Szedeák: ezt a meccset nem felejtik el

Szeged - Így látták a Szolnok-verést a "régi nagyok".
 
 
 
 
 

Szedeák: ezt a meccset nem felejtik el

Szeged - Így látták a Szolnok-verést a "régi nagyok".

Fantasztikus hangulatban győzte le hosszabbítás után 98-97-re a bajnok Szolnokot a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A delmagyar.hu portál egykori szegedi kosárlabdázókat kérdezett arról, hogy milyen volt a lelátón átélni a szombati diadalt.

Kiss Zsolt: – Mindig drukkolok a csapatnak, de inkább belülről, nem vagyok az a kiabálós fajta – fogalmazott Kiss Zsolt (37), a Szedeák tavaly visszavonult csapatkapitánya. – Ezúttal viszont felállva, hangosan biztattam a fiúkat! Nagy csata volt ez, minden várakozást felülmúlt, és még akkor is nagy dolog a Szolnokot legyőzni, ha idén bukdácsolnak.

Nyilas István: – Öt perccel a vége előtt bemondtam, hogy döntetlen lesz – fogalmazott Nyilas István (40), a csapat korábbi erőcsatára, jelenlegi játékvezető. – Most nem nézők, hanem szurkolók ültek a lelátón, ez is segített. Vojvoda könyöklése? Azt hittem, kiállítják, épp előttem történt az eset, ám lehet, hogy a videózás során, egy távoli kameraállásból nem tűnt olyan súlyosnak.

Id. Nagy László: – Szerencsére a bírók a végén is elhitték, hogy jobbak tudunk lenni az Olajnál – mondta a nyolcvanas évek közepén Szegeden kosárlabdázó idősebb Nagy László (63), a világklasszis kézilabdázó, Nagy László édesapja. – A lelkesedés és a csapatszellem volt a legfontosabb. Jó volt látni, hogy a cserepadon ülők ugyanúgy örülnek a kosaraknak, mint a pályán lévők.

Wirth István: – Egy szóban összefoglalva a meccset: fantasztikus! – mondta Wirth István, a Szedeákban szereplő Wirth Ádám édesapja, aki 1965-tól 1974-ig játszott Szegeden. – Három dolgot emelnék ki: küzdeni tudás, hiszen 6–16-ról álltunk fel, csapategység, mert nem volt olyan, aki kilógott volna a sorból, és a szív. Ez a győzelem a közönségnek is volt köszönhető!

Parády Péter: – Az utóbbi öt év legjobb meccse volt, nagyon örülök, hogy ennyien látták a helyszínen – fogalmazott Parády Péter (44), aki a 2000-es évek elején volt a Szedeák bedobója. – Ugráltam, ordítottam, teljesen magával ragadott a hangulat. Bízom benne, hogy ez a körítés megmarad a folytatásra is. Szurkoljunk ennek a csapatnak, mert nagyon megérdemlik!

 
 

 

 
 • 6metalcore2017január11.16:47ÚjVálasz
  Idézet: apokolba
  Akkor már mind1 lesz ....
  Talán a nyolcba oda értek!
  Idén szerintem nem lesz meg még a hatodik helysem..
  De ettől jó a bajnokság. :)
  ...

  Körmendiként mondom, hogy nem vagy tisztában az erőviszonyokkal...
  Teljesen háromesélyes a bajnokság, jelen pillanatban egyforma esélyt látok az Alba, MTE, Olaj trió bajnoki címére. Az Olaj normális edzővel (nem Kmézicsre gondolok, hisz ő is csak egy Ivkovicc-báb) és a légiós cserékkel ott lesz a végelszámolásnál, ebben biztos vagyok.

   
 • 5egyszolnoki2017január11.16:17ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Vojvodáról sem fognak Fair Play díjat elnevezni az biztos...

  ...

  Majd rólad fognak...

   
 • 4heraklith19902017január11.15:46ÚjVálasz

  Vojvodáról sem fognak Fair Play díjat elnevezni az biztos...

   
 • 3apokolba2017január11.15:37ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Vissza adjuk a verést,ebben biztos vagyok!
  ...

  Akkor már mind1 lesz ....
  Talán a nyolcba oda értek!
  Idén szerintem nem lesz meg még a hatodik helysem..
  De ettől jó a bajnokság. :)

   
 • 2adsl4653262017január11.14:36ÚjVálasz

  Vissza adjuk a verést,ebben biztos vagyok!

   
 • 1bossy2017január11.13:20ÚjVálasz

  Mi is így éreztük magunkat, amikor a 90-es évek elején néha sikerült zsúfolt telt ház előtt elverni a Tiszaligetben a nagy Honvéd (Tungsram-Honvéd, Budapesti Sólymok) csapatát.Ott a teljes kezdőcsapat, sőt még a cserék is válogatottak voltak és ilyen csapatot legyőzni mindig nagy trófea. Kár, hogy most mi voltunk a szenvedő fél, de talán jobban akar a Szeged.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!