Visszafogott szilveszterre készül a Szeged fiatalja

Szeged - Révész Ádám nem tudja, mi történt csapatával az év végére.
 
 
 
 
 

Visszafogott szilveszterre készül a Szeged fiatalja

Szeged - Révész Ádám nem tudja, mi történt csapatával az év végére.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Eddig leginkább egy hullámvasútra hasonlít a Naturtex-SZTE-Szedeák idénye: a kék-fehérek két vereséggel kezdték a szezont, majd sorozatban négy győzelmet arattak, hogy végül szintén négy szoros vereséggel zárják az évet, 4-6-os mérlegével így jelenleg a bajnokság 10. helyén tanyázik a csapat. A BB1 Révész Ádámot, a 21 esztendős centert kérdezte a csapat hullámzó őszi teljesítményéről és a 2017-es céljairól:

– Későn tudott a klub játékosokat igazolni, későn állt össze a csapat, ráadásul két nagyon erős ellenfél ellen kezdtük az idényt, így az első két vereség azért nem volt olyan meglepő. Ezt követően négy hazai meccsünk következett, ahol összeszedtük magunkat és összerázódtunk. Ez a győzelmi sorozat nagy siker volt, amely sok önbizalmat adott nekünk. Hogy az év végén mi történt, azt őszintén szólva nem tudom, de az biztos, hogy több hibával játszottunk, mint korábban, és rosszul jöttünk ki a végjátékokból.

– Ha azt nézem, hogy mi egy kiscsapat vagyunk az élvonalban, akkor ez a tizedik hely egyébként egy jó eredmény, de természetesen nagyszerű lenne, ha féltávnál a legjobb nyolcban lennénk - folytatta Révész. - Ezzel a jelenlegi rendszer fennállása óta, a csapat történetében először vívhatnánk ki a kupaszereplést. Ez plusz motivációt ad nekünk, játékosoknak is. Ehhez a következő két meccsünket fontos lenne megnyernünk, ami nem lesz egyszerű: január 4-én a Kecskemétet, 7-én pedig a Szolnokot fogadjuk. A KTE nagyon jó formában van, a címvédő pedig pont a közelmúlt gyengébb eredményei miatt lesz különösen veszélyes ellenfél. A 4-ei meccs miatt természetesen visszafogottabb lesz a szilveszterünk, de ez ezzel jár, nem is ez a fontos, nálam a kosárlabda az első – mondta a fiatal szegedi játékos.

Révész végül beszélt a 2017-es év célkitűzéseiről is:

– Nehéz dolgunk lesz, hiszen tavasszal többet játszunk majd idegenben, mégis azt mondom, nagyon jó lenne a nyolc között lenni az idény végén, erre pedig minden esélyünk megvan. Remek légiósokat igazoltunk, ráadásul két éve hasonló körülmények között sikerült elérnünk a rájátszást: az eleinte hullámzó teljesítményt nyújtó gárda a szezon közben folyamatosan fejlődött. Egyéni szinten ugyanazok a céljaim, mint eddig: a lehető legjobban kihasználni a nekem jutó lehetőségeket. Támadásban úgy érzem, jól megy a játék, védekezésben viszont szeretnék fejlődni, és mindent meg is teszek érte, hogy ez sikerüljön – zárta interjúját Révész Ádám.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!