Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt

Szeged – Betegség tizedelte a hazaiakat.
 
 
 
 
 

Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt

Szeged – Betegség tizedelte a hazaiakat.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A harmadik fordulóból elhalasztott Szedeák–KTE találkozó nyitja a 2017-es esztendőt az élvonalban. A hazaiak négy vereség után próbálhatnak meg javítani, míg a Kecskemét legutóbbi két bajnokiját megnyerte – a két ünnep között a bajnok Szolnokot is két vállra fektette.

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője a SzegedMa.hu-nak: Mindkét csapat számára rendkívül fontos lesz a szerdai találkozó. A két ünnep között is edzettünk, de helyzetünket nem könnyítette, hogy többen is betegséggel küszködtek az utóbbi napokban. Kevesen tudtunk tréningezni, ugyanakkor akik elvégezték a munkát, rendesen dolgoztak, de sajnos ilyen körülmények között nehéz normális, értékes edzést tartani. Elég bosszantó, hogy hosszú ideje ez jellemző ránk, nem is emlékszem, mikor tudtunk tizenkét emberrel gyakorolni. Egy olyan csapatot fogadunk szerdán, amelynek erősségét mutatja, hogy egyik húzóemberük, a beteg Djeraszimovics nélkül is simán megverték a Szolnokot. Légiósaik mellett a magyar mag is erős a Kecskemétnél, de mindent megpróbálunk azért, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát az új év első mérkőzésén.

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője: Tulajdonképpen mondhatom, hogy az ünnepek is edzésekkel teltek, ugyanabban a ritmusban edzettünk, mint a nem ünnepi időszakban. Közben volt egy Szolnok elleni meccs, ami nagyon jót tett az önbizalmunknak, pozitív energiákat mozgósított, hogy sikerrel zártuk az óévet. Azonban helyén kell kezelni a dolgokat: ennek a sikernek akkor lesz igazán értéke, ha a következő két mérkőzésből mind a kettőt, vagy legalább az egyiket megnyerjük. Hiába van több veresége a Szegednek, mint nekünk, azt tudni kell, hogy soros ellenfelünk rendre szűkös vereségeket szenvedett, mindig partiban van az ellenfelekkel. Egy jó csapatról beszélünk, amely hazai pályán különösen veszélyes. Rutinos légiósaik vannak, a magyarok pedig jól szállnak be a kispadról. Megpróbálunk nyerni, de különösebb teher nélkül lépünk pályára, hiszen most a nyomás a szegedieken van, hazai pályán mindenképpen nyerniük kell a zsinórban elszenvedett vereségek után. Biztos vagyok benne, hogy ezért mindent meg fognak tenni, de mi is – mindent megteszünk, hogy nyerjünk. Kiélezett meccset várok. Bízom benne, hogy mindenki hadra fogható lesz, Djeraszimovics is visszatér, már edzett – azt, hogy mennyit tud vállalni, mennyit vett ki belőle a betegség, az majd a mérkőzésen dől el.

A találkozó esélyeiről Fodor Pétert, a debreceni kosárlabda akadémia egyik vezetőjét, korábbi magyar bajnok és kupagyőztes edzőt kérdezte a Bb1.hu:

A Szeged javítani szeretne, a Kecskemét viszont meg akarja tartani jó szériáját. A kecskemétiek a legutóbbi siker után biztosan önbizalommal telve lépnek pályára. Szoros meccs lehet, melyen esetleg a hazai pálya dönthet a Szedeák mellett – de csak minimális különbséggel. Az, hogy hogyan hat a csapatokra a szünet, illetve a folyamatos meccselés, nem megjósolható: a hazaiak többet tudtak pihenni, jobban fel tudtak készülni ellenfelükből, de a másik oldalon pont az jelenthet előnyt, hogy a csapat lendületben van, motiváltabb a legutóbbi siker után.

 
 

 

 
 • 9kecso772017január04.16:42ÚjVálasz

  Nyerheto meccs, kell az elso idegenbeli siker, +1 lepes a kupahoz! KTE!

   
 • 8claudius2017január04.10:26ÚjVálasz
  Idézet: mcrae65
  Nehogy már megkérdőjelezd onnan a foteledből a szakértelmet... ahogy az előtted szóló kollégád is mondta, tipikus 50-50 meccs. Nem így volt megfogalmazva, de ez a lényeg.
  ...

  Öreg!
  Vedd már észre, itt csak te vagy a "cement", meg persze én.Te azt nem kötsz bele senkibe?

   
 • 7mcrae652017január04.10:17ÚjVálasz
  Idézet: nota
  Igen, próbáltak valami érdekességet a cikkekbe beleszuszakolni, de ez kb olyan mint a forma1-ben az interjú, nincs értelme.
  ...

  +1

   
 • 6nota2017január04.07:58ÚjVálasz

  Igen, próbáltak valami érdekességet a cikkekbe beleszuszakolni, de ez kb olyan mint a forma1-ben az interjú, nincs értelme. Senki nem akar lebőgni, szóval az országos 1-es meccseknél is fenntartja hogy azért lehet meglepetés, a labda gömbölyű, ha sülnek a triplák nyerhet a vendég csapat, stb.
  Inkább kérdeznék őket valami szakmai témában, amolyan "hol az adott csapat gyengéje/erőssége?" kérdések mint ez az esélylatolgatás. Nem jósok ezek kérem...

   
 • 5mcrae652017január03.20:21ÚjVálasz
  Idézet: Ktekosar
  Ha egy "szakértőt" megkérnek, hogy tippeljen, akkor legyen már véleménye, döntsön már, hogy szerinte a hazai vagy a vendég csapat nyer. Ugyanezt csinálják a SportTV-n Puhl Sanyiék.
  ...

  Nehogy már megkérdőjelezd onnan a foteledből a szakértelmet... ahogy az előtted szóló kollégád is mondta, tipikus 50-50 meccs. Nem így volt megfogalmazva, de ez a lényeg. De majd jelezz a szerkesztőségnek, hogy legközelebb kérjenek olyan véleményt aki ki tudja találni ki fog nyerni, még akkor is ha 50-50 meccsnek tartja az aktuális mérkőzést, csak azért, hogy a te nagyon magas igényeidet kielégítsék. Te meg csak köss bele mindenbe, még a forró szarba is, hogy miért gőzölög.. de inkább a cementbe, szerencsétlen.

   
 • 4Ktekosar2017január03.17:07ÚjVálasz
  Idézet: mcrae65
  Igen, pont erről volt szó, gratulálok öcskös!
  ...

  Ha egy "szakértőt" megkérnek, hogy tippeljen, akkor legyen már véleménye, döntsön már, hogy szerinte a hazai vagy a vendég csapat nyer. Ugyanezt csinálják a SportTV-n Puhl Sanyiék. Elmondanak olyan egyértelmű dolgokat, amivel a leghülyébb laikus is tisztában van.
  Abban most mi volt a szakértés, hogy Szeged többet pihent, a Kecskemét meg erős csapatot győzött le és motivált? Ezt bármelyik hülye elmondja.
  (Nem vagyok az öcskösöd.)

   
 • 3Csakakte2017január03.16:55ÚjVálasz

  Na ezt nem lehet meg jósolni!!
  Bármelyik nyerhet eggyik sem lenne meglepetés, de azért jó lenne ha mi nyernénk!
  Hajrá KECSKEMÉT!

   
 • 2mcrae652017január03.16:51ÚjVálasz
  Idézet: Ktekosar
  Imádom ezeket sokatmondó esélylatolgatásokat. Az egyik csapat nyer, de az sincs kizárva, hogy a másik.
  ...

  Igen, pont erről volt szó, gratulálok öcskös!

   
 • 1Ktekosar2017január03.16:44ÚjVálasz

  Imádom ezeket sokatmondó esélylatolgatásokat. Az egyik csapat nyer, de az sincs kizárva, hogy a másik.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!