Pécsi VSK-PANNONPOWER – Naturtex-SZTE-Szedeák

Körkép – Az őszi harmadik helyért és a biztos Magyar Kupa-indulásért száll harcba a PVSK.
 
 
 
 
 

Pécsi VSK-PANNONPOWER – Naturtex-SZTE-Szedeák

Körkép – Az őszi harmadik helyért és a biztos Magyar Kupa-indulásért száll harcba a PVSK.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az élvonal második fordulójából maradt a naptári év utolsó előtti hetére a Pécs és a Szeged összecsapása. A PVSK remek passzban várja évzáró mérkőzését: sorozatban aratott három sikerével az A-csoport legjobb formában lévő csapatának mondhatja magát, és a harmadik helyét is megerősítheti egy újabb sikerrel. A Szeged pillanatnyilag fordított utat jár: zsinórban három szoros vereség a mérlege, így a bajnokság jelenlegi leghosszabb nyeretlen szériáját tudhatja magáénak.

Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője: Őszinte részvétem Zentai Levente családjának! Hihetetlen, hogy megint egy nagyon jó, pozitív ember távozott a kosárlabda-társadalomból. Nagyon sajnálom, hogy elveszítettük őt. Ami a Szeged elleni mérkőzést illeti: beszélgetve a játékosaimmal tudom, hogy jó szájízzel néznek most a tabellára, őszintén megmondom, nekem is tetszik. Azonban tíz mérkőzés után még nem biztos, hogy annyira reális képet mutat az állás a bajnokságról. Tényleg szép lenne a harmadik helyen karácsonyozni, régen volt már ilyen magasságokban a PVSK, de ezzel nem akarunk most foglalkozni. Persze, motivál minket, hogy bebiztosíthatjuk a harmadik helyet a téli szünet előtt, illetve az is, hogy egy sikerrel a Magyar Kupa-indulásunk is biztossá válik. A szerdai meccs viszont így még nehezebb lesz, hiszen most már mindenki elvárja, hogy ezt a mérkőzést nyerjük meg – a nyomást viszont próbáljuk levenni a játékosokról. Ellenfelünk három vereséggel érkezik, rajtuk is lesz némi nyomás, egy pécsi győzelem nekik is jól jönne. Fejben rendben vagyunk, egészségügyileg annyira nem: Bíró Olivérrel és Harazin Tamással utoljára a paksi hazajövetelkor a buszon találkoztam, betegség miatt azóta nem. Sejfic pedig ma reggel jelezte, hogy belázasodott. Lehet, hogy Kövecses József technikai vezetővel kikérjük a játékenegedélyünket… Komolyra fordítva a szót: a hiányzók biztos, hogy játszanak, csak kérdés, hogy milyen erőállapotban lesznek. Ezzel azonban nem szeretnék foglalkozni, hiszen a Szeged sem két hetet készült erre a meccsre, vasárnap ők játszottak a Vasassal, ők is biztos fáradtabbak. Meg kell nyernünk ezt a mérkőzést magunk és a szurkolóink miatt is. Nehéz lesz a találkozó: az ellenfél ugyan csak négy győzelemmel áll, de emellett van három egylabdás veresége, koncentrálnunk kell, ha sikert akarunk elérni. Lazics bátran játszattja a fiatalokat, akiknek megvannak a részfeladataik, főleg a kemény egészpályás védekezésben, míg a pontokat Juhos Levente és a négy rutinos külföldi játékos szállítja, akik közül bármelyikük tud húsz pontot dobni bárki ellen. Felkészülünk és nyernünk kell.

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője a SzegedMa.hu-nak: A Pécs évről évre határozottan halad előre. Ebben a szezonban nagyon jó teljesítményt mutat, egy olyan csapat, amelyik folyamatosan ugyanazzal az edzővel dolgozik, és a keretében sincs nagy változás: egyszóval stabil, erős, szervezett alakulat, mely joggal vágyik a rájátszásba. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, kevés idő áll rendelkezésre arra, hogy felkészüljünk, hiszen vasárnap játszottunk a Vasas ellen. Az utolsó három találkozónkat ugyan elveszítettük, de mindegyik alkalmával szoros meccset tudtunk játszani, végig volt esélyünk a győzelemre is. Megpróbálunk javítani Pécsett, ahol teher nélkül játszhatunk. Ellenfelünk jó játékot mutatott a szezonban, senki sem mehet ellenük biztosra. Folytonosan, szisztematikusan építkeznek, két kulcsemberük, az amerikai Anthony Nelson és a horvát Veljko Budimir évek óta erősíti a baranyaiakat, de minden poszton erős játékos alkotja keretüket. Négy légiósuk képzett kosaras, mind nagyon veszélyesek, és magyar magjuk is ütőképes. Nem lesz könnyű dolgunk, de megpróbálunk esélyt teremteni magunknak, nem adjuk majd olcsón a bőrünket.

A szakértő pécsi győzelmet vár

A mérkőzés esélyeit a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere, Sitku Ernő elemezte a BB1.hu-nak:

– A PVSK mindig összeszedetten kosárlabdázik hazai környezetben. Csirke Ferenc irányítása alatt évek óta jó teljesítményt nyújtanak a pécsiek. A Szeged hullámzóan teljesít, hiszen szép győzelmek mellé becsúszik egy olyan vereség is, mint legutóbb a Vasas ellen. Annyi biztos, hogy Csirics még egyszer nem fog olyan gyengén teljesíteni, de ettől függetlenül a hazaiakat tartom az esélyesebbnek. Lendületben vannak, Paksról is sikerült győztesen távozniuk. Szerintem ezt a meccset is behúzzák.

 
 

 

 
 • 3csocsozte2016december21.11:18ÚjVálasz

  Tuti hazai győzelem!!*Jó kis Csapat és a Pécs!!

   
 • 2PécsiVesztes2016december21.09:45ÚjVálasz
  Idézet: juli
  Hajrá PÉCS!!
  ...

  Jól szóltál Juli! Majd most kiderül, hogy mennyit érünk. Ilyenkor szokás összeszedni a meglepetésvereséget, ha már mindenki győzelmet vár! De talán most nem így lesz.

   
 • 1juli2016december20.23:18ÚjVálasz

  Hajrá PÉCS!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!