Egis Körmend - Vasas Budapest

Körmend - Sterling Gibbs debütálhat a hazaiaknál.
 
 
 
 
 

Egis Körmend - Vasas Budapest

Körmend - Sterling Gibbs debütálhat a hazaiaknál.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Vasárnap a Körmend-Vasas mérkőzéssel zárul a 12. forduló a férfi élvonalban. A találkozón debütálhat a vasiak új szerzeménye, Sterling Gibbs.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Ellenfelünk a tabella alján helyezkedik el, ennek ellenére egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre, minden meccs nehéz a bajnokságban. Az biztos, hogy a csapatunk fáradt az izraeli utazás, és az ünnepek közötti edzések után. Emiatt is nagyon jól fel kellett készülnünk a Vasasból. Csakis a győzelem a cél számunkra, de hangsúlyozom, nem lesz könnyű dolgunk. Az ellenfél csapatnak a külföldiek a vezéregyéniségei, de Horváth és Katona személyében veszélyes magyar játékosokkal is rendelkeznek. Figyelnünk kell a távoli dobásokra, és az irányítójuk, Taylor megállítására. Sérülések terén vannak kisebb problémáink, de nem szeretnék ezekkel foglalkozni.

Sárosi Bulcsú, a Vasas Budapest vezetőedzője: Nehéz feladattal kezdődik a 2017-es esztendő, hiszen Körmendre látogatunk, ahol a nálunk erősebb csapatok sem számítanak esélyesnek. A megsüvegelendő nemzetközi eredmények is jól mutatják ellenfelünk játékerejét, ahol számomra jól ismert és kedves fiatal játékosok is bevetésre kerülnek. Igyekeztünk felkészülni a mérkőzésre, de új edzője van a Körmendnek, így ebben az időszakban folyamatosan változhatnak a dolgok. Ami minket illet, sajnos, a mindenki által jól ismert két napos vírus mellett egy "köhögős" is tizedelte sorainkat, ma még nem tudom kikre számíthatok vasárnap. Az biztos, hogy Andrássy Géza kihagyja a találkozót, mert bokasérülést szenvedett a Hepp Kupa negyeddöntőjében.

Sitku sima hazai sikert vár

A mérkőzés esélyeit a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere, Sitku Ernő elemzi:

- Nem okozok meglepetés azzal, ha azt mondom, hogy Körmend győzelmet várok. A Vasasból és Ronnie Taylor a játékosom volt, és tudom, hogy sok magyart foglalkoztatnak, ezért biztatnám őket, de Körmenden egyértelműen a hazaiak az esélyesek. A körmendi katlanban nagyon nehéz nyerni.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!