JP Auto-Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK

Jászberény - Mindkét szakvezető a védekezésben látja a győzelem kulcsát.
 
 
 
 
 

JP Auto-Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK

Jászberény - Mindkét szakvezető a védekezésben látja a győzelem kulcsát.

A hazai pályán még csak egy győzelmet arató Jászberény az élbolyba tartozó Zalaegerszeget fogadja a bajnokság 12. fordulójában - de szakértőnk ennek ellenére kiélezett összecsapásra számít. Mindkét edző szeretné győzelemmel kezdeni az újévet, kérdés, melyik csapatnak jött jobban a hosszúra nyúlt téli szünet.

Stevan Tot, a Jászberény vezetőedzője: Nehéz meccsre készülünk, de hazai pályán szeretnénk győzelemmel kezdeni az évet. Remélem jót tett nekünk a szünet, felfrissültek a játékosok, és minden adott ahhoz, hogy egy szép győzelmet érjünk el. A Zalaegerszeg legértékesebb játékosa Ubilla, aki parádésan játszik a szezonban, de a csapat tele van jobbnál-jobb magyar kosarasokkal is, akikre figyelni kell. Védekezésben kiemelkedőt kell nyújtanunk, ha el akarjuk érni a célunkat.

Bencze Tamás, a Zalaegerszeg vezetőedzője: Hosszú szünet után lépünk pályára újra, ráadásul idegenben, épp ezért nem számítok könnyű meccsre, de azt hiszem nem a túlzott optimizmus beszél belőlem, ha azt mondom, győzni megyünk Jászberénybe. Az ellenfelünk idegenben már több skalpot is begyűjtött, ami nagy fegyvertény, odahaza viszont eddig nem brillíroztak. Ennek ellenére egy komplett, nagyszerű légiósokkal rendelkező csapatról beszélünk, amely ha elkapja a ritmust, igen kellemetlen ellenfél lehet - épp ezért kell a védekezésünknek a helyén lennie. Támadásban igyekszünk kihasználni a berényiek gyenge pontjait: ha sikerül jó százalékkal értékesítenünk a kialakított helyzeteket, győzelemmel indíthatunk 2017-ben.

Bár a tabella mást sugall, nüanszok dönthetnek az egyik fél javára

A mérkőzés esélyeit Kiss Zsolt, a Szeged és a Paks nyáron visszavonult korábbi klasszisa, háromszoros magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes játékosa elemezte:

– Ez ismét egy megjósolhatatlan meccs, aminek igen nehéz megtippelni a kimenetelét. A Zalaegerszeg az ősszel rendszeresen bebizonyította, hogy egy ütős gárda, nagyon komoly csapatokat vertek meg, nem egyszer idegenben. A Jászberény ugyanakkor jobb teljesítményt nyújt, mint amit a jelenlegi helyzete tükröz, szerintem sokakat - köztük engem is - megleptek az összeszedett, jól működő játékukkal. Ráadásul a nemrég érkezett légiós, Bojics is kiváló játékos, aki az eddig látottak alapján remekül illik a gárdába, ezek miatt pedig - bár odahaza furcsa mód nem olyan jó a JKSE - a házigazdákat látom egy nüansznyival esélyesebbnek - de az sem lepne meg egyáltalán, ha a Zete húzná be a találkozót.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!