MK: A Szeged az első továbbjutó

Győr - Pedig a félidőben még a Pécs vezetett.
 
 
 
 
 

MK: A Szeged az első továbbjutó

Győr - Pedig a félidőben még a Pécs vezetett.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Juhos kihagyott ziccere után 7-0-val kezdett a PVSK a Zsíros Tibor Magyar Kupa első negyeddöntőjét, Nikola Lazics két perc után időt is kért. Mire nagy nehezen feléledt a Szedeák, megint elhúztak a fekete-fehérek, ráadásul a szerb irányító, Boltics hat perc után már három hibánál járt. A 12 pontig jutó Lilov vezérletével azonban megtáltosodtak a „hazaiak”, előbb feljöttek egyre, majd fordítottak is (18-17). Sok fault tördelte a játékot, az első negyed után 18-21 volt az állás.

Lilov lendületben maradt, a 13. percben triplájával már újra a Szeged vezetett, 26-23-nál Csirke Ferenc kért időt. Nem volt valami magas a színvonal, mindkét csapat sokat hibázott. Az utolsó percre ismét fordult a kocka, a Naturtex eladott labdáját Nelson egy távolival büntette meg a jobb sarokból, vissza is vették a vezetést a baranyaiak, ismét Lazics hívta magához övéit. A félidőt Budimir kosara zárta, 33-37.

A szünet után Juhos megszerezte első pontjait, ismét a csongrádiak jártak előbbre, de nem szakadt le a másik oldal sem. Semmit sem javult a színvonal, Csirics hármasa után 48-42-nél Csirke mester próbálta meg rendezni a sorokat. A harmadik negyedben fordított a Szeged, négypontos hátrányból négypontos előnyt kovácsolt. 52-48-ról indult a záró felvonás.

Rendkívül rosszul dobott a PVSK távolról (1/20), nem úgy a fehér mezesek, akik Lilov ötödik hármasa után 57-50-re vezettek. A bolgár ezt követően centereket meghazudtoló módon forgatta be védőjét a festékben, mely után Csirke Ferenc felmutatta a T-betűt. Hiába, mert akkora lendületbe jött a Szeged, hogy később csak még tovább nyílt az olló. 70-59-nél ismét időt kért a Pécs. Ez már használt, pillanatok alatt visszajöttek öt pontra a vendégek, köszönhetően elsősorban annak, hogy elkezdtek betalálni a triplavonalon túlról (70-65). A végén Boltics és Lilov biztos kézzel büntetőzött, Sejfic technikaija pedig végleg megpecsételte a Csirke-csapat sorsát.

A mérkőzés legjobbjának Marko Bolticsot választották, aki Győr város különdíját vehette át a lefújás után.

Nikola Lazics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Az egész csapatnak gratulálok, nagyon sokat tett mindenki azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Nagy pillanat ez a klub történetében, és annak ellenére megpróbálunk mindent elkövetni holnap, hogy Bán sérülése után még nehezebb helyzetben vagyunk.

Csirke Ferenc, a PVSK-PANNONPOWER vezetőedzője: Azt gondolom, hogy az döntött a Szeged javára, hogy ők jobban dobták a triplákat, ilyen dobószázalékkal nem lehet meccset nyerni. Különösen bosszant, hogy nagyon sok rontott dobásunk volt tiszta helyzetből. Nem vagyok boldog, de csináljuk tovább a dolgunkat. Nagyon nehéz lesz az alapszakasz hajrája is.

 
 

 

 
 • 12panther2017február16.22:38ÚjVálasz
  Idézet: Gullit
  Jól van, na! Talán kicsit túlzásba estem. Csirke Ferencnek a múltban volt néhány olyan megnyilvánulása, ami nem tetszett, ugyanakkor a csapata nem unszimpatikus számomra.
  ...

  Megbeszéltük! :)

  Lehet, hogy én is elragadtattam magam egy kicsit... :)

   
 • 11Gullit2017február16.20:17ÚjVálasz
  Idézet: panther
  Először is gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Veled viszont semmiben nem értek egyet, már amit Csirke Ferivel kapcsolatban írtál.
  ...

  Jól van, na! Talán kicsit túlzásba estem. Csirke Ferencnek a múltban volt néhány olyan megnyilvánulása, ami nem tetszett, ugyanakkor a csapata nem unszimpatikus számomra. Ettől függetlenül én úgy éreztem, valamiért túlzottan magabiztos velünk szemben és valahol belül örl, hogy minket kaptak. Ennyi. Így jó? :-)

   
 • 10panther2017február16.20:04ÚjVálasz
  Idézet: Gullit
  A tegnapi felvezetőben az esélyek latolgatásánál "csirke mester" finoman szólva is nagyképűen, nagy pofával, és ha nem is nyíltan...
  ...

  Először is gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Veled viszont semmiben nem értek egyet, már amit Csirke Ferivel kapcsolatban írtál. Nagyon komoly szövegértési problémáid lehetnek, ha neked az jött át, hogy lenézte a csapatotokat. Mert mit is mondott valójában?

  "Önbecsapás és álszerénység lenne a részünkről, ha azt mondanánk, hogy nem örültünk a sorsolásnak, mert azért kaphattunk volna sokkal nehezebb ellenfelet is, olyat viszont nem, aki ellen simán mi lennénk az esélyesek, így van ez a Szeged ellen is."

  Ez magyarul annyit jelent, hogy a többi lehetséges ellenfél közül mindegyik nehezebb lett volna. Ha nem vagy elfogult, akkor ezt simán be kell látnod. Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy azt nem lehet kijelenteni, hogy bárki ellen mi lennénk az egyértelmű esélyesek, így a Szeged ellen sem.

  Mi ebben a lenézés? Mondta volna azt, hogy sokkal jobban örült volna, ha a Szolnokot, az Albát, netán a Körmendet, a mostanában csúcsformában játszó Falcot, esetleg a mindig veszélyes Zetét, vagy az utóbbi egy-két évben mumusunknak számító Kaposvárt kaptuk volna????

  Teljesen tényszerű nyilatkozat volt tehát, ráadásul teljesen reális is! Végre nem egy olyan semmitmondó, közhelyes nyilatkozat, amit az edzők szoktak a meccs előtt, hanem őszintén kimondta, amit gondolt.

  Se nyíltan, se burkoltan nem nézte le tehát a Szegedet.

  Te viszont azzal, hogy idézőjelbe tetted a "csirke mester" megjegyzésedet, ráadásul így, csupa kisbetűvel, nyíltan lenézed őt, nyíltan sértegeted, pusztán sértettségből. Ez nem vall valami nagy intelligenciára.

  Persze, ha te sokkal jobb edző vagy, akkor visszavonom ez utóbbi megjegyzésemet...

   
 • 9rimo2017február16.18:54ÚjVálasz

  Nem tudom, hogy a BB1 közvetít-e, de szerintem nem!
  Furcsa lenne ha a másik portál szerkesztője szakértene a meccs alatt!

   
 • 8tortajanos2017február16.18:32ÚjVálasz

  idő/pont

   
 • 7mazsola2017február16.17:29ÚjVálasz
  Idézet: zete5
  Gratulálok a Szegednek, a maximumot kihozzák a lehetőségeikből! Holnap jó meccset a Kaposvár ellen! :)
  ...

  ez nem jött be :)

   
 • 6zete52017február16.16:29ÚjVálasz

  Gratulálok a Szegednek, a maximumot kihozzák a lehetőségeikből! Holnap jó meccset a Kaposvár ellen! :)

   
 • 5Gullit2017február16.15:49ÚjVálasz

  A tegnapi felvezetőben az esélyek latolgatásánál "csirke mester" finoman szólva is nagyképűen, nagy pofával, és ha nem is nyíltan, de az ellenfelet burkoltan lebecsülve nyilatkozott és a csapata győzelmét illetően kurvára magabiztos volt. Hát rendesen ráfázott! Ahogy mondani szokás, a Szeged ellen rövid időn belül kétszer lépett ugyanabba a folyóba és mindkétszer elsüllyedt. Ezek után a jövőben nem ártana jóval szerényebbnek lennie. A Szegednek pedig - mint már annyiszor e szezonban - nagy-nagy gratula! Szép volt fiúk, ez a négy közé jutás történelmi siker. Behúztuk, még úgy is behúztuk, hogy kevesen vagyunk, de akik pályára lépnek, mind nagy szívvel játszanak. Köszönjük Nikola, köszönjük fiúk! Ja, és az elődöntőben nem beszarni, tessék felszabadultan játszani, akár a Szolnok, akár a Kaposvár ellen! Hajrá Szeged!

   
 • 4PécsiVesztes2017február16.15:37ÚjVálasz

  És természetesen gratulálok a Szegednek!

   
 • 3rougenoir2017február16.15:23ÚjVálasz

  Gratulàlok a Szegednek, szép volt!

  A 4 között visszavágunk a legutóbbi vereségèrt, győzzön a jobbik!

   
 • 2gultem12017február16.15:15ÚjVálasz

  Grat Szegedre, szép volt, a Pécs a végére totál összecsuklott.
  A bb1-nek vállveregetés és piros pont a közvetítésért!

   
 • 1PécsiVesztes2017február16.15:00ÚjVálasz

  A 3. negyedben döntésre vittük a dolgot. :-(
  Sajnos nem vagyunk erősek fejben. Jövőre úgy látszik alapos vérfrissítés kell hogy jöjjön, mert a régi húzóemberek kissé elfásulhattak Pécsen. Nekik is talán megújulás kell.

  Viszont köszönet a BB1-nek a közvetítésért!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!