MK: Túlóra után ment tovább az Olaj

Győr - Nehezen adta meg magát a Kaposvár.
 
 
 
 
 

MK: Túlóra után ment tovább az Olaj

Győr - Nehezen adta meg magát a Kaposvár.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Andric és Vojvoda vezérletével két és fél perc alatt 9-2-re elhúzott a Szolnok a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjének második meccsén, időt is kért Fekete Ádám. Simms helyett bejött Grebenár, sokkal határozottabb lett a palánk alatt a KKK, és elkezdett felzárkózni (7. perc: 13-11). 15-13-nál időt kért a Szolnok, innentől egy darabig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a hajrában megint sokat hibáztak a somogyiak, az első negyed után 23-18 volt az állás.

6-0-val kezdték a második etapot a kék-fehérek, alig egy perc után át is vették a vezetést, Kmézics Zorán idegesen lépett a zsűriasztal felé. Használt a taktikai értekezlet, hamar fordult a kocka, a 15. percben 32-26-nál a Kaposvár kért időt. Előbb Cooke és Frazier vezérletével visszajöttek lőtávon belülre a „vendégek”, majd megint hibát hibára halmoztak, az Olaj pedig köszönte szépen, és 44-35-re elhúzott a félidő végére.

Alaposan helyre tehette fiait az öltözőben Fekete Ádám, ugyanis három perc alatt feljött a KKK 46-42-re. Többször is megérkeztek a bajnok nyakára Frazierék, ám a kulcspillanatokban hol Vojvoda, hol pedig Barnies egy-egy extra dobással lehűtötte a kedélyeket. Hendlein utolsó másodperces ziccerével 65-61-es eredménnyel zárult a harmadik etap, továbbra is szoros volt a meccs.

Fodor hármasával előbb egyre hozta fel csapatát, majd Pavlicsevics technikai faultja után kiegyenlítette a meccset. Bár ezt követően visszavette az előnyt a Szolnok, továbbra sem hagyta magát a Fekete-sereg, 72-72-nél Frazier is egalizált. Kevesebb, mint két perc volt hátra, amikor Wisseh büntetőivel átvette a vezetést a Kaposvár. Izgalmasan alakult a hajrá: Andric előbb egyenlített, majd az utolsó percben Cooke triplája lejött, Barnies pedig elcsúszott, és közben ellépte. Az utolsó akció a somogyiaké volt, Wisseh középtávolija viszont nem ment be, így 78-78 után jöhetett a hosszabbítás.

Pavlicsevics két hármasa nyitotta a ráadást, majd az Olaj irányítója megkapta második technikaiját, mely után a kiállítás sorsára jutott. Simmsre is technikait fújtak a játékvezetők, neki ez volt az ötödik hibája, így ő kipontozódott. Vojvoda megszórta magát a végére, innen pedig már nem volt visszaút. Cooke sportszerűtlenül faultolta Andric-ot, a látszat ellenére sem ennyire durva, sem pedig ennyire sima nem volt ez a meccs.

A találkozó legjobbjának Luksa Andric-ot választották.

Kmézics Zorán, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Nagyon sok múlt azon, hogy a kaposvári meccsel ellentétben nem engedtük ellenfelünket annyi támadó lepattanót szedni, ez sorsdöntőnek bizonyult. Én ilyen meccsre számítottam, tudtam, hogy fizikálisan jól áll a Kaposvár, van négy remek légiósa és négy remek magyar játékosa is. Nagyon sajnálom, hogy ez a két csapat összekerült egymással, hiszen az én szívemben ennek a két városnak a csapata foglalja el a legnagyobb helyet. Gratulálok a Kaposvárnak, és sok sikert kívánok nekik a folytatásra.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Sokan megmosolyogtak minket, pedig tényleg éremért jöttünk Győrbe, és ahogy a mérkőzés is mutatta, nem sokon múlt, hogy erre meg is teremtsük az esélyt. Nagyon sajnálom, hogy a rendes játékidő utolsó pillanatában az a bizonyos labda kifelé pörgött, ezen múlt, hogy most nem mi ünnepelhettünk.

Nem volt jogos Pavlicsevics kiállítása?

Kmézics Zorán a sajtótájékoztató után az újságíróknak azt mondta, hogy igyekeznek bebizonyítani, hogy Pavlicsevics jogtalanul kapta meg a két technikai hibát, mert állítása szerint az elsőnél, amikor a fejére ütött, nem a játékvezetőknek „mutatott be”, hanem neki mutatta, hogy homlokon ütötték dobás közben. Kmézics elmondása szerint a második esetnél sem színészkedés történt, hanem az irányítót mellkason ütötték, beszorult a levegő. A vezetőedző azt mondta, a játékos mellkasa tiszta piros volt, erről fotót is mutattak a játékvezetőknek.

 
 

 

 
 • 36kaposbazska012017február17.16:46ÚjVálasz
  Idézet: atibacsi
  Én csak a meccs végét láttam az BB1-es oldalon, de színvonaltalannak gondolom, akárcsak a Falco- Körmend meccset. Mintha a csapatok a hátuk közepére kívánnák az egész cirkuszt.
  ...

  A KKK-Olaj volt a legszínvonalasabb meccs az összes közül.....:DDDD
  Kevesebb kannást igyál báttya!!! :(

   
 • 35atibacsi2017február17.10:40ÚjVálasz

  Én csak a meccs végét láttam az BB1-es oldalon, de színvonaltalannak gondolom, akárcsak a Falco- Körmend meccset. Mintha a csapatok a hátuk közepére kívánnák az egész cirkuszt. A meccsek időpontjai, az első két meccsről beszélek, KATASZTRÓFA! Lehet, csak én érzem így.

   
 • 34ozymandias2017február17.10:35ÚjVálasz

  Nehezen ,de behúztuk! Előre az újabb győzelmekért! Voja és Andric elképesztően jók ezen a szinten.

   
 • 33rongenoir2017február17.07:13ÚjVálasz

  Ritka egy seggfej ez a Wisseh, 15 mp van hátra, labdázgat a triplavonalnál, (mondom ez az örült rádobja) majd 2-3 mp-l a vége előtt lép kettőt és senkitől sem zavarva eldobja ( inkább nyelte volna le) természetesen nem landolt a gyűrűbe! ( az egész mérkőzésen sem sikerült neki)
  Döntetlen állásnál annyi esze nem volt, hogy betörjön, aztán fault, következik, majd dobhat kettőt, de szerintem kihagyta volna, vele a Szolnok egyel többen voltak a pályán!!!!!!

   
 • 32termib19692017február16.21:13ÚjVálasz

  Apropó! Ki volt ez a kis buzeráns hangú hülye gyerek, aki minden kaposvári momentumnál úgy visítozott, mint a fürdős ribanc, az Olaj pontjainál meg rezignáltan sírdogált...bár lényegtelen is, mert ritka egy seggfej volt.

   
 • 31termib19692017február16.21:09ÚjVálasz
  Idézet: tyrex
  Nem hinném,hogy Bryant pályára léphet,mert nem ő lett nevezve.

  ...

  Jól összezúztátok az Olaj csapatát ...különösen a ráadásban...

   
 • 30egyszolnoki2017február16.20:07ÚjVálasz
  Idézet: rimo
  A Dzunicsos írásbsn benne van, hogy nem lehet változtatni.
  ...

  Bryant nem játszhat mert a szabályok szerint légióst a kupában menetközben nem lehet cserélni.

   
 • 29rimo2017február16.19:47ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Ott ült a pad végén ő is,igaz utcai ruhában.Ha nem nevezhetik,akkor nem ül ott.Most nem írták be a jegyzőkönyvbe,de a Szeged ellen szerintem nincs akadálya.
  ...

  A Dzunicsos írásbsn benne van, hogy nem lehet változtatni.

   
 • 28adsl4653262017február16.19:35ÚjVálasz
  Idézet: bilbao
  Nem játszhat Bryant.
  ...

  Ott ült a pad végén ő is,igaz utcai ruhában.Ha nem nevezhetik,akkor nem ül ott.Most nem írták be a jegyzőkönyvbe,de a Szeged ellen szerintem nincs akadálya.

   
 • 27jobarat9442017február16.19:29ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Ne túlozzál már és ne ekézzétek Knézyt.Én nem fedeztem fel hogy nekünk szurkolna.Ellentétben Perjésival,az gusztustalan volt amit csinált.
  ...

  Mit lehet tudni Bryant-ről?

   
 • 26jobarat9442017február16.19:27ÚjVálasz
  Idézet: MTE1980
  Úgy mint Knézy mester nektek szokott.
  ...

  Hát a két dolog nincs egymással köszönőviszonyban...
  Az ember kimondottam szurkolt a Kaposvárnak!!!
  Most meg az Alna-Zete...
  Na ezt a meccset úgy közvetíti, mint egy "kívülálló", ahogy az egy sportriportertől szakmailag elvárható...
  Egyébként ez a meccs (mármint az Alba-Zete) a 3. negyed végén eldőlt...
  Alba "lesimázta/lesimázza" a Zetét...
  Személy szerint én tartok tőlük a döntőben (ha eljutunk odáig), mert nagyon "egybe vannak"...

   
 • 25bilbao2017február16.19:18ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Ne túlozzál már és ne ekézzétek Knézyt.Én nem fedeztem fel hogy nekünk szurkolna.Ellentétben Perjésival,az gusztustalan volt amit csinált.
  ...

  Nem játszhat Bryant.

   
 • 24adsl4653262017február16.19:11ÚjVálasz
  Idézet: kte1952
  Hajrá, magyar bírók. Ez a játékvezetés olyan jó, hogy minden meccsen meg kell adni a tiszteletet.
  ...

  Nekünk mindenesetre Földházi rossz ómen.Ha ő fúj Olaj meccsen garantál egy kiállítást nekünk.Nem volt jogos Pavlicsevics kiállítása!

   
 • 23kte19522017február16.19:03ÚjVálasz

  Hajrá, magyar bírók. Ez a játékvezetés olyan jó, hogy minden meccsen meg kell adni a tiszteletet.

   
 • 22kte19522017február16.19:00ÚjVálasz

  Hajrá, magyar bírók.

   
 • 21oialy2017február16.18:51ÚjVálasz

  Mègis csak volt èrtelme a kèt BL döntetlennek,tanultunk belőle...Pavli kiállitása jól jött,pihenhet a döntőre..

   
 • 20tyrex2017február16.18:46ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Ne túlozzál már és ne ekézzétek Knézyt.Én nem fedeztem fel hogy nekünk szurkolna.Ellentétben Perjésival,az gusztustalan volt amit csinált.
  ...

  Nem hinném,hogy Bryant pályára léphet,mert nem ő lett nevezve.

   
 • 19adsl4653262017február16.18:37ÚjVálasz
  Idézet: MTE1980
  Úgy mint Knézy mester nektek szokott.
  ...

  Ne túlozzál már és ne ekézzétek Knézyt.Én nem fedeztem fel hogy nekünk szurkolna.Ellentétben Perjésival,az gusztustalan volt amit csinált.Egyébként majdnem elment a meccs Pavlicsevics baromságai miatt.Hát...akkor Bryant ismét bizonyíthat,most a Szeged ellen.Gratulálok a Kaposvárnak,remek ellenfél volt! CSAK AZ OLAJ!

  Ja...és még valami:ha Grebenár így is tud játszani,akkor eddig miért nem tette.Itt Szolnokon teljesen használhatatlan volt.

   
 • 18rasid2017február16.18:23ÚjVálasz

  Gratulálok a Kaposvárnak. Ennél sokkal több kell. Szerintem holnap sokkal könnyebb lesz a győzelem. Hajrá Olaj!

   
 • 17tortajanos2017február16.18:21ÚjVálasz

  idő/pont

   
 • 16sanyitata2017február16.18:17ÚjVálasz

  Gratulálok mindkét csapatnak, nagyot hajtottak!
  Nekem úgy tűnt, saját magunknak tettük nehézzé a meccset, mert a rendes játékidőben eldönthető
  lett volna a mérkőzés. A 4. negyed közepén elkövetett sok hiba kényszerítette ki a túlórázást.
  Ivkonak 1-t köszönhetünk, centerünket, hisz Andric húzó ember volt most is, másik húzó Voja. A pályára lépettek közül Wittmann volt a fék. A hosszabbítás jól indult Pavlicsevics 2 triplájával, ami lelkileg döntő volt mindkét csapatnak. Pavlicsevics megkapta a 2. technikaiját miután gyomrost kapott, és eldőlt. Ez már kiállítás. Ismeretem szerint nem játszhat továbbiakban,( mert nincs fegyelmi tárgyalás csak minden héten csütörtökön)hogy csak az automatikus 1 meccses eltiltás jár, vagy további bünti
  is. Nagy veszteség csapatunknak.
  Köszönet a csapatot elkisérő szurkolóknak, a közvetítésben is jól hallatszott buzdításuk.
  Hajrá Olajka!

   
 • 15MTE19802017február16.18:07ÚjVálasz
  Idézet: jobarat944
  Először is gratula a csapatnak a továbbjutáshoz!
  Módosítanom kell az álláspontomat a Kaposvárt illetően!
  A Somogy megyeieknek nagyon jó kis csapatuk van!
  ...

  Úgy mint Knézy mester nektek szokott.

   
 • 14jobarat9442017február16.17:58ÚjVálasz

  Először is gratula a csapatnak a továbbjutáshoz!
  Módosítanom kell az álláspontomat a Kaposvárt illetően!
  A Somogy megyeieknek nagyon jó kis csapatuk van!
  A középszakaszban azért nekünk nagyon kell tepernünk, hogy egy ilyen kaliberű csapattal szemben legyen pályaelőnyünk a rájátszásban!

  A live stream-ben közvetítő Perjési Tamás, nem kicsit elfogult volt szerintem!
  Kifejezetten szurkolt a Kaposvárnak (vagy csak az Olaj ellen szurkolt)!

  Csak az Olajka!

   
 • 13kaposbazska012017február16.17:53ÚjVálasz

  Ezzel a teljesítménnyel simán felső házban a helyünk!!!!!!

   
 • 12gultem12017február16.17:50ÚjVálasz

  Grat az Olajnak, és minden elismerés a Kaposvárnak. Könnyebb meccsre számítottam, igaz annyit adtak ki a fiúk magukból, amennyit kellett, akkor húztak bele, amikor kellett. Remélem Andricot nem égettük túl, kicsit többet kellett volna ülnie. Ekkora marhát mint Pavlicevic!
  Az elmült egy hónapban reménykedtem, hogy Popovic fejlődött. Mi a fasznak kellett, ha nem is játszatja Zoki?

   
 • 11rougenoir2017február16.17:49ÚjVálasz

  Az első kipipàlva....

  Hajrà Olaj!!!!

   
 • 10kaposbazska012017február16.17:46ÚjVálasz
  Idézet: Tobey
  le a kalappal előttetek! Nagyot küzdöttetek! ;-)
  ...

  :))))))
  Zoki köszönjük a nyilatkozatot!!!!!!!!! :))

   
 • 9Tobey2017február16.17:41ÚjVálasz
  Idézet: kaposbazska01
  Wissehnek meg lehet köszönni.....
  Ezt a meccset be kellet volna húzni a végén úgy, hogy nem Wisseh kezében van a labda hanem odaadjuk Fraziernek, de az is jobb lett volna ha Jay betör....
  ...

  le a kalappal előttetek! Nagyot küzdöttetek! ;-)

   
 • 8kaposbazska012017február16.17:39ÚjVálasz

  Wissehnek meg lehet köszönni.....
  Ezt a meccset be kellet volna húzni a végén úgy, hogy nem Wisseh kezében van a labda hanem odaadjuk Fraziernek, de az is jobb lett volna ha Jay betör....
  Ezt mi veszítettük el nem az Olajka nyerte meg....
  Mindentől függetlenül viszont nagyon büszke vagyok a csapatra, jól játszottunk, mindent meg tettünk, sajnos nem sikerült....
  Elgondolkodtató, hogy akkor voltunk igazán jók amikor Baki és Grebi fent voltak, nem akkor amikor Simms volt a center.....Szörnyen képzetlen még mindíg, elzárást nem tud adni, Andricról, Eilingsfeldről, Tóth Ádiról csak úgy pattogtak le az embereink....
  Amit szarháziék a végén műveltek arra inkább nem mondok semmit, Pavlicsevics 2. hármasa előtt óriási támadó fault Andrictól, igaz Pavlicsevics kiállítása sem volt jogos, meg utána Simms tekó........no comment
  Megyünk tovább, Hajrá Kaposvár!!!!!!!!!!!!!

   
 • 7k.robert2017február16.17:36ÚjVálasz

  Már a szünetben írtam egy másik oldalon "Wisseh 5 rontott dobás 2 eladott labda 12 pont a Szonoknak! Meccselj Ádám ha kérhetlek !" Szerintem rajtuk ment el a meccs ! Simmsről meg nem érdemes beszélni úgy sz....r ahogy van már régen el kellett volna küldeni !

   
 • 6Sixth man2017február16.17:32ÚjVálasz
  Idézet: Szboldi
  De wisseh nyer meccseket sokszor átlagba nem rossz szerintem, viszont simms sorozatba szörnyű ezaz én meglatásom !!
  ...

  Igen tudom nem is szóltam le a Wisseht szeretem a játékát de pont most nem volt meg a vége. Viszont Simms láthatólag tényleg rosszabb.

   
 • 5nazol2017február16.17:32ÚjVálasz

  Teljes gratuláció a Kaposvárnak, becsülettel tolták. Nekünk ennél sokkal többre lesz szükség... Hajrá Olaj!

   
 • 4Szboldi2017február16.17:29ÚjVálasz

  De wisseh nyer meccseket sokszor átlagba nem rossz szerintem, viszont simms sorozatba szörnyű ezaz én meglatásom !!

   
 • 3Sixth man2017február16.17:27ÚjVálasz

  Nem lehet így meccselni Ádám nem veszi észre hogy Wisseht le kéne hozni?! Illetve Simms egyre rosszabbul játszik. Majdnem megvolt a csoda de nekünk mindig ez a sors jut.. Grat azért a fiuknak jó meccs volt!
  Hajrá KKK!

   
 • 2kunka2017február16.17:25ÚjVálasz

  Szerintem nem rajta, hanem Wisseh-n.

   
 • 1Szboldi2017február16.17:24ÚjVálasz

  Simms gyereken ment el kaposvárnak a meccs !! Jó meccs volt egyébként !!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!