Megszerezte második győzelmét a Vasas

Budapest - Szoros mérkőzésen maradt alul a sokáig vezető Szeged.
 
 
 
 
 

Megszerezte második győzelmét a Vasas

Budapest - Szoros mérkőzésen maradt alul a sokáig vezető Szeged.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A tabella utolsó helyén álló Vasas fogadta hazai környezetben a bajnokság 11. fordulójából rendezett mérkőzésen a középmezőnyhöz tartozó Szegedet. A fővárosiak nagyon szerették volna megszerezni második győzelmüket, míg a szegediek a jelenlegi pozíciójukat akarták megszilárdítani.

Sulovics pontjaival indult a találkozó, majd 0-4 után gyorsan egalizált a Vasas. Sok dobás maradt ki a mérkőzés első szakaszában, Lilov kísérletéig egyetlen tripla sem akart beesni. A 4. perc magasságában az ő kosarával sikerült visszavennie a vezetést a Szedeáknak. 6-11 után azonban magukhoz tértek a hazaiak. Garamvölgyi és Horváth kosaraival egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (15-14).

A második etap elején sem hullottak a kosarak. Taylor vezérletével magánál tartotta a vezetést a hazai csapat, majd Pacher triplájával hat pontra meg is lépett. Ezután azonban a ponterősen kosarazó Juhos kosaraira építve visszakapaszkodott a Szedeák. A hajrá is a vendégeké volt, akiknél Juhos mellé Sulovics is felnőtt, így Horváthnak kellett döntetlenre mentenie a félidőt (33-33).

A folytatásban sem változott a játék képe. Pár ponttal a szegediek tartottak előrébb, majd a 25. perc magasságában Thompson kosarával sikerült egyenlítenie a Vasasnak. 42-42 után Boltics duplájával ismét a vendégek vezettek. A forgatókönyv ugyanaz maradt, végül Taylor kosarával egyenlített a harmadik negyed végén a hazai együttes (50-50).

Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hat perccel a vége előtt Lilov, majd Révész pontjainak köszönhetően lélegezhetett fel némileg a Szeged. Ekkor 61-55-re vezettek Nikola Lazics tanítványai. A hazaiaknak sikerült újítani, és Pachernek köszönhetően megfordították az állást. Ezután Lilov rögtön betalált távolról. Taylor próbálta meccsben tartani csapatát, de Sulovics pedig a palánk környékéről gyűjtötte a szegedi kosarakat. Egy perccel a vége előtt 68-69 volt az állás. Az időkérés után Pacher büntetőit a helyére küldte, majd Moravcsik hármast dobott. 20 másodperc maradt, 73-69-ről kellett volna felzárkóznia a Szedeáknak. Ez már nem jött össze, így megszerezte második győzelmét a Vasas (75-71).

Sárosi Bulcsú, a Vasas vezetőedzője: Nagy hangsúlyt szerettünk volna fektetni a védekezésünkre, és ez többé-kevésbé sikerült is, hiszen a Szeged legponterősebb játékosai ma talán nem szereztek annyi pontot. Azonban több olyan játékos lépett színpadra a vendégeknél, aki jól szállt be a játékba, így kerekedett ki ez az őrült és küzdelmes mérkőzés. Mindkét csapat nyerhetett volna, de ez ma szerencsére nekünk sikerült.

Nikola Lazics, a Szeged vezetőedzője: Gratulálok a Vasasnak. A harmadik mérkőzésünket veszítjük hasonló forgatókönyv alapján, azaz amikor egy labda dönt. Sok hibát vétettünk, főleg védekezésben. Sok rossz döntést hoztunk és a legfontosabb pillanatokban nem voltunk elég koncentráltak, emiatt a Vasas megérdemelten nyert.

 
 

 

 
 • 18feci2016december19.14:59ÚjVálasz
  Idézet: Gullit
  Nagyon vékony a kispad, a cseresor. Ha valaki – most éppen Csíró, meg ahogy írjátok, Boltics is – a kezdő ötösből betlizik, csakis zakó lehet a vége.
  ...

  Ha a légiósaink közül 2-3an nem tudnak teljesíteni esélytelenek vagyunk bármelyik csapat ellen. Sajnos Csirics idén nem találja önmagát, Boltics pedig rengeteg hibával játszik... Ebben igazad van.
  DE! Révész amikor lehetőséget kapott Lazicstól szerintem mindig élni tudott vele. Vágvölgyi nagyon kevés szerephez jut, Lakosa pedig konkrétan 1 percet sem kap az edzőtől.... Ha valakit nem is láthatsz a pályán, hogy lehet nagyon nagy csalódás?!
  És sajnos azt se felejtsük el, hogy Lazicsból mint edzőből a pedagógia teljesen hiányzik. Nagyon látszik nem bízik bennük csak a légiósokban.

   
 • 17kendeffy2016december19.14:16ÚjVálasz

  Lakosát nagyon feltűnően jegeli Lazics. Szemmel látatóan csak a szerbjeiben bízik. Tegnap kimondottan elmeccselte magát, amikor nem vette le Bolticsot, amikor túl pörgött. Ezen is múlott a meccs.

   
 • 16gyarfas2016december19.14:07ÚjVálasz
  Idézet: Gullit
  Nagy arcú csapat lenne a Szeged? Ezt miből gondolod, miből látod? Otthon behúztak négy meccset, ami megnyugvást adott nekik, de semmi többet. Nem rémlik, hogy hangosan verték volna a mellüket.
  ...

  Gullit! Abban igazad van, hogy a légiósok gyenge teljesítménye rànyomja bélyegét a meccsre, de amit a fiatalokról írtàl az véleményem szeint nem fedi a valósàgot. Vàgvölgyit be sem cserélték, a kispadról nehéz hozzàtenni.... Révész 12 perc alatt 8 pont. Wirth hozta a tőle megszokott jó védekezést. Inkàbb azon kellene elgondolkozni, hogyha egy fiatal hibàzik rögtön lecserélik, vagy jegelik meccseken keresztül, ha egy légiós ugyanezt a hibàt elköveti, nincs következménye. Lakosànak sem ment el véletlenül az önbizalma. Nem velük van a gond.......

   
 • 15wind2016december19.12:08ÚjVálasz
  Idézet: tortajanos
  Írtam rá 1 scriptet, ami ezt generálja. Mert engem érdekelt.
  Kis utómunka, kb 3perc egy ilyen.
  Mert hátha van még akit érdekel...
  ...

  Jó ez tortajani! Szívesen nézem a pontok alakulását így utólag.
  Ne foglalkozz azokkal, akiknek semmi sem tetszik.

   
 • 14Gullit2016december19.11:40ÚjVálasz
  Idézet: delyvaldez
  Hoppá egy kis Szöged cumi! Kicsit vissza kell venni az arcból! Hol van kis Bonifert? Hajra Budapest!!!!
  ...

  Nagy arcú csapat lenne a Szeged? Ezt miből gondolod, miből látod? Otthon behúztak négy meccset, ami megnyugvást adott nekik, de semmi többet. Nem rémlik, hogy hangosan verték volna a mellüket.

   
 • 13Gullit2016december19.11:38ÚjVálasz

  Nagyon vékony a kispad, a cseresor. Ha valaki – most éppen Csíró, meg ahogy írjátok, Boltics is – a kezdő ötösből betlizik, csakis zakó lehet a vége. Wirth elmegy hatodiknak, Révész és Vágvölgyi nagyon keveset tesz hozzá, Lakosa pedig hatalmas csalódás. Nagyon elkelne egy ötödik külföldi, de tudom, a költségvetés szűkös.

   
 • 12tortajanos2016december19.11:12ÚjVálasz
  Idézet: Dani87
  Ennek mi értelme?
  ...

  Írtam rá 1 scriptet, ami ezt generálja. Mert engem érdekelt.
  Kis utómunka, kb 3perc egy ilyen.
  Mert hátha van még akit érdekel... De, ha megnézed a grafikonok alatti nézettséget, úgy néz ki, így van.
  Viszont ha esetleg van jobb, vagy más ötletet a mérkőzés adataival kapcsolatban, akkor szívesen várom.
  Ha meg csak az eredmény érdekel, akkor tényleg nincs értelme számodra, és bocs, hogy ilyenekkel spammelek.

   
 • 11kormendiszurkolo2016december19.09:58ÚjVálasz
  Idézet: gyarfas
  Szegediként látva a statisztikát elszomorító, hogy a Lilov Csirics Boltics hàrmasból mindhàrman betliznek..... Ebben az edzőnk is benne lehet.
  ...

  Szerintem főleg Boltics volt ezen a meccsen hunyó. Lilov még csak-csak. Ha az irányítód betlizik, akkor nehéz. Főleg, hogy szinte végig játszotta a meccset. Az idegenlégiósók mellett, szerbek+Lilov, más nem nézett rá a gyűrűre. Révész 6 pontja is inkább brusztból/támadólepattanóból jött be. Lakosa meg kevesebbet játszik mint Körmenden...

   
 • 10gyarfas2016december18.23:18ÚjVálasz

  Szegediként látva a statisztikát elszomorító, hogy a Lilov Csirics Boltics hàrmasból mindhàrman betliznek..... Ebben az edzőnk is benne lehet. Nem tudja motivàlni a csapatot, én még nem làttam olyan meccset, hogy megdícsért viona valakit, ellenben kiabàl, csak negatív jelzéseket ad, nulla pedagógus...... Ha a hàrom légiós közül egy jól jàtszik hozhattuk volna a meccset. . Grat a Vasasnak, remélem a szünet utàn a motivàkt Szegedet làtjuk ismét!

   
 • 9delyvaldez2016december18.23:09ÚjVálasz

  Hoppá egy kis Szöged cumi! Kicsit vissza kell venni az arcból! Hol van kis Bonifert? Hajra Budapest!!!!

   
 • 8szajkosaras2016december18.22:39ÚjVálasz
  Idézet: Dani87
  Ennek mi értelme?
  ...

  Lehet, hogy a "szerző" unatkozik. Én általában meg szoktam nézni, mert mutatja az eredmény alakulását és egy-egy hullámvölgyet. Plusz még mindig inkább ezt tegye ki, mint a feszültséget generálja.

   
 • 7kunka2016december18.22:20ÚjVálasz
  Idézet: Dani87
  Ennek mi értelme?
  ...

  Szerintem pedig érdekes, és nem rossz hogy lehet látni hol tér el a grafikon egyes csapatoknál, meddig egál a meccs, stb. Becsüljük meg más munkáját!

   
 • 6Dani872016december18.20:34ÚjVálasz
  Idézet: tortajanos
  Idő/Pont grafikon


  ...

  Ennek mi értelme?

   
 • 5kendeffy2016december18.18:55ÚjVálasz
  Idézet: 991234dsl
  Bolticson?
  Akkor Csirics mit teljesített -4 VAL?
  ...

  Boltics irányítóként rengeteg önzőzött, feleslegesen rohant bele a védőkbe és végig játszotta az agyát. Lazics meg hagyta.

  Persze Csirics is gyenge volt, de sokszor igen kiszorított helyzetből vagy nem helyzetből kellett dobingálna, és ebben Bolticsnak is volt sara. Sokszor rossz helyen adta a labdát Csiricsnek 3-4 másodperccel a támadóidő vége előtt. Onnan már sok esélye Csiricsnek volt.

  A Vasasnál a csere kisemberek - Moravcsik és Katona - hasznosak voltak, jól védekeztek+ Moravcsik egálnál riplát dobott.

   
 • 4991234dsl2016december18.18:41ÚjVálasz
  Idézet: kendeffy
  Kint voltam a meccsen, Megérdemelten nyert a Vasas. Bolticson sok ment el a Szegednek...
  ...

  Bolticson?
  Akkor Csirics mit teljesített -4 VAL?

   
 • 3kendeffy2016december18.18:25ÚjVálasz

  Kint voltam a meccsen, Megérdemelten nyert a Vasas. Bolticson sok ment el a Szegednek...

   
 • 2john_stockton2016december18.18:18ÚjVálasz

  Grat. a Vasasnak a győzelemhez! Úgy látszik, a Szeged ritka sz@r napot foghatott ki, ők viszont éltek a lehetőséggel, és fontos győzelmet arattak. Ez is azt bizonyítja, hogy senki nem mehet biztosra sehol!

  Lassan a Szedeák is a helyére kerül... Kezd kialakulni a legjobb nyolc, talán már csak a sorrend kérdéses.

   
 • 1tortajanos2016december18.18:02ÚjVálasz

  Idő/Pont grafikon

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!