Sabáli nem hirtelen elhatározásból mondott le

Sopron - Távozása okairól nyilatkozott a tréner, aki ezután is kijár az SKC meccseire, edzőként egy ideig most nem akar dolgozni.
 
 
 
 
 

Sabáli nem hirtelen elhatározásból mondott le

Sopron - Távozása okairól nyilatkozott a tréner, aki ezután is kijár az SKC meccseire, edzőként egy ideig most nem akar dolgozni.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Falco elleni hazai vereséget követően benyújtotta lemondását Sabáli Balázs, a Soproni KC vezetőedzője, aki három és fél év után távozik a kék-fehérektől. Vezetésével játszott kupadöntőt, bajnoki elődöntőt is a Sopron, érmeket nyert a csapattal, a tavalyi szezon és a 2016-os ősz viszont nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Sabáli Balázs a lemondásáról nyilatkozott a Bb1-nek.

- Ez a döntés egy folyamat eredménye volt, nem hirtelen elhatározás egy vereség után. El kell ismerni, hogy a szurkolók és saját magunk által elvártakhoz képest gyengébben teljesített a csapat. Nem is csak az eredmények, de a játék képe sem az volt, amit szerettem volna látni, amit elterveztem. Próbáltunk változtatni, részben kényszerből, részben eltervezett módon, de nem sikerült előrébb jutnunk játékban.

- Nyilván minden edzőnek van egy filozófiája, ehhez próbál igazolni játékosokat. Ez nem minden esetben sikerül. Már év elején is láttuk, el is mondtam a szurkolói ankéton, hogy nem okvetlenül olyan légiósokat tudtunk igazolni, akiket szerettünk volna. Ezek után próbáltam változtatni a játékrendszeren, de be kell látni, nem sikerült: ami edzéseken működött, azt nem láttam viszont a mérkőzéseken - fogalmazott a leköszönő tréner.

Sabáli Balázs hozzátette, ezek után úgy érezte, ő már nem tud elég impulzust adni a játékosoknak, így jöjjön más, akinek esetleg sikerülhet.

- Hátha az új ember meglátja, észreveszi azokat a dolgokat, amiket én nem, és képes új lendületet adni a csapatnak. A problémák már tavaly jelentkeztek, sérülések miatt akkor is voltak gondok, feszültségek, de év elején egy nyolcas győzelmi sorozattal időlegesen feledtettük őket. Nyilván minden csapatnál adódnak hasonló gondok, ezeket meg kell tudni oldani. A felkészülés során úgy tűnt, összeállunk, rendre kilencven pont körül dobtunk, aztán ez a magabiztosság a bajnoki mérkőzéseken eltűnt - tette hozzá Sabáli, aki határozottan cáfolta, hogy a nem sokkal előtte távozó Jay Threattel bármi konfliktusa lett volna.

- Aki mást állít, az hazudik. Semmi problémánk nem volt, elég sokat segítettem neki. Hogy megsértődött a ZTE-meccs utáni nyilatkozatomon, arról nem tudok mit mondani. Azon a találkozón valóban nagy különbség volt a két irányító teljesítménye között, Jaynek másnap reggel indult haza a repülője a karácsonyi szünetre, fejben már nem volt teljesen ott a pályán.

Sabáli Balázs szerint az új irányító, Johnson más típusú játékos, de jó lesz a csapatba és a tréner szurkol a soproniaknak, hogy kijöjjenek a hullámvölgyből. De új feladatot egy ideig nem akar vállalni, egyetlen klubnál sem.

- Sopronban maradunk, itt lakunk a családdal, továbbra is kimegyek a meccsekre. Nem hiszem, hogy el kellene bújnom. Ez alatt a három év alatt sok örömet is okoztunk a szurkolóknak, szép pillanatokat éltünk át együtt. Lehet, hogy most eljött az idő, hogy leálljak kicsit, esetleg képezzem magam, netán eljárjak külföldre megnézni szakmai dolgokat. A közeljövőben nem tervezem, hogy bárhol edzősködöm - mondta végül Sabáli Balázs.

 
 

 

 
 • 8jdaniel2017január10.17:06ÚjVálasz

  Köszönjük az érmeket! Szép volt! Sok sikert! SKC!

   
 • 7Skcforever2017január10.07:55ÚjVálasz

  Nagyon korrekt! Úgy gondolom sokat köszönhetünk neki! Sok sikert! És hajrá SKC!

   
 • 6s-k-c2017január09.20:50ÚjVálasz

  Köszönjük Sabi! Nem felejtjük el a sok szép emléket, főleg a pécsi kupaezüstöt, ahol győztesként ünnepeltünk titeket, még fél órával a meccs után is, mikor a bajnok már úton volt haza.. Ennek a csapatnak új impulzusra van szüksége és végre beláttad, hogy Neked is. Sok sikert a továbbiakban! Hajrá Sopron!

   
 • 5sopronilaci2017január09.20:43ÚjVálasz

  Köszönjük az eddigi munkád! Sok sikert a továbbiakban!

   
 • 4basketball2017január09.20:35ÚjVálasz

  Egyenes gerinces beszéd, mint mindíg!
  Sokan tanulhatnának tőle.
  Sok sikert, mind a szakmában és magánéletben!
  Köszönjük az elért eredményeket.
  Hajrá Sopron, hajrá SKC!!!!!!

   
 • 3mirko2017január09.20:34ÚjVálasz

  A legkorrektebb edző itthon!! Sok sikert Sabi!!

   
 • 2sordog2017január09.20:32ÚjVálasz

  Korrekt!Sok sikert es jó pihenést!!!Skc!skc!!

   
 • 1alpokalja2017január09.20:14ÚjVálasz

  Korrekt!Sok Sikert Balázs!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!