Vasas Budapest – Naturtex-SZTE-Szedeák

Budapest – A Vasasnál már a karácsonyra gondolnak, megajándékoznák a szurkolóikat.
 
 
 
 
 

Vasas Budapest – Naturtex-SZTE-Szedeák

Budapest – A Vasasnál már a karácsonyra gondolnak, megajándékoznák a szurkolóikat.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Vasas–Szeged összecsapás zárja a 11. fordulót az élvonalban. A fővárosiak az utolsó helyről, egyetlen győzelemmel várják a számukra évzáró meccset, míg a Szedeák nyolc bajnokijából négyet megnyerve a középmezőnyből vág neki a hajrának. Utóbbi együttesnek nem volt könnyű dolga a héten: az Alba elleni szoros vereség után Wirth Ádám és Andrija Csirics is hagyott ki edzéseket, de minden bizonnyal helyet kapnak a csapatban a vasárnapi bajnokin.

Sárosi Bulcsú, a Vasas vezetőedzője: A Szeged elleni összecsapással zárjuk a számunkra már mindenképpen emlékezetes 2016-os esztendőt, és jó lenne az ünnepek előtt egy győzelemmel megajándékozni a közönségünket. Nehéz meccsre van kilátás, hiszen jó csapat a Szedeák, nem véletlenül állnak a tabella közepén. A nívós szakmai stáb légiós-kiválasztása is jól sikerült, hiszen jelenleg ők rendelkeznek a legponterősebb bedobópárossal a ligában. A védésük kulcsfontosságú lesz, de a hőn áhított siker ennél sokkal összetettebb a számunkra, pontosan tudjuk, mely területeken kell javulnunk hozzá. Bízom benne, hogy a forduló végeztével előreléphetünk az utolsó helyről.

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője a Szegedma.hu-nak: Jó néhány találkozón jól teljesített az újonc, szimpatikus fővárosi alakulat, mely energiával teli, küzdelmes játékáról vált ismertté az élvonalban, és mindig a maximumra törekszik. Az Albával szemben is jó teljesítményt mutatott, a Jászberénnyel hosszabbításos meccset vívott, és a Zalaegerszeg is alaposan megizzadt legutóbb Budapesten a sikerért. Nem vár ránk könnyű meccs, a Vasas ellen idegenben senki sem számíthat könnyű találkozóra. Az utolsó két mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk, így szeretnénk javítani, de ehhez nagyon koncentráltan kell játszanunk az egész találkozón. Az angyalföldiek három amerikai légiósa, Taylor, Thompson és Pacher egyaránt nagyon veszélyes, de Horváth Ákos személyében egy tapasztalt, rutinos, egykori válogatott magyar játékosuk is van, illetve a tavaly még nálunk szereplő Moravcsik Áronra is oda kell figyelnünk. Ellenfelünk játékosai közül mindenki képes kintről is veszélyesen játszani, egy az egy ellen is remek teljesítményt tudnak nyújtani, nem lesz könnyű védekezni a Vasas ellen.

A Szeged felé billenhet a mérleg nyelve

A mérkőzés esélyeiről Fodor Péter, a debreceni kosárlabda akadémia egyik vezetője, korábbi magyar bajnok és kupagyőztes edző mondta el véleményét a BB1.hu-nak:

– Érdekes találkozó lesz, hiszen a Vasasnak nagyon kellene a siker, míg a Szeged jó formában van. Emiatt nálam kicsivel a Szedeák felé billen a mérleg nyelve, pont amiatt, mert stabilan teljesített az elmúlt fordulókban. Hangsúlyoznám: nem lesz könnyű meccs, mert a Vasasnak már nagyon szükséges lenne, hogy nyerjen. A vendégek két vereség után érkeznek a Vasashoz, de sok múlik azon, hogy ezt hogy dolgozták fel. Egy olyan vereségből, mint mondjuk az Alba elleni néhány ponttal elveszített találkozó, sok pozitívumot is le lehet szűrni, ez akár pluszt is adhat a csapatnak.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!