Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC

Zalaegerszeg - A hazaiaknál többen betegséggel küzdenek, a vendégeknél Lewis biztosan nem játszik.
 
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC

Zalaegerszeg - A hazaiaknál többen betegséggel küzdenek, a vendégeknél Lewis biztosan nem játszik.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Péntek este 19 órától a Sopront látja vendégül a Zalaegerszeg az NB I-es kosárbajnokság 11. fordulójában. A zalaiak 6-4-es mérleggel állnak, és legutóbb kikaptak a MAFC vendégeként, az 5-5-ös mutatóval rendelkező soproniak a Kecskemétet verték a hétvégén.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Arra már nem lehet számítani, hogy a Sopron nagyon fáradt lenne a dupla terhelés miatt, hiszen befejezte a nemzetközi kupát. Mindenképp egy élcsapatról van szó, amely a legjobb négybe igyekszik, a mi célunk pedig a nyolcba kerülés. Nagyon kellene ehhez egy hazai győzelem, de a keretünk enyhén szólva sem teljes. Olasz Ádám a múlt hét óta bajlódik vírusos betegséggel, amely Drungilasnál pedig szerdán jött elő. Ráadásul három másik játékosunk, Ubilla, Szabó és Mohácsi is hagyott ki edzéseket megfázás miatt, úgyhogy nagyjából a komplett kezdőötösünk nem teljesen egészséges. Ennek ellenére azt gondolom, hogy az utóbbi trió biztosan játszani fog, de Drungilas csütörtökön infúziót kapott, az ő szereplése kérdéses. Bízom abban, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, és akkor jó esélyünk lesz nyerni.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: A ZTE a bajnokságban a legtöbb mezőnydobás-számmal és hárompontos kísérlettel rendelkezik. Az első meccsüket leszámítva a hazai találkozóikon átlagban kilencven pontot dobnak a zalaiak, és azt gondolom, hogy ezzel sok mindent elárultam arról, hogy mi kell ahhoz, hogy esélyt adjunk magunknak az idegenbeli győzelemre. Ellenfelünknek a játékrendszere hasonló a tavalyihoz, és egy olyan irányítója van, amely nagyban befolyásolja a csapat teljesítményét. Ubilla a legjobb gólpasszadója a ligának. Nehéz mérkőzésre számítunk, de a naptári év utolsó mérkőzésén szeretnénk egy idegenbeli bravúrt elérni. Lewis Achilles-sérülés miatt nem játszhat.

Sitku hazai sikert vár

A mérkőzés esélyeit a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere, Sitku Ernő elemezte a BB1.hu-nak:

– A ZTE kicsit hullámzó teljesítményt nyújt, néha becsúszik egy váratlan vereség, ami után képesek egy remek meccset játszani. Zalaegerszeg mindig hangulatos helyszíne a kosárlabda meccseknek, ráadásul Bencze Tamás nagyon jó munkát végez a kkubnál. A Sopron is jó csapat, és Sabáli Balázs is jól dolgozik, de hazai pályán a ZTE az esélyes. A soproniaknál előbb-utóbb kamatozni fog a nemzetközi kupában szerzett tapasztalat, és a mostani ingadozásuk biztosan stabilizálódni fog. Azonban, ha a zalaiak nem visznek bele megint egy kis hullámzást a játékukba, akkor szerintem ők fognak nyerni.

 
 

 

 
 • 11mirko2016december16.12:36ÚjVálasz
  Idézet: mousse
  Tiggs.. én simán megtartottam volna őt 3as poszton!
  ...

  De ezek játékosok inkább betörnek, mint kintről dobjanak. Mindketten csak üreset vállalják el a kintről.

   
 • 10mousse2016december16.11:59ÚjVálasz
  Idézet: mirko
  Mert milyen jó légiós volt itt, aki betörni tudott inkább mint triplát hajigálni?
  ...

  Tiggs.. én simán megtartottam volna őt 3as poszton!

   
 • 9darius2016december16.09:46ÚjVálasz
  Idézet: mirko
  Mert milyen jó légiós volt itt, aki betörni tudott inkább mint triplát hajigálni?
  ...

  Mario Edwards

   
 • 8teksabuda2016december15.22:52ÚjVálasz
  Idézet: mirko
  Mert milyen jó légiós volt itt, aki betörni tudott inkább mint triplát hajigálni?
  ...

  Mills!!!És még Dufault is ide tartozik!!!!

   
 • 7mirko2016december15.22:17ÚjVálasz
  Idézet: basketballer
  Lewis jó játékos mikor szerződtettük már lehetett látni hogy nem a tripla az erőssége.
  ...

  Mert milyen jó légiós volt itt, aki betörni tudott inkább mint triplát hajigálni?

   
 • 6basketballer2016december15.22:12ÚjVálasz

  Lewis jó játékos mikor szerződtettük már lehetett látni hogy nem a tripla az erőssége. Sajnos a mi játékunk viszont erre épül és nem a védelem megbontására, az elmúlt években már több légiós megbukott emaitt Sopronban pedig nem voltak rossz légiósok inkább rossz választások (ha mindenáron ragaszkodunk ehez a hajigáláshoz)
  Hajrá sakc

   
 • 5teksabuda2016december15.21:30ÚjVálasz

  Gyerünk fiúk! Kezdjünk elnyerni,mer aztán zárkózni kell az élmezőnyhöz! Lewist remélem lecseréljük egy pontfosóra és akkor nem lesz gond! ÉBRESZTŐ még nem késő!
  Hajrá fiúk! Hajrá Sopron! SKC!

   
 • 4bippa2016december15.21:13ÚjVálasz

  Remélem azért nem játszik,mert lecseréljük.Sajnos nagyon gyenge játékos,azon kívül ,hogy dobálja a hármast (elég szarul) mást nem tud.Totál melléfogás!

   
 • 3alpokalja2016december15.19:08ÚjVálasz

  A nap jó híre:Lewis NEM játszik!!!!!Az esélyünk sokat nőtt 10%-ról 20%-ra.

   
 • 2e.i.b.2016december15.18:21ÚjVálasz
  Idézet: 991234dsl
  1 esélyes Sopron!
  ...

  oké jó ha te mondod.. :D

   
 • 1991234dsl2016december15.17:38ÚjVálasz

  1 esélyes Sopron!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!