, hogy nem szól neki valaki már.

   
 • 37oleg2017február17.12:01ÚjVálasz
  Idézet: ozymandias
  Elkezdett a ZTE is körmendiesedni. Ha ez így folytatódik nyáron menekülni fognak tőletek is a magyarok. Kerpel már eddig is jelentősen kevesebbet jászott a tavalyinál.
  ...

  Senkit se fikazunk aki küzd...

   
 • 36oleg2017február17.12:01ÚjVálasz
  Idézet: milenko
  Ubilla meccsek óta a ZTE kerékkötője! Azonnal el kellene küldeni.
  Hihetetlen sok labdát ad el, gyengén dob, a védekezése pedig értékelhetetlen.
  ...

  Sajnos én is ezen a véleményem vagyok, pedagógiailag is jót tenne..

   
 • 35milenko2017február17.11:25ÚjVálasz

  Ubilla meccsek óta a ZTE kerékkötője! Azonnal el kellene küldeni.
  Hihetetlen sok labdát ad el, gyengén dob, a védekezése pedig értékelhetetlen. Most már egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy Kaposváron nem hullajtottak könnyeket utána.

   
 • 34ozymandias2017február17.10:33ÚjVálasz

  Elkezdett a ZTE is körmendiesedni. Ha ez így folytatódik nyáron menekülni fognak tőletek is a magyarok. Kerpel már eddig is jelentősen kevesebbet jászott a tavalyinál. Wright érkezésével Mohácsi percei is jelentősen visszaestek. A többiek + félévente kapnak 1-2 percet ,akkor is csak fikázzátok őket.

   
 • 33zete52017február17.10:03ÚjVálasz

  És persze gratulálok az Albának!
  Lóránt pedig a legjobb magyar a posztján, gondolom mégsem lesz ott az EB-n...

   
 • 32zete52017február17.09:59ÚjVálasz
  Idézet: zetekosarak
  Egyre gyengébb játékot látok a csapaptomtól. A tudatosan épített támadások repertoárja kevésnek tűnik. Állandóan a leváló centernek akarnak passzolni, ami már uncsi, és nagyon átlátszó.
  ...

  Az idei csapat összességében szerintem nem gyengébb, mint a tavalyi, de hiányoznak az extra emberek és a csapat karaktere. És én is úgy gondolom, hogy nagyon átlátszó lett a játékunk. Inkább játszunk (próbálunk játszani) csapatként, mint tavaly, de egy atletikus csapat, ha felkészül belőlünk, akkor erőtlenné válnak a támadásaink és sok a labdavesztés. Lehet rosszul gondolom, de mintha túl bonyolult játékot akarnánk játszani, amihez nincs meg az emberanyag és/vagy az összeszokottság. De még messze a vége és a sorozatterhelés során összeérhetünk és jók lehetünk. :) Hajrá ZTE!

   
 • 31takooo2017február17.09:31ÚjVálasz
  Idézet: oleg
  Kis Raul katasztrófa.. az mozgás küzdés lassúság.. Nincsenek szavak. Sajnos Viktor is értékelhetetlen lett.
  ...

  Azért nem értem Kis Rault, mert nem egy és nem két U-20-as meccsen kinn voltam, a csapat legjobbja minden meccsen, 3 pontosokat szórja, hatalmasakat zsákol és amikor Tomi beteszi egy felnőtt meccsen, mintha elfelejtene kosarazni. Fekete Viktorról ne is beszéljünk...3 pontos dobáson kívül sajnos mást nem tud, pedig a kosárlabda kicsit összetettebb dolog... Gállról ne is beszéljünk...

   
 • 30oleg2017február17.08:55ÚjVálasz
  Idézet: takooo
  MINDEN egyes kibaszott meccsen, meg kell halni a ZTE-ért! Szerintem alapvető elvárás felénk szurkolók felé. Én elhiszem, hogy vannak gyengébb meccseink, de a küzdeni NEM akarást, nem tudom elfogadni!
  ...

  Kis Raul katasztrófa.. az mozgás küzdés lassúság.. Nincsenek szavak. Sajnos Viktor is értékelhetetlen lett.

   
 • 29takooo2017február17.08:43ÚjVálasz

  MINDEN egyes kibaszott meccsen, meg kell halni a ZTE-ért! Szerintem alapvető elvárás felénk szurkolók felé. Én elhiszem, hogy vannak gyengébb meccseink, de a küzdeni NEM akarást, nem tudom elfogadni! Akik, ezt nem tudják abszolválni, azoknak nyáron köszönjük meg az itt eltöltött időszakot! Tegnapi meccs után le voltam sújtva (Ubilla, SzabóZS, Moha, Kerpi meccsek óta katasztrófa) ,,elvileg nekünk van a legjobb magyar magunk..."

  Nehéz lesz így a felsőház...

  Ha felveszed...!!!

   
 • 28oleg2017február16.22:55ÚjVálasz

  Ubilla es Szabó öt nap alatt a második terített betli. Kerpi kuka, Moha érthetően visszaesett,
  Drungi jól kezdett aztán a kihagyott hármasa után vissza szólt az őt lebaszó Benczének, ezután alig volt pályán. Fiataljaink teljesen használhatatlanok, borzalom.. A megalázó meccs végén vihorászó Ubilla meg elmehet a picsaba...

   
 • 27faradtolaj2017február16.22:51ÚjVálasz
  Idézet: clutchshooter
  Fehérvár Black Stars :-)
  Ha jól számolom 7 fekával plusz a két legjobb magyar center, bezzeg ez Szolnokon lenne, menne ám az ugatérozás.
  ...

  "igenis az Alba ktgvetése a legnagyobb.
  Lóránt kb egyedül kerül annyiba mint nálunk 4 légios plusz Eilingsfeld."

  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
  LOL

   
 • 26rougenoir2017február16.22:22ÚjVálasz
  Idézet: jobarat944
  Hát idén elég erős csapata van az Albának...
  Igazából az idei bajnokságnak, meg a kupának ő az első számú esélyese...
  Biztos vagyok benne, hogy ez a keret nem kevésbe kerülhetett...
  ...

  Ne mondj ilyet, ne lègy kishitű....

  Mi vagyunk a cîmvèdő, ezèrt mi vagyunk az esèlyesek.

  Mindenhova győzni megyünk!

  Hajrà Olaj!!!

   
 • 25rougenoir2017február16.22:19ÚjVálasz
  Idézet: papika
  Tényleg ennyire nem érted,hogy nem a pénzről,hanem az arcról és az arroganciáról szól az utálat amit éreznek az emberek irántatok?
  ...

  Nem.

  Azèrt utàltok ti minket, mert az utóbbi 6 èvben (majdnem) mindent vittünk...

  Lehetnènk mi akármilyen zsurpubik meg cukifiúk, akkor is utàlnàtok...

  De ez minket ku...vàra nem èrdekel, minket csak az Olajka èrdekel ès az újabb győzelmek...

  Hajrà Olaj!!!!

   
 • 24gultem12017február16.22:11ÚjVálasz
  Idézet: papika
  Tényleg ennyire nem érted,hogy nem a pénzről,hanem az arcról és az arroganciáról szól az utálat amit éreznek az emberek irántatok?
  ...

  Az utálat kölcsönös felétek is.

   
 • 23kapaca2017február16.22:07ÚjVálasz
  Idézet: 72huk
  Rém gyenge volt ma a ZTE. Három légióssal jobban muzsikáltak. Drungilast mintha teljesen összezavarta volna, hogy társat kapott.
  ...

  Drungilas sajnos fejben nagyon kevés.

   
 • 22kapaca2017február16.22:06ÚjVálasz
  Idézet: zetekosarak
  Egyre gyengébb játékot látok a csapaptomtól. A tudatosan épített támadások repertoárja kevésnek tűnik. Állandóan a leváló centernek akarnak passzolni, ami már uncsi, és nagyon átlátszó.
  ...

  Így igaz.

   
 • 21jobarat9442017február16.21:22ÚjVálasz

  Hát idén elég erős csapata van az Albának...
  Igazából az idei bajnokságnak, meg a kupának ő az első számú esélyese...
  Biztos vagyok benne, hogy ez a keret nem kevésbe kerülhetett...

   
 • 20heraklith19902017február16.21:06ÚjVálasz
  Idézet: kunka
  Ha így folytatják, a Zete kihullik a felsőházból. Nagyon gyenge prodoktum volt.
  ...

  Most tényleg nem érezni a potenciált a csapatban, de én bízom benne hogy ez csak átmeneti. Nehéz a sorsolás is, már több bravúr kellene a felsőházhoz.

   
 • 19noni19902017február16.20:58ÚjVálasz
  Idézet: clutchshooter
  Fehérvár Black Stars :-)
  Ha jól számolom 7 fekával plusz a két legjobb magyar center, bezzeg ez Szolnokon lenne, menne ám az ugatérozás.
  ...

  Lóránt többet keres, mint 4 szolnoki légiós meg Eilingsfeld....:-DDDDDDDDDDDDDD
  Ez óriási...Te aztán nem aprózod el :-DDDDDDDDDD

   
 • 18papika2017február16.20:50ÚjVálasz
  Idézet: clutchshooter
  Fehérvár Black Stars :-)
  Ha jól számolom 7 fekával plusz a két legjobb magyar center, bezzeg ez Szolnokon lenne, menne ám az ugatérozás.
  ...

  Tényleg ennyire nem érted,hogy nem a pénzről,hanem az arcról és az arroganciáról szól az utálat amit éreznek az emberek irántatok?

   
 • 1772huk2017február16.20:48ÚjVálasz
  Idézet: clutchshooter
  Fehérvár Black Stars :-)
  Ha jól számolom 7 fekával plusz a két legjobb magyar center, bezzeg ez Szolnokon lenne, menne ám az ugatérozás.
  ...

  Túlzásokba azért ne essünk már. Tedd közzé a számokat, ha tudod, ha nem, akkor meg ilyen (szinte biztos) nyilvánvaló hülyeségekkel ne hergeld a közvéleményt.
  Egyébként grat az Albának, az idén is velük kell megküzdeni minden téren, úgy tűnik. Báne úgysem nyugszik, amíg egyszer nem tolja le az Olajt a trónról. Évek óta ennek rendel alá mindent, kezdi megérezni a vérszagot, az idén úgy tűnik erre alkalmas (lehet) a kerete.

   
 • 16clutchshooter2017február16.20:18ÚjVálasz

  Fehérvár Black Stars :-)
  Ha jól számolom 7 fekával plusz a két legjobb magyar center, bezzeg ez Szolnokon lenne, menne ám az ugatérozás.
  Gratulálok az Albának mert nagyon jó csapatuk van, de a Dávid szerepét már rég kinőtték, ugyanis a faradtolaj féle majmok tiltakozása ellenére igenis az Alba ktgvetése a legnagyobb.
  Lóránt kb egyedül kerül annyiba mint nálunk 4 légios plusz Eilingsfeld.
  Tehát a "szurkoljunkazalbánakhogyegyszimpatikuskiscsapatmegverjeaszemétzászlóshajót" szöveget el lehet felejteni.
  Hajrá Olaj, grat Alba!

   
 • 15Bolognai2017február16.20:17ÚjVálasz

  Mint ahogy már írtam valami megszakadt...Moha aki tavaly csk lett idén nagyon kiesett a pixisből...mint percben mint pontban...Kerpi ha nem megy el nyáron az csoda lenne...Bencének meg elfogyott a taktikai repertoárja...A vezetőségnek viszont nem a nemzetközi indulást helyett azon kéne dolgozni,hogy a Magyar Bajnokin legalább a 4. be kerülni...sajnos ma a fiatalok is csak azt bizonyították nincsenek ezen a szinten...

   
 • 14hp122017február16.20:14ÚjVálasz

  Azt hittem meg lesz a száz, az eddigi legsimább negyeddöntős meccs volt.

   
 • 13lufi2017február16.20:13ÚjVálasz

  simább lett mint előtte gondoltam

   
 • 1272huk2017február16.20:13ÚjVálasz

  Rém gyenge volt ma a ZTE. Három légióssal jobban muzsikáltak. Drungilast mintha teljesen összezavarta volna, hogy társat kapott.

   
 • 11norbee102017február16.20:04ÚjVálasz

  Meccsek óta ez e gyenge teljesítmény jellemző ránk... Ébresztő srácok!!! Tudtok ti ennél jobbat is!

   
 • 10kunka2017február16.19:59ÚjVálasz

  Ha így folytatják, a Zete kihullik a felsőházból. Nagyon gyenge prodoktum volt.

   
 • 9gabicsu2017február16.19:55ÚjVálasz

  Ez siralmas volt. Ez volt a ZTE?

   
 • 8hozso2017február16.19:53ÚjVálasz

  ezért kár volt elmenni az MK-ra.Ubilla esett-kelt,eddigi leggyengébb mérkőzése.

   
 • 7Kaponya2017február16.19:51ÚjVálasz
  Idézet: zetekosarak
  Egyre gyengébb játékot látok a csapaptomtól. A tudatosan épített támadások repertoárja kevésnek tűnik. Állandóan a leváló centernek akarnak passzolni, ami már uncsi, és nagyon átlátszó.
  ...

  +1

   
 • 6rimo2017február16.19:51ÚjVálasz

  A sokat bírált Czinger 3x annyi pontot dobot mint Kerpi és Moha együtt!

   
 • 5hajrabereny2017február16.19:51ÚjVálasz

  Nem egy súlycsoport volt ma a két együttes.

   
 • 4Barracuda192017február16.19:50ÚjVálasz

  Szép volt fiúk! Csak így tovább!

  HAJRÁ ALBA!!!

   
 • 3zetekosarak2017február16.19:49ÚjVálasz

  Egyre gyengébb játékot látok a csapaptomtól. A tudatosan épített támadások repertoárja kevésnek tűnik. Állandóan a leváló centernek akarnak passzolni, ami már uncsi, és nagyon átlátszó. Könnyen levédekezhető. Szóval egysikú támadások, és lassúak vagyunk a védekezésben, én meg szomorú...
  Bencze Tomi rázd fel a srácokat!

   
 • 2tortajanos2017február16.19:47ÚjVálasz

  idő/pont

   
 • 1rasid2017február16.19:46ÚjVálasz

  Ez brutális mészárlás volt! Nagyon jó csapat az Alba. Nehéz lesz ellenük a döntőben. Hajrá Olaj!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!