Bolta és Sule, a belgrádi duó

Szeged - Az irányító és a center jól érzi magát a Szedeáknál, a magyart a szerb és a román ligánál is jobbnak tartják, pedig mindkettőben játszottak.
 
 
 
 
 

Bolta és Sule, a belgrádi duó

Szeged - Az irányító és a center jól érzi magát a Szedeáknál, a magyart a szerb és a román ligánál is jobbnak tartják, pedig mindkettőben játszottak.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Hétről hétre jól teljesít a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I. A-csoportos kosárlabdacsapatában a nyáron szerződtetett két szerb légiós, Marko Boltics és Nenad Sulovics. Mindketten nyáron igazoltak a szegediekhez, és a csapat erősségeivé váltak. Előbbi 13,6, utóbbi 13,1 pontot átlagolt az eddigi nyolc bajnokin.

A nyáron előbb a Bolta becenevű irányító írt alá, néhány nappal később követte őt a center, akit Sulénak szólítanak. Mindketten belgrádiak, sok közös barátjuk van, de korábban csak névről ismerték egymást.

– Mielőtt Sulét szerződtette a Szedeák, az edzőnk megkérdezte róla a véleményem. Mivel jókat hallottam róla, örültem, hogy egy csapatba kerültünk – mondta a delmagyar.hu oldalnak adott interjújában Boltics.

– Köszi – vágta rá Sulovics, mire Boltics hozzátette: – Tíz százalék jutalékot kérek, bele is írhatnánk a szerződésedbe.

Vidám srácok, Boltics 29, Sulovics 31 éves. Szegedre egyedül jöttek, előbbinek barátnője, utóbbinak felesége és három éves kislánya él Belgrádban.

– Nagyszerű lehetőség a Szedeákban játszani: ha kapunk egy szabadnapot, gyorsan hazamehetünk a családhoz – mondta Boltics.

Kiemelték a bajnokság erősségét: a magyart a szerb és a román ligánál is jobbnak tartják, pedig mindkettőben játszottak.

A Szedeák nyolc bajnokijából négyet nyert meg, ez a kezdés jónak mondható. Egyetértenek ezzel a légiósok is, bár megelégedni nem akarnak.

– Későn kerültünk Szegedre, a rajt előtt kevés időnk volt, ezt a felkészülési meccseken és az első két, vereséggel végződő bajnokin láthattuk – jelentette ki Sulovics.

– Azóta nincs gond, jött négy győzelem, és bár a legutóbbi két bajnokin, a Paks és az Alba ellen kikaptunk, jól játszottunk – tette hozzá Boltics. Utóbbi az ő szempontjából különösen érdekes volt: már a harmadik negyedben kipontozódott, emiatt a nézők kórusban „mocskos csalóztak" a játékvezetői hármasra utalva.

– Nem szeretek hátrafelé nézni, már túl vagyok ezen. Az ötből nem minden faultot éreztem jogosnak, egyet például reklamálás miatt kaptam, pedig semmit nem mondtam. Ezt a bíró is elismerte, ám szerinte túl erősen gesztikuláltam. A meccs hevében viszont azt nem tudom megtenni, hogy nem reagálok semmit – érvelt.

Vasárnap a Vasassal játszanak idegenben: a bajnoki abba a kategóriába tartozik, amit idegenben is meg kell nyerni.

– Nem írnám le a Vasast, edzőmeccsen kikaptunk tőlük itthon. Nyerni akarunk, de semmivel sem lesz most könnyebb dolgunk, mint az Alba ellen: akkor nyugodtan játszhattunk, nem volt elvárás, most viszont mindenki győzelmet vár tőlünk – tette hozzá Sulovics.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!