Nincs titok! Erősebb a keret és jobb a közösség Pécsen

Pécs - A harmadik helyen karácsonyozó PVSK trénere, Csirke Ferenc szerint januárban eldől, hogy szövögethetnek-e merészebb álmokat a biztos nyolcba kerülésnél.
 
 
 
 
 

Nincs titok! Erősebb a keret és jobb a közösség Pécsen

Pécs - A harmadik helyen karácsonyozó PVSK trénere, Csirke Ferenc szerint januárban eldől, hogy szövögethetnek-e merészebb álmokat a biztos nyolcba kerülésnél.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A bajnokság eddig legnagyobb meglepetése a PVSK-PANNONPOWER kiváló szereplése. Csirke Ferenc együttese nyolc győzelemmel és három vereséggel a tabella harmadik helyéről várja a 2017-es évet. A pécsiek trénere a BB1.hu-nak értékelte csapata őszi teljesítményét.

- Egész egyszerűen fantasztikus, amit a csapat eddig véghezvitt. A bajnokság előtt nem is nagyon foglalkoztam azzal, hogy előre számolgassunk, mindig arra koncentráltunk, hogy megnyerjük a következő mérkőzést. Természetesen nagyon jó így ránézni a tabellára. Az egész klub és a csapat is örül, de nem szabad elfelejteni, hogy még a felénél sem vagyunk a bajnokságban, ez még csak egy részeredmény.

- Nincs titkunk, de ha lenne, úgysem mondanám el – folytatta a pécsi tréner. - Úgy érzem, hogy az idei csapat játékoskerete erősebb, mint a tavalyi vagy az azelőtti. Egyéni képességekben és csapatként is erősebb a mostani társaság. Fontos, hogy eddig azért a sorsolásunk is jól alakult. Szeptemberben például nem tudhattuk, hogy a Paks milyen erős lesz, most viszont már úgy mentünk oda, hogy nem is lenne akkora bravúr a győzelem. Ezt a nyáron még nem tudtuk, mindig szezon közben alakul ki, hogy melyik sikernek mekkora értéke van. Az Alba, Körmend, Szolnok hármas még nem járt Pécsett, a hátsó régióban álló csapatok elleni meccseket pedig behúztuk idegenben, szóval a szereplésünk valamennyire a sorsolásnak is köszönhető. Nem mehetek el szó nélkül a nagyszerű szurkolóink mellett sem, akik sokszor átlendítették a csapatot, és legutóbb Pakson is hazai pályát teremtettek. Nem tudom, hogy mikor játszottunk utoljára Pakson úgy, hogy hetven-nyolcvan pécsi drukker kísért el bennünket.

A PVSK januári programja azonban nem lesz leányálom, és Csirke Ferenc szerint ebben az időszakban eldől, szövögethetnek-e merészebb álmokat a legjobb nyolcba kerülésnél.

- A januárunk a kupadöntőig hét olyan mérkőzéssel folytatódik, ami brutális. Hazai pályán fogadjuk a Szolnok, Alba, Körmend triót, és négyszer megyünk idegenbe, ami sosem könnyű ebben a bajnokságban, ráadásul a négyből három olyan csapat, a Kaposvár, a Szeged és a KTE, melynek maximálisan a rájátszás a célja. Ez a hét mérkőzés hatalmas vízválasztó lehet abból a szempontból, hogy lehetnek-e merészebb céljaink idén, vagy újra a legjobb nyolc. Ezzel a csapattal persze a rájátszásban is nagyobb esélyünk van, mint az elmúlt években. A kupadöntőig eldől, hogy lehet-e reális esélyünk a felsőházi középszakaszra. Ha az említett hét meccsből hármat-négyet meg tudnánk nyerni, akkor esetleg álmodozhatunk róla. Ha kicsit gyengébben sül el a hét mérkőzés, akkor a felsőház egy kicsit eltávolodik, de akkor sincs semmi gond, és a biztos rájátszásba kerülésért kell hajtanunk. A csapatok folyamatosan cserélgetik a játékosokat, az erőviszonyok akár két hét alatt is átrendeződhetnek, ezért nem is nagyon szeretnénk ennyire előre tekinteni. Januártól is úgy fogunk tovább dolgozni, hogy mindig csak a következő mérkőzésre fókuszálunk.

A pécsiek jó szereplésében az is közrejátszhat, hogy a tavalyi légiósok közül Anthony Nelsont és Veljko Budimirt is megtartották, így a csapat jóval összeszokottabb, mint a riválisok, akik szinte a teljes külföldi garnitúrát lecserélték. Csirke Ferenc azonban nem az összeszokottság miatt ragaszkodott a két játékoshoz.

- Természetesen ez is előny, de elsősorban azért tartottuk meg őket, mert jó játékosok, és jó emberek is. Megtarthattunk volna a másik két légióst is, de akkor nem biztos, hogy ugyanígy menne a szekér. Még akkor sem, ha összeszokott lenne a társaság. A mostani csapat úgy összeszokott, hogy közben egy kimondottan jó közösség is. Nem járok sokat az öltözőbe, de az edzéseken és az utazások alatt is látszik, hogy a játékosok nagyon egymásra találtak. Ez is hozzásegítette a csapatot ahhoz, hogy nem egy olyan meccset nyertünk meg idén, amelyből tavaly még vereség lett. Most meg tudtunk újulni a negyedik negyedben, ez is az egységet mutatja.

Csirke Ferenc a két ünnep között már újra edzést vezényel. Sok csapatnál ilyenkor félve engedik haza karácsonyozni a légiósokat, hiszen nincs garancia arra, hogy a szünet után megfelelő állapotban térnek vissza, és nem zökkenek ki a ritmusból. A PVSK trénere azonban nem fél ettől, az amerikai játékosokat is nyugodt szívvel engedte pihenőre.

- Örülök, hogy huszonegyedikén még játszottunk, mert tizenhetedikétől azért sok lett volna a tíz nap szünet. Így viszont nyugodt szívvel elengedtem őket huszonhetedikéig, ami azért mindenkinek jól jön, hiszen fejben is elfáradtak a három és fél hónap alatt. Lehet, hogy most kicsit visszaesik a fizikai teljesítményük, de a két ünnep között csak arról fognak szólni az edzések, hogy ez visszajöjjön. Öt-hat nap nem a világ vége, ha valakinek kimegy a bokája vagy beteg lesz, akkor is kihagy ennyit. Ennyi mindenképp kell a játékosoknak, hogy fejben is feltöltődjenek, és a családjukkal legyenek. Ez az amerikaiakra is vonatkozik, ismerem Nelsont, és Smith-t is megismertem, nem tartok attól, hogy "leeresztett" állapotban térnek vissza.

A pécsi sikeredző számára a karácsonyi időszak sem feltétlenül a pihenésről szól, szoros menetrend szerint zajlik az ünnep.

- A családdal nekünk ugyanaz a forgatókönyv évek óta. Minden napra be van osztva, hogy kinél lesz az ebéd, vacsora. Ez a három nap majdnem pörgősebb lesz számomra, mint a bajnoki szezon. Szerencsére bő a családunk, kevesen távoztak, és tudunk kihez menni. A szilveszterről még nincs döntés, több opció is szóba jöhet, de akkor már csak hat nap lesz az Alba elleni meccsig, az fontosabb tényező. Ezúton szeretnénk kellemes karácsonyi ünnepeket, és boldog újévet kívánni minden kosárbarátnak!

 
 

 

 
 • 6szajkosaras2016december26.13:19ÚjVálasz
  Idézet: PécsiVesztes
  :-)

  Nos valóban nem az! Viszont nem is annyira kiemelkedő, és főleg nem meglepetés.
  ...

  Lehet, de szerintem ő is 10 pont felett átlagol (nem néztem meg, csak a látottak alapján). Mellette kő keményen védekezik, és észrevétlenül az egyik leghasznosabb tagja a csapatnak. De nem kell védeni. :)

   
 • 5PécsiVesztes2016december26.04:28ÚjVálasz
  Idézet: szajkosaras
  Azért Smith sem kutya. :)
  ...

  :-)

  Nos valóban nem az! Viszont nem is annyira kiemelkedő, és főleg nem meglepetés. Nem tudom ki hogy van vele, de én egy amerikai kosarastól 20 pontos átlagot várok, és akkor azt mondom "jól van, ezért hoztuk". Smith inkább kiválló csapatember - ami persze hasznos, és ebben a játékrendszerben lehet, hogy jobb is -, de messze van egy Govenstől, vagy az egerszegi irányító termékenységétől.

  De azért szeretem, maradhat. :-) Csak Ő nem akkora pontvágó, így nekem a 2 említett kollégája többet nyom a latban.

  Na csóók!

   
 • 4szajkosaras2016december25.23:40ÚjVálasz
  Idézet: PécsiVesztes
  Szép volt Feri!

  Ehhez kellett a 2 idei nagy igazolás, Sejfic - széltében is nagy -, és Supola, aki igazi meglepetés! Jó látni, hogy még vannak tehetséges magyar kosarasok!
  ...

  Azért Smith sem kutya. :)

   
 • 3Barracuda192016december25.20:36ÚjVálasz

  Szimpatikus csapat a PVSK! Őszinte nyilatkozatok jönnek a csapatról. Nem akarnak többnek látszani, mint amik. Remélem, hogy folytatják majd a remek szereplésüket (és csak ellenünk siklanak ki! :-) ).
  Sok sikert a céljaik eléréséhez!

   
 • 2basketboy2016december25.19:38ÚjVálasz

  Csak ehhez kell egy jó edző.......

   
 • 1PécsiVesztes2016december25.16:02ÚjVálasz

  Szép volt Feri!

  Ehhez kellett a 2 idei nagy igazolás, Sejfic - széltében is nagy -, és Supola, aki igazi meglepetés! Jó látni, hogy még vannak tehetséges magyar kosarasok! Csak több játékperc kell nekik és meghálálják!

  Folyt köv....

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!