Cizmic tiszta vizet öntött a pohárba

Split - Nem hirtelen felindulásból döntött, hanem már hetekkel ezelőtt érlelődött benne a lemondás gondolata. Most azt is elmondta, miért.
 
 
 
 
 

Cizmic tiszta vizet öntött a pohárba

Split - Nem hirtelen felindulásból döntött, hanem már hetekkel ezelőtt érlelődött benne a lemondás gondolata. Most azt is elmondta, miért.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Pénteken este „robbant a bomba”, a vasárnapi, Paks elleni bajnoki előtt lemondott posztjáról Teo Cizmic, az Egis Körmend vezetőedzője. Mindenkit derült égből villámcsapásként ért a hír, és miután konkrét indok nem hangzott el a horvát szakember távozásával kapcsolatban, természetesen azonnal megindultak a találgatások. A tréner már haza is utazott Splitbe, a BB1.hu-nak adott kedd esti exkluzív interjújában tiszta vizet öntött a pohárba, és megkeresésünkre elmondta döntésének hátterét.

- Ön és a kollégái mindig korrektek és fairek voltak velem, úgyhogy ez csak természetes. Minden jól működik, ha az ember olyanokkal dolgozhat együtt, akik korrektek. Persze az élet ilyen, elég nehéz, vannak hullámvölgyek és problémák, de a végére úgyis kiegyenesedik minden. Sokkal könnyebb ilyen emberekkel együtt dolgozni, és a végén elválni tőlük. Ez esetben sokkal emberségesebb az egész. Azt hiszem, ezzel érti is, hogy mit akarok mondani...

- Értem én. Ezek szerint Körmenden megromlott valakivel a viszonya a klubnál?

- Nem, végig nagyon jó kapcsolatom volt Bebes István polgármesterrel, Zsebe Ferenc ügyvezetővel, Déri Csabával, Hencsey Tamás másodedzővel, Gaál László technikai vezetővel, és sorolhatnám az összes alkalmazottat. Mindenkivel jól együtt tudtam dolgozni. Nincs olyan edző, amely sikeres tudna lenni a játékosok és a „háttéremberek” nélkül. Nélkülük semmire sem menne, ettől csapat egy csapat. Mindenkinek megvolt a feladata, és senkinek sem volt könnyű. Ezúton is köszönök nekik mindent. Azt mondtam nekik is, maradjanak továbbra is pozitívak, maradjanak együtt, mert csak úgy lehet eredményt elérni a későbbiek során is. Ha ez a kis tízezres város összefog, senki sem állíthatja meg őket.

- De akkor mégis miért mondott le? Mert most mindenkit ez a kérdés foglalkoztat. Nemcsak a körmendi szurkolókat, hanem a teljes magyar kosárlabda társadalmat sokkolta a péntek esti hír...

- Meglep, amit mond, ezt nem tudtam. Ritkán szoktam figyelni a médiát, nem vagyok fent a Facebookon, fórumokat pedig sosem olvasgatok. Száz százalékban csak a munkámmal foglalkozom, nem törődöm mással, de ez most kétségkívül jól esett. Igyekeztem mindig magamat adni, nem akartam többnek látszódni annál, mint aki vagyok, én egy ilyen karakter vagyok, semmi extra, egy egyszerű ember. Talán ezért is válthattam ki a tiszteletet másokban.

- Szóval? Egyáltalán mikor döntötte el? Pénteken este? Vagy már korábban is érlelődött önben a gondolat?

- Ezt a döntést nem hirtelen felindulásból hoztam meg, hanem már hetekkel ezelőtt. És azt is szeretném leszögezni, hogy nem azért, mert most kikaptunk háromszor egymás után. Még a Falco meccs után, de már a Jászberény elleni vereségünk előtt közöltem a klubnál dolgozókkal, hogy szeretnék lemondani. A jászberényi vereségünk után aztán mondtam a vezetőnknek, hogy ez így nem fog menni tovább, valamit lépjenek, mert az útjaink elválnak, benyújtom a lemondásomat. Úgy éreztem, hogy olyan szituációba kerültünk, amiből már nem láttam a kiutat, legalábbis úgy éreztem, hogy én nem tudom már felrázni a csapatot, kivezetni a társaságot ebből a helyzetből. Úgy gondoltam, hogy még időben vagyunk egy váltáshoz, mert a magyar bajnokságban is jól álltunk, és a FIBA-kupában is továbbjutottunk a csoportból. Természetesen nem akartam ezzel semmi rosszat, nem akartam ártani Körmendnek, talán az elmúlt másfél évben elért eredményeink ezt alá is támasztják. Úgy éreztem, most azzal teszem a legjobbat, ha lemondok, hátha a játékosok kapnak egy külső plusz energiát. Azt akartam, hogy jobb legyen a klubnak.

Most, hogy már nincs állásom, most sem szeretnék senkit sem bántani, vagy bárkire is rosszat mondani. Nem akarok és nem is tudnék ujjal mutogatni senkire, nincs is rá okom, és különben sem gondolnám, hogy ez egyvalaki miatt alakult volna ki. A sikereket is együtt értük el, és most a hullámvölgybe is együtt kerültünk. Ez nem a vezetőség, ez nem Teo Cizmic és nem is csak a játékosok sara, hanem együtt, közösen mindenkié. Sok kis pici dolgok összessége. Minden döntést közösen hoztunk, hiszen csapatmunka volt. Persze voltak súrlódások, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, de hol nincsenek, ahol több ember dolgozik együtt? Még egy családban is előfordulnak... Viszont sosem hangoztattuk ezeket, sosem voltam olyan, aki a médiához, az újsághoz rohant volna, ha bármi kisebb problémánk volt, mert ezzel csak a klubnak ártottam volna, megpróbáltam a magam módján megoldani ezeket, nem sikerült. Pedig sorolhattam volna, hogy a nyár óta mennyi gondunk volt, mennyi sérültünk volt, de egy idő után hiteltelenné is váltunk volna, illetve a klubról sem festett volna jó képet. Nem foghattam arra a jászberényi vereségünket, hogy mi történt két-három hónappal ezelőtt. A kép tiszta: a játékosok vagy jól játszanak, vagy nem. Ha nem, akkor azért az edző a felelős. Nagyon remélem, hogy segíteni tudtam ezzel a csapatnak. Ha ezt későbbre halogattam volna, csak rosszabbul jártunk volna.

- Voltak olyan pletykák, mely szerint azért távozott, mert a „feje fölött” döntöttek a játékoskeretről. Volt, aki szerint Terry Allen kivásárlása körüli mizéria volt az utolsó csepp a pohárban.

- Akkor tegyük ezt is tisztába: a klub az első pillanattól fogva ugyanazt az álláspontot képviselte az ügyben, amit én, nem szerettük volna elengedni az egyik legfontosabb láncszemünket sem a csapatból. Azzal a céllal vágtunk neki a szezonnak, hogy a lehető legtöbbet igyekszünk kihozni a magyar bajnokságból, a kupából és a nemzetközi szereplésből is. Komolytalan lett volna, ha menet közben bárkit is szélnek eresztünk. A játékos amerikai ügynöke próbálta ajánlatokkal bombázni Allent, és tető alá hozni egy kivásárlást, a klub és az edző megkérdezése nélkül, ezt nyilván nem tartottam jó dolognak, de ez más kérdés. Az utolsó ajánlat, amiről én tudtam, az néhány nappal az All Star-Gála előtt érkezett. Akkor Allennel korrekten leültük beszélgetni, és nekem őszintén, szó szerint azt mondta, hogy szeret Körmenden játszani, jól érzi magát, és szeretne még tovább fejlődni, nem akar eligazolni. Ezt elmondta az ügynökének is, aki azonban nem értette meg, és mindenáron el akarta adni egy jobb bajnokságba, próbálta sulykolni belé, hogy a magyar liga nem túl erős, és nyilván pénzt is akart volna vele keresni. Nélküle azonban semmire sem ment... Szóval ez semmiféle feszültséget nem keltett sem a csapaton belül, sem a játékosban, sem pedig bennem.

- Hogy élte meg az utolsó meccsét a kispadról? Elég érzelemdús találkozó volt...

- Ezt nem lehet szavakba önteni. Az egész napom érzelmekkel teli volt. Alig tudtam aludni, fél hatkor keltem reggel, nagyon zaklatott voltam minden miatt. Borzasztóan nehéz vasárnap volt. A meccsen próbáltam kizárni, amikor a nevemet skandálta a publikum, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen sikerült. Az időkérések alatt is nehéz volt koncentrálnom, mert állandóan ezt hallottam, a játékosok pedig csak néztek rám. Egyik szemem sírt, a másik nevetett. Egyszerre voltam boldog, hogy nyertünk, de szomorú is, hogy ez volt az utolsó meccsem. Ezúton is köszönöm a szurkolóknak, nem csak a Paks elleni biztatást, hanem azt, amit az egész másfél év alatt kaptam tőlük. Köszönöm a játékosoknak is, akik nagyon jól reagáltak a helyzetre. Beleadtak mindent, ismét bizonyították, hogy kemény emberek. Még mindig nem dolgoztam fel, biztosan kell még egy kis idő, mire leülepszik minden.

- Hogyan tovább? Szeretne még a szezonban edzősködni?

- Soha nem gondolkodom ennyire előre. Szeretem a kihívásokat, mindig is azokat kerestem, Körmendre is azért mentem. Természetesen az ember mindig szeretne egyre erősebb bajnokságban dolgozni, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Jelenleg azonban nincs semmiféle megkeresésem. Megkérdezték már tőlem azt is, hogy esetleg egy jobb ajánlat, vagy több pénz miatt megyek-e el. Nem is értem a kérdést, hogy juthat ilyen az eszükbe?! Én soha nem voltam ilyen, soha nem tettem és nem is tennék ilyet egyetlen klubbal sem, hogy néhány ezer dollárért továbbálljak. Ez elképesztő…

- Milyen emlékeket őriz Körmendről és a magyar kosárlabdáról?

- Csupa szép emlékeket őrzök, szerintem ez a másfél év egy pozitív sztori volt Körmenden. Persze nem tagadom, érzelmileg engem is megviselt az utóbbi időszak, nagyon bántott, napokig nem is tudtam normálisan aludni. Nagyon hálás vagyok Körmendnek, hiszen külföldi létemre befogadtak. Az emberek az utcán már úgy tekintettek rám, mint egy helyire. A végén mindenki azt kérdezte tőlem, hogy miért megyek el, mert nem kaptak rá egyértelmű választ, de remélem, hogy most sikerült tiszta vizet önteni a pohárba.

Abszolút pozitívan csalódtam a magyar szövetségben is, csak pozitívan tudok beszélni a magyar kosárlabdáról. Szerintem folyamatos fejlődésen megy keresztül, időről időre egyre jobb lesz. Persze tudom, nehéz helyzetben vannak a honi játékosok, de ha nem engedik, hogy minimum 4-5 külföldi lehessen a csapatoknál, akkor ők sem fognak tudni fejlődni. Egyrészt a versenyhelyzet arra sarkallja őket, hogy még keményebben dolgozzanak, másrészt a jobbtól sosem szégyen tanulni. Nem mellesleg a szurkolók is a látványos kosárlabdára kíváncsiak. A magyar játékosok igenis egyre ügyesebbek, idehaza, és néhányan már külföldön is meghatározó szerephez jutnak a klubjaikban. Persze nem azt mondom, hogy a legmagasabb szinten van a magyar bajnokság, de elég erős. Ha ez nem így lenne, a lelátók is üresek lennének. Meg kell nézni Horvátországot, ahol alig 3-500 ember lézeng a lelátókon. A csapatoknak nincs pénzük a fizetésekre, mert nincs jegybevételük, a szponzorok is elálltak és a tévéközvetítés is elenyésző. Nem szabad minimálisra csökkenteni a külföldiek számát. Egyébként kiemelendő az is, hogy egy Bajnokok Ligája és három Europe Cup-szereplő csapata van Magyarországnak, utóbbi sorozatban kettő tovább is jutott, és Sztojan Ivkovics is remek eredményt ért el a válogatottal a nyári selejtezőkön.

- Időközben Gaspar Potocnik lett a Körmend új vezetőedzője. Milyen tanácsokkal látta el?

- Találkoztunk, mielőtt még eljöttem volna, és több órán át beszélgettünk a kosárlabdáról. Igyekeztem átadni neki minden fontos információt a csapatról, felvázoltam neki azt is, hogy milyen szisztéma szerint védekeztünk és támadtunk, szóval képben van a Körmendről.

- Meg sem kérdezte, hogy miért mondott le?

- De, természetesen kíváncsi volt erre is - mondta nevetve -, de nem akartam túlságosan belemenni a dolgokba. Tiszta fejjel érkezett, mondtam neki, hogy ne aggódjon semmi miatt. Ott volt a Paks elleni meccsen, testközelből láthatta a játékosokat, és azt, hogy működtünk együtt. Igyekeztem neki mindenben segíteni.

- El tudja képzelni, hogy később egyszer visszatér Körmendre?

- Ahogy mondtam már, csak pozitív emlékeket őrök Körmendről, de hogy mikor mit hoz a jövő, erre nem tudok most egyértelmű választ adni. Bármi lehetséges…

 
 

 

 
 • 70gultem12016december15.17:10ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  VasNépe cikk:
  Teo Csizmics lemondása okairól
  2016. december 14.
  ...

  Így elolvasva, nem mondom azt, hogy tiszta a kép, de tisztább! Szvsz nem neki kellett volna lépni, így a rébuszok ismeretében, de tudjuk, nálunk a sport egyeseknek megélhetési kategória, abban biztos vagyok, akinek még kellene nyilatkoznia, az kussolni fog. Respect Teo!

   
 • 69Bolognai2016december15.14:10ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  VasNépe cikk:
  Teo Csizmics lemondása okairól
  2016. december 14.
  ...

  Ennyi!!!

   
 • 68raptor2016december15.09:45ÚjVálasz

  VasNépe cikk:
  Teo Csizmics lemondása okairól
  2016. december 14. 20:45 szerző: Németh Zsolt

  Váratlanul érte a szurkolókat, hogy múlt pénteken lemondott posztjáról a körmendi kosárcsapattal sikeresen dolgozó Teo Csizmics.
  A horvát szakember hétfő óta otthonában, Splitben tartózkodik feleségével, aki többször vele volt Körmenden is. Először arról kérdeztük, hogy érzi most magát.
  - Reggelente most is a körmendi kosárlabdával ébredek, valószínűleg ez még így lesz egy darabig - vallotta be Teo Csizmics. - De élvezem, hogy itthon vagyok, és várjuk haza a gyermekeinket az ünnepekre. Igyekszem pihenni, rám fér, nehéz volt az utolsó pár hét, több álmatlan éjszakám is volt. Valószínűleg hónapokig nem fogok dolgozni, egyelőre ez még nem is foglalkoztat, aztán majd valamikor belevágok és gyarapítom a kosárlabdával kapcsolatos tudásomat, megyek tovább.
  De miért lépett Körmendről tovább?
  - Nincs egyetlen kiváltó oka a távozásomnak. Voltak gondjaink a szezonban, amelyek már több hónapra mutattak vissza, és amelyek az elmúlt két-három hétben csúcsosodtak ki. Ezekben mindenkinek volt része, felelőssége, természetesen nekem is. Sajnos néha a felvetésekre nem jöttek olyan gyorsan a reakciók, mint ahogy a szezon haladt előre. Pedig idáig minden olyan célunkat elértünk, amit nyáron kitűztük. De nem láttam annak lehetőségét, hogy ezeket bővítsük, fokozzuk.
  Jól kezdtük a szezont, továbbléptünk a nemzetközi porondon, a következő fontos cél az volt, hogy ott legyünk a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Ezeket mind el is értük, de most nem láttam lehetőségét annak, hogy valami ennél is extrábbat, jobbat teljesítsünk. És ez valamennyiünkre vonatkozik. Rám, a klubvezetésre és a játékosokra egyaránt.
  - Remek időszakot töltöttünk együtt, és az első szezon után, amikor itt maradtam, reméltem, hogy hasonló módon tudunk építkezni, hogy tudunk tenni még egy lépést előre - folytatta a szakember. - Reméltem, hogy valamennyien ugyanezt akarjuk. A klub és a játékosok is. Nem tudnék, mert nem is lehet egyetlen személyt megnevezni, hogy ez ki miatt nem alakult így. Nincsenek, és nem kell bűnbakot keresni.
  Szívből remélem, hogy ez a lépésem előbbre visz minket, vagyis a klubot, és nem történnek meg ugyanazok a dolgok újra, hogy mondjuk minden elhatározás megvalósításával napokat, heteket várnak. Nagyon remélem, hogy a történtek pozitív lökést adnak a klub munkájához és a játékosoknak ahhoz, hogy miként is éljék az életüket. A szándékom az volt, hogy ébresztőt fújjak, felkavarjam az állóvizet, hogy ezek a dolgok megváltozzanak, jobban menjenek. Ez igaz a játékosokra és igaz azokra, akik a klub menedzsmentjében dolgoznak. Szeretném, ha még nagyobb energiával, összefogva végeznék a dolgukat.
  - Mi az, amit kiemelne Körmenddel kapcsolatban?
  - A szurkolói támogatás kifogástalan volt, és nem csak a városban élő drukkerek részéről, hiszen az ország számos településéről is rendszeresen ott vannak a csarnokban. Mindenkinek szeretném megköszönni, hogy mellettünk álltak, a vereségek után is kísértek minket, és otthon is mindig megtöltötték a csarnokot. Sokkal könnyebb úgy dolgozni egy csapat élén, ha az ember érzi a bizalmat, a segítséget. A szurkolók erejét! Nem tudtam személyesen megtenni, így most szeretném külön megköszönni a horvát nemzetiségűek lakta Szentpéterfáról rendszeresen meccsre járó szurkolóinknak a támogatást, a közös időszakot!

   
 • 67gultem12016december15.09:42ÚjVálasz

  Elég érdekes indoklás, az szent.
  Mindenkivel korrekt volt a viszony, játékossal, vezetőkkel, kollegákkal, mindenkivel. Később közli, ő szólt, ez így nem mehet tovább. Valami nem kerek, de szerintem ennél több nem fog kijönni az ügyből. Zsebe pedig meglepődik, de már előtte két héttel közölte, hogy megy. Fasza. Távozása után két nappal pedig itt az új edző, aki nem egy nyeretlen kétéves. Érdekes kis puzzle, egyszer majd valaki kirakja.
  Csizma pedig volt annyira úriember, hogy nem szart oda, ahonnan evett. Egy ilyen nyilatkozat után javaslom, megpróbálkozhatna a politikai pályával is!

   
 • 66cibona52016december15.09:35ÚjVálasz
  Idézet: kormendiszurkolo
  Különben ki is Allen ügynöke?
  ...

  Michael B. Siegel az ügynök (valószínűleg amerikai) és az eurobasket.com szerint 18 játékosa játszik különböző csapatokban.

   
 • 65kormendiszurkolo2016december15.07:51ÚjVálasz
  Idézet: juli
  1. Nagyon meg lennék lepve, ha munkaszerződés keretében foglalkoztatták volna a Mestert Körmenden! Vannak sokkal adekvátabb konstrukciók erre.
  2.
  ...

  Különben ki is Allen ügynöke?

   
 • 64juli2016december14.23:04ÚjVálasz

  1. Nagyon meg lennék lepve, ha munkaszerződés keretében foglalkoztatták volna a Mestert Körmenden! Vannak sokkal adekvátabb konstrukciók erre.
  2. Figyeljük meg, hogy Cizmic finom, udvarias nyilatkozatában egyetlen figura van, aki negatív, nagyon negatív színben tűnik föl, és ez Terry Allen ügynöke. Cizmic minden visszafogottsága ellenére is süt a szavaiból, hogy etikátlan, kapzsi, erőszakos alaknak tartja az ügynököt. Szerintem valahol e körül van az eb elhantolva. Nem tudni mi mindenre (volt?) képes ez az ember, hogy Allent elvigye innen, hiszen sok-sok pénzről van szó. És, ugye, a kosárlabda szakma elég szövevényes kishazánkban, az egyes klubok balhéi, a problémás emberek (legyenek azok játékosok, szakemberek, szurkolók, fórumozók) ügyei nem izolálhatók teljesen... Kíváncsi leszek, hogy miután sikerült Cizmic-et valamivel eltávolítani, Körmendről, vajon marad-e Allen?

   
 • 63heraklith19902016december14.21:56ÚjVálasz
  Idézet: red-black01
  Ne zavard össze, mert még a végén bedobod nekem a sporttörvényt meg a Ptk-t, aztán vége a dalnak ;)
  ...

  Jól van na, csak segíteni akartam ;-)

   
 • 62red-black012016december14.19:10ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Miből gondolod, hogy munkaviszony keretében foglalkoztatták?
  ...

  Ne zavard össze, mert még a végén bedobod nekem a sporttörvényt meg a Ptk-t, aztán vége a dalnak ;)

   
 • 61red-black012016december14.19:03ÚjVálasz
  Idézet: Bolognai
  Nő ebből egy db hazugságot nem tudsz kiemelni!!!Cizmic volt az az úriember akivel találkoztál és ő köszönt előre....te valami esernyőtartó lehetsz az tuti!
  ...

  Butus. Nem vagyok nő sem, meg esernyőtartó sem. Nem ismersz és hála istennek én sem ismerlek téged.
  De a műértetlen, a troll vagy a butus sem én vagyok és hidd el ebben az esetben jobb ha A műértetlen vagy. Bár nekem tök mindegy :)
  Ha itt oldalak vannak, akkor nem tartozok egyik oldalnak sem semmivel, ők sem tartoznak nekem.
  Nem függök egyiktől sem és nem vagyok egyik oldalhoz sem elköteleződve. Sem egyesületi, sem szurkolói, sem politikai oldal felé, sem szurkolók, vagy azok csoportjai felé, sőt még egyik játékos vagy azok csoportjai felé sem.
  Csak nem kell elvakultnak lenni egyik-másik-harmadik oldal vagy a szereplők irányába sem és...
  De nem folytatom, már mondtam ez nem az a hely és nem azok az emberek, tisztelet a kivételeknek, ahol lenne értelme bárminek.

   
 • 60Bolognai2016december14.17:25ÚjVálasz
  Idézet: red-black01
  ne hazudj.
  ...

  Nő ebből egy db hazugságot nem tudsz kiemelni!!!Cizmic volt az az úriember akivel találkoztál és ő köszönt előre....te valami esernyőtartó lehetsz az tuti!

   
 • 59heraklith19902016december14.17:22ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  Ok, akkor álljon itt egy olyan verzió amiben a rendkívüli felmondás fogalma áll:

  A rendkívüli felmondás egy egyoldalú, írásbeli és indokolt jognyilatkozat...
  ...

  Miből gondolod, hogy munkaviszony keretében foglalkoztatták?

   
 • 58k.robert2016december14.17:15ÚjVálasz

  Bocs hogy a belügyeitekbe kívűlröl "belepiszkítok", de szerintem nem tisztult az a pohár víz! Többször is végig olvastam de nem érek fel agyilag úgy látszik, hogy ebből a magyarázatból tiszta vizet lássak a pohárban.

   
 • 57991234dsl2016december14.17:14ÚjVálasz
  Idézet: wind
  Úgy látszik a BB1 bombasztikus és kattintásnövelő címe sok mindenkire hatott és egyből munkajogászok és víztisztaság ellenőrök lettek.
  ...

  Ezzel az a gond, hogy te testközelből se látsz el az orrodnál tovább!!!!!

   
 • 56rimo2016december14.17:06ÚjVálasz
  Idézet: wind
  Úgy látszik a BB1 bombasztikus és kattintásnövelő címe sok mindenkire hatott és egyből munkajogászok és víztisztaság ellenőrök lettek.
  ...

  1. Rengeteg hozzászóló, aki nem ért egyet az ilyen tiszta vízzel, körmendi!
  2. Sokan nem tudják a tutit, de kíváncsiak rá!
  3. Sokan az MTe vezetők és Cizmic nyilatkozatai közötti ellentmondásra hívják fel a figyelmet!
  4. Bízz benne, hogy a gyereked nem ilyen komoly magyarázattal szolgál, ha valami történik!

   
 • 55wind2016december14.16:53ÚjVálasz

  Úgy látszik a BB1 bombasztikus és kattintásnövelő címe sok mindenkire hatott és egyből munkajogászok és víztisztaság ellenőrök lettek.
  Holott csak annyi történt, hogy a BB1 megkereste egy riport erejéig és Cizmic egy kicsit részletesebben, de ugyanolyan diplomatikusan (tehát nem dobálva szart hátrafelé) nyilatkozott.
  Ennyi történt, de már sokan ezt túl szimplának tartják és a nagy konspiráció elméleteket gyártják.
  Itt külön érdekes még az is, hogy más csapatok szurkolói - némely esetben - több száz kilométerről is "tisztán" látják a körmendi helyzetet.
  Szerencsére minden csoda csak 3 napig tart....

   
 • 54alpokalja2016december14.16:39ÚjVálasz

  MUHAHAHAHAAAAAAAAA!!!!

   
 • 53red-black012016december14.15:51ÚjVálasz
  Idézet: Bolognai
  Egy promléma volt!!!Hogy Cizmicnél az 1 az nem 2 a kilenc óra az nem 10 és a nyolcadika az nem kilencedike!!!A fekete az nem fehér...
  ...

  ne hazudj.

   
 • 52lufi2016december14.15:51ÚjVálasz

  Én nem gyártanék összeesküvés elméleteket. Egyszerűen menni akart mert 1,-ennyi elég volt itt.2,-nem egészen olyan a csapat 3,- a kettő együtt,egyébként is pihenek egy kicsit és jön másik ajánlat. Sehol nem edzősködött sokáig. Aki volt már külföldön hosszabb ideig az tudhatja,egy idő után bele lehet unni.Lehet nekem sincs igazam,de én úgy gondolom,most neki elég volt ennyi Körmendből.Szépen beszélt, mindenki értse úgy ahogy gondolja.

   
 • 51rasid2016december14.15:29ÚjVálasz

  Kamu, kamu,kamu

   
 • 50Bolognai2016december14.15:27ÚjVálasz
  Idézet: red-black01
  Bmeg komolyan gondolom, itt már ami megy, kész röhej, neveket nem sorolok, de nagyon rákattantatok a cuccra.
  ...

  Egy promléma volt!!!Hogy Cizmicnél az 1 az nem 2 a kilenc óra az nem 10 és a nyolcadika az nem kilencedike!!!A fekete az nem fehér...Mivel ez a kis hazánkba a vezetőknél nem így működik ő felállt és Távozott!!!Ennyi...és még most is diszkrét,inteligens,Békepárti!!!

   
 • 49termib19692016december14.15:12ÚjVálasz
  Idézet: egismte1
  Egyik sem! Játékos probléma volt! Életvitel, öncélúság, agyasság!
  ...

  Gondolod? Majd látjuk a köv. munkahelyét hol és mikor vállalja el? Az is sokat elárulhat. Ma nyerjetek!

   
 • 48egismte12016december14.15:08ÚjVálasz
  Idézet: termib1969
  A nyilván nagyon kimerítő jogász hozzászólások mellett egy egyszerű, józan ésszel olvasó, gondolkodó emberként én semmi indokot nem látok ebben az interjúban konkrétan a lemondásra.
  ...

  Egyik sem! Játékos probléma volt! Életvitel, öncélúság, agyasság!

   
 • 47egismte12016december14.15:07ÚjVálasz

  Nem lettünk okosabbak, sajnos!

   
 • 46termib19692016december14.14:58ÚjVálasz

  A nyilván nagyon kimerítő jogász hozzászólások mellett egy egyszerű, józan ésszel olvasó, gondolkodó emberként én semmi indokot nem látok ebben az interjúban konkrétan a lemondásra. Csak elmélyíti a bizonytalanságot. "Több hete jelezte lemondását"??? Ezt nem értem, akkor itt nem a vereségekkel van a gond. Itt két dolog lehet szerintem: 1) Pénz probléma 2) Van jobb ajánlat

   
 • 45red-black012016december14.14:52ÚjVálasz

  Bmeg komolyan gondolom, itt már ami megy, kész röhej, neveket nem sorolok, de nagyon rákattantatok a cuccra.
  Munkafűzfajogászok a munka törvénykönyvéből idézgetnek, folynak a homlokokról az izzadságcseppek, nevetséges :D

   
 • 44bakiba2016december14.14:31ÚjVálasz

  Feltételezem a pénz van minden hátterében. Vagy ő, és/vagy a játékosok nem kaptak időben. Ezért lehet azonnali hatállyal felmondani. és ezért mondta, hogy nem tudta kezelni a helyzetet.

   
 • 43Bolognai2016december14.14:31ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  Nos igen, aki nem "lát" vagy netán nem akar, annak biztosan így tűnik!
  ...

  +1

   
 • 42deng2016december14.14:18ÚjVálasz

  Hosszú évek óta ő az első igazán szimpatikus edző Körmenden, legalábbis nekem, mint nem körmendinek. Kár érte.

   
 • 41Bolognai2016december14.14:14ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Azért ez az erőlködés egyesek részéről már leginkább komédiába illő.

  Gyakorlatilag ez történt eddig:
  - Csizmics bejelenti, hogy lemond.
  ...

  Egyre mérget vehetsz!Ha nem döntőzik az idei csapat akkor már megint előveszik Cizmicset!Ez az élet rendje!Egy jól működő dolog valaki aljassága miatt ment zátonyra...Ha jönnek az eredmények mindenki felejt ha nem sok évig bent marad ez az emberekben és a kutatást végeznének 90%Cizmic mellett voksolnának és kb 10 hinne a Te és magad fajta gondolkodásba!

   
 • 40raptor2016december14.14:07ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Azért ez az erőlködés egyesek részéről már leginkább komédiába illő.

  Gyakorlatilag ez történt eddig:
  - Csizmics bejelenti, hogy lemond.
  ...

  Nos igen, aki nem "lát" vagy netán nem akar, annak biztosan így tűnik!

   
 • 39raptor2016december14.14:05ÚjVálasz
  Idézet: kapuskiraly
  És van a rendkívüli felmondás amit nem kell indokolni, viszont azonnal szó nélkül end of story....
  ...

  Ok, akkor álljon itt egy olyan verzió amiben a rendkívüli felmondás fogalma áll:

  A rendkívüli felmondás egy egyoldalú, írásbeli és indokolt jognyilatkozat, amely a munkaviszonyt – függetlenül attól, hogy jogellenes vagy jogszerű – azonnali hatállyal megszünteti.

  "A rendkívüli felmondás jogával mind a munkavállaló, mind a munkáltató csak különösen indokolt esetben élhet, akkor, ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. ...."

  Vagyis ha utánanéztél volna akkor világos lenne, hogy a kettő, tehát a rendkívüli és az azonnali felmondás egy és ugyanaz!!

   
 • 38raptor2016december14.14:00ÚjVálasz
  Idézet: piros710321
  Teo: "Ezt a döntést nem hirtelen felindulásból hoztam meg, hanem már hetekkel ezelőtt. És azt is szeretném leszögezni, hogy nem azért, mert most kikaptunk háromszor egymás után.
  ...

  Igen, jól kiszúrtad, tehát nem azért lepte meg őket mert nem tudtak róla, hanem más miatt!
  Talán egy olyan gyakorlat amit ők elfogathatónak tartanak, de a másik a jog adta lehetőségeit kihasználva mondjuk úgy keményebben reagál a megszokottnál!

  Ez most szigorúan csak egy példa lesz a jobb érthetőség miatt:
  pl. ha valakinek a szerződése szerint 10-én járna a bére, de rendszeresen csúszik pár napot és kapja mondjuk 12-13-án de addig nincs vele gondja elfogadja hogy ez van mert végül is mindig rendben megtörténik.
  Majd egyszer csak egy vitás esetet arra használ fel, hogy azt mondja nézzétek nekem a szerződésemben az van, hogy 10-én fizetés, nem volt rajt, sajnos ez szerződésszegés, viszlát!
  A másik ha a munkáltató olyan feltételeket teremt, amivel ellehetetleníti a vállalt kötelezettségek teljesítését, vagyis kvázi kikényszeríti a felmondást!
  Ez mind jogalap egy azonnali felmondásra!

  Szóval én nagyon nem értem, ha csak pl. szakmailag vitás kérdések voltak, akkor miért nem közös megegyezéssel történt a válás, és kommunikálják, hogy nézeteltérések voltak pl. az eredményesség visszaállításának módjában, és közösen így döntöttünk, hogy új impulzusokkal megpróbáljuk felrázni a csapatot és kész, és nem találgat itt senki semmi!!
  Na mondjuk jobban meggondolva az a Paks meccs éppen nem azt mutatta, hogy itt nagyon új impulzusok kellenének!

  Ezért szerintem valami olyan dolog történt ami a klub részéről jogilag nagyon elszúrt volt, Teo pedig élt a lehetőséggel, és itt teremtődött helyzet a kilátástalanságból kilépni! (pl. komoly morális problémák egyes légiósokkal kapcsolatban)

   
 • 37kapuskiraly2016december14.13:57ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  "Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője pénteken este menedzsere útján jelezte, hogy nem dolgozik tovább a csapat élén."- szólt a hivatalos magyarázat.

  Tehát azonnali hatállyal felmondott.
  ...

  És van a rendkívüli felmondás amit nem kell indokolni, viszont azonnal szó nélkül end of story....

  A cikk viszont àthallàsos, benne van minden érintett név, lehet csemegézni, meg elméleteket és màtrixokat gyártani.

  Fog-e valaki rosszul aludni? Senki.

   
 • 36szurkolo__2016december14.13:40ÚjVálasz

  Azért ez az erőlködés egyesek részéről már leginkább komédiába illő.

  Gyakorlatilag ez történt eddig:
  - Csizmics bejelenti, hogy lemond. Klub jelenti, hogy sajnos próbálták marasztalni, de nem sikerült.
  Itteni hozzászólások egy része: Miért? BIZTOSAN a klub vezetése a hibás!
  - Klub bejelenti, hogy leigazolták az új edzőt.
  Itteni hozzászólások egy része: Máris? BIZTOSAN a klub vezetése a hibás!
  - Csizmic megszólal, elmondja miért mondott le, hogy megnyugtassa a kedélyeket.
  Itteni hozzászólások egy része: Nem hiszem el! BIZTOSAN a klub vezetése a hibás!

  Valljuk be ez azért már nagyon izzadságszagú kezd lenni egyes kommentelők részéről. :)

   
 • 35raptor2016december14.13:24ÚjVálasz

  Csak azért másoltam be a jogszabály egy részét, hogy lehessen látni az azonnali felmondás az nem egy játék, amihez ha úgy van kedvem megteszem, hanem a jogszabályi keretek pontosan rögzítik, hogy ezzel mikor lehet élni!!!

  Teo és a klub nem közös megegyezéssel vált el, vagy elküldték, ami ilyen vitás szituációkban szokott lenni, hanem azonnali hatállyal felmondott!
  Miért? Mert jogilag volt rá lehetősége!!

  Ugye szokott lenni az a helyzet amikor valaki felajánlja a lemondását, és vagy elfogadják vagy nem, ami szintén pontosan azért van így, mert a munkajog és azzal együtt járó munkaszerződés rögzíti mikor mire van lehetőség!

  Még egyszer mondom ez nem egy játék amit megteszek vagy sem kedvem szerint!!
  Vagyis keményebb dolognak is kellett lenni a háttérben ami erre okot adott, mert egy pusztán szakmai vitás helyzet azért ehhez kevés! (Hacsak nem így van lezsírozva, de nem gondolnám, hogy ő vagy a menagere ennyire pancser!!)
  Pláne, ha a klub részéről azt nyilatkozzák, hogy mennyire elégedettek voltak vele, és mindent megtettek, hogy marasztalják, vagyis itt egy ordenáré nagy ellentmondás van!!

  Ha minden a szerződés szerint történik akkor bizony a klub simán mondhatja, hogy ácsi, nem mész te sehova, -az már megint egy más kérdés, hogy ennek van e értelme- de a lényeg, hogy megteheti!!
  Itt ilyen nem történt!
  Miért?
  Mert olyan történt ami miatt a klubnak jogilag erre már nem volt lehetősége!!!

  Tehát a kulcskérdés az, hogy mi volt az ami lehetővé tette számára az azonnali felmondást???

   
 • 34raptor2016december14.13:21ÚjVálasz

  "Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője pénteken este menedzsere útján jelezte, hogy nem dolgozik tovább a csapat élén."- szólt a hivatalos magyarázat.

  Tehát azonnali hatállyal felmondott.

  Itt lentebb olvasható a jogszabály egy része mely rendelkezik az azonnali hatályú felmondás eshetőségeiről:

  "Az azonnali hatályú felmondás szabályai

  A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél

  a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
  b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

  Az azonnali hatályú felmondás indokaként két, önálló feltétel szolgálhat.
  - az első esetben a felmondásra amiatt kerül sor, mert valamelyik fél munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi.
  Ebben az esetben a felmondás indoka kizárólag a munkaviszonyból származó kötelezettség megszegése lehet.
  A kötelezettségszegésnek lényegesnek kell lennie (így például munkabérfizetés elmaradása a munkáltató oldaláról, vagy a munkavégzési, rendelkezésre állási kötelezettség nem teljesítése a munkavállaló oldaláról)

  A kötelezettségszegésnek emellett szándékosnak vagy súlyosan gondatlannak kell lennie.

  A kötelezettségszegésnek a fenti feltételek teljesülése mellett még jelentősnek is kell lennie. A csekély mértékű kötelezettségszegés azonnali hatályú felmondás alapjául nem szolgálhat.

  - másik esete, amikor a másik fél egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ez a magatartás nem munkaviszonyból eredő kötelezettségszegés, akár a munkaviszonytól teljesen független is lehet, de abból arra lehet következtetni, hogy a munkaviszony fenntartására nincs lehetősége a másik félnek."

  Ezekben az esetekben lehet ezt megtenni, és pont nincs tovább!

   
 • 33ferrro2016december14.12:57ÚjVálasz

  Hàààt nem egy "Adria" tisztaságú ez a víz,ami a pohárba került.Hülyén fogok meghalni, de nekem nem jön le olyan indok ,amiért ott kell hagyni egy csapatot .

   
 • 32ozymandias2016december14.12:44ÚjVálasz
  Idézet: MTE1980
  Csak ezzel a 2 légiós elég egy csapatban azzal nemzetköziben nem leszel más mind pofozogép. Mert más nyugati csapatoknál meg van 6-7 légiós.
  ...

  Így is pofozógépek a magyar csapatok ,de így szinte magyar játékosok nélkül.

   
 • 31piros7103212016december14.12:35ÚjVálasz

  Teo: "Ezt a döntést nem hirtelen felindulásból hoztam meg, hanem már hetekkel ezelőtt. És azt is szeretném leszögezni, hogy nem azért, mert most kikaptunk háromszor egymás után. Még a Falco meccs után, de már a Jászberény elleni vereségünk előtt közöltem a klubnál dolgozókkal, hogy szeretnék lemondani. A jászberényi vereségünk után aztán mondtam a vezetőnknek, hogy ez így nem fog menni tovább, valamit lépjenek, mert az útjaink elválnak, benyújtom a lemondásomat."

  Zsebe Ferenc: "A legutóbbi vereségek ellenére is kijelenthetjük, hogy nagyon eredményes, kimagasló szakmai munka jellemezte itteni tevékenységét. Kimondottan jó személyes kapcsolatot ápoltunk egymással, ezért engem is meglepett a döntése."
  Illetve a hivatalos közlemény: "A klub illetve a város vezetését meglepte a vezetőedző bejelentése. Mindent megtettek azért, hogy maradásra bírják a kiváló szakembert......"

  1. Kamu duma, hogy meglepte a vezetőséget. Ott a nyilatkozatban, hogy már a Filco meccs után közölte velük.
  2. Mondtam a vezetőknek, hogy ez így nem megy tovább........ Akkor talán felelősek a vezetők is a lemondásban. Talán kellett volna hallgatni a mesterre! "Mindent megtettek...... " Mi volt az a minden? Elkezdtek más edzőt keresni!
  TEO egy úri ember, nem akart vitatkozni. Tudta jól, hogy széllel szemben nem lehet....., vagy ha megpróbálod akkor a saját gatyádat vizeled le! Na ez nem kellett Neki.
  Nem nyilatkozott cifrákat, nem köpködött mindenkire? Nem az Ő jelleméhez való lett volna.
  Illetve, ha azt tenné, hogy tudna máshova menni edzőnek. - tudjátok ez az az edző aki mindenkit sárral dobál meg..... -Konfliktus máshol is lehet.
  Azt látom, hogy a sorokból kiolvasható az igazság. A vezetőség meg soha nem fogja megmondani az igazat!

   
 • 30Kaponya2016december14.12:33ÚjVálasz
  Idézet: MTE1980
  Csak ezzel a 2 légiós elég egy csapatban azzal nemzetköziben nem leszel más mind pofozogép. Mert más nyugati csapatoknál meg van 6-7 légiós.
  ...

  Anno a ZTE két lengyel légióssal (Blasczak, Slominsky) verte ki a 4 amerikaival felálló Galataserayt a BEK-ből. A három amerikaival játszó Zaragoza 1-1-el, 6-8 pont különbséggel ment tovább ellenünk a legjobb 8 közé.... 2 légióssal (McKay,Jackson - abban az évben a világbajnoki 5. kanadai válogatott kezdőemberei) verte az abban az évben KEK-győztes Olimpia Ljubljanát a Szuper Ligában. De gondolom szinte minden klubtól lehetne hasonló példákat felhozni....

   
 • 29Baggio2016december14.11:33ÚjVálasz
  Idézet: wind
  Mit szerettél volna??? Valami szaftos sztorit?? Valamit, amin lehet csámcsogni, kárörvendeni??
  ...

  Ez ott bukik,hogy a Falco meccs után bejelentette,hogy le akar mondani..tehát nem 4 vereség után..azt gondolta veretlenül nyerik a bajnokságot?ugyan már.....
  Én most arra gondolok,hogy mivel jól kezdték a szezont,szinte elvárás lett a bajnoki döntő.És rájött jó szakember lévén, hogy ez ezzel a kerettel a lehetetlen kategória.

   
 • 28plok2016december14.11:33ÚjVálasz

  Azért van itt jó pár érdekes dolog... Több hete le akart mondani...miért is? Egy Falco vereség miatt? Új impulzus kell a csapatnak? Ugye ezt senki nem akarja elhinni. Tavaly is volt nehezebb időszaka a Körmendnek és megoldotta. Ja, hogy esetleg ezekkel a játékosokkal képtelennek érezte ezt a tettet és változtatni szeretett volna esetleg a kereten, amit nem engedtek? Ez is lehet.
  Allent nem engedték el (ő sem) de most lelép és Allent szarban hagyja. Ez viszont nem Úriemberre vall. Nem csodálkoznék, ha ezek után Allen beleszarna a játékba.
  Van itt egy mondat: "Nem akarok és nem is tudnék ujjal mutogatni senkire, nincs is rá okom, és különben sem gondolnám, hogy ez egyvalaki miatt alakult volna ki." - szóval burkoltan mégiscsak "egyvalaki" kerül előtérbe. Na de ő ezt honnan veszi hiszen: "Ritkán szoktam figyelni a médiát, nem vagyok fent a Facebookon, fórumokat pedig sosem olvasgatok. "
  Szóval nekem a sorok mögött mégiscsak megbújik valami, amiről nem akar beszélni.
  Nos ebből a split-i tiszta vízből nem innék..

   
 • 27991234dsl2016december14.11:19ÚjVálasz
  Idézet: wind
  Mit szerettél volna??? Valami szaftos sztorit?? Valamit, amin lehet csámcsogni, kárörvendeni??
  ...

  .......hogy én nem tudom felrázni a csapatot.......
  Mit ne mondjak, azért az ATOM ellen elég parádésan sikerült a felrázás!
  te meg ne kormozz, mert még kéményseprő lesz belőled, s oda a zöldséges pultod:DDDDD

   
 • 26rimo2016december14.10:58ÚjVálasz
  Idézet: wind
  Mit szerettél volna??? Valami szaftos sztorit?? Valamit, amin lehet csámcsogni, kárörvendeni??
  ...

  "olyan szituációba kerültünk",
  Milyen szituációba?
  Mit írnál, ha Sztoján azt mondaná, hogy kikaptunk, mert nem tudtam új impulzusokat adni a csapatnak!
  Mi történt, ha eddig tudott új és megfelelő impulzusokat adni, most meg nem! Tavaly tudott!
  Idén eddig tudott, a Falco meccsig tudott ekkor érezte, hogy többet nem tud! Lemondott, majd a Paks ellen ismét tudott, mert lemosták az ASE-t.
  Na ne már!!!
  Engem nem szaftos sztorik érdekelnek, hanem a valóság! Egy tábor elindult a lejtőn (Szolnok)
  Ilyen maszlagokat kaptak magyarázatként, mint ez! Megosztották a szurkolókat... ez lett belőle.
  Most Ti is erre haladtok! Kaptok még néhány ilyen magyarázatot, ha kell még " szurkolók" is írnak.
  Nem én ártok a körmendi kosárlabdának, hanem ők! Harcolj velük!

   
 • 25rimo2016december14.10:42ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Szomorú, hogy egyesek még ezután sem képesek megnyugodni. Nem elég az sem, ha az edző saját maga mondja el az indokokat.
  ...

  Akkor írd le te nem MTE vezető és nem politikus, hogy mivel indokolt Cizmic?

   
 • 24wind2016december14.10:37ÚjVálasz
  Idézet: rimo
  Ha ez a tiszta víz, akkor senki ne igyon vizet!
  Ez egy nyál, egy PR szöveg! Az 1.!!!! vereség után közöltem, hogy ez így nem mehet tovább!!!! De mi ??????
  A nálam 2 polccal lentebb került!
  ...

  Mit szerettél volna??? Valami szaftos sztorit?? Valamit, amin lehet csámcsogni, kárörvendeni??

  Zsinórban négy vereség, úgy, hogy közte volt olyan meccs is, amit becsukott szemmel is meg kellett volna nyerni - eléggé lehangoló tud lenni egy edző számára. Vannak olyan edzők akiket ez nem zavar. Alighanem ti is ismertek ilyet. :)
  Szóval a lényeg itt van:
  " Úgy éreztem, hogy olyan szituációba kerültünk, amiből már nem láttam a kiutat, legalábbis úgy éreztem, hogy én nem tudom már felrázni a csapatot"

   
 • 23red-black012016december14.10:31ÚjVálasz
  Idézet: red-black01
  A dolog lényege talán az, amit írsz, az egyik kulcs akár ez a közhelynek tűnő mondat is lehet:
  "Úgy éreztem, hogy olyan szituációba kerültünk, amiből már nem láttam a kiutat, legalábbis úgy...
  ...

  Bocs, a 18.-ra szántam nem a 19-re

   
 • 22red-black012016december14.10:30ÚjVálasz
  Idézet: MTE1980
  Csak ezzel a 2 légiós elég egy csapatban azzal nemzetköziben nem leszel más mind pofozogép. Mert más nyugati csapatoknál meg van 6-7 légiós.
  ...

  A dolog lényege talán az, amit írsz, az egyik kulcs akár ez a közhelynek tűnő mondat is lehet:
  "Úgy éreztem, hogy olyan szituációba kerültünk, amiből már nem láttam a kiutat, legalábbis úgy éreztem, hogy én nem tudom már felrázni a csapatot, kivezetni a társaságot ebből a helyzetből."

  Akár bővebben is körbeírhatnám, senki farkát nem szopkodva és senkit sem habzó szájjal szidva, de a trollok, a bányászbéka feneke alatti színvonalon, aztán az aljas szándékkal felbukkanó, már törvényi határokat feszegető hulladékok hsz-ei mellett nem akarok semmilyen párbeszédet.

   
 • 21szurkolo__2016december14.10:21ÚjVálasz
  Idézet: freddy57
  Semmit nem mondott, neked nem tűnt fel?!
  ...

  Elég sokat mondott, ráadásul pont eleget. Ha a szövegértelmezéshez kérsz segítséget, akkor ajánlom figyelmedbe a 18. hozzászólást, ahol 1 mondatban össze van foglalva a legfontosabb kérdésre adott válasz.

   
 • 20freddy572016december14.10:12ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Szomorú, hogy egyesek még ezután sem képesek megnyugodni. Nem elég az sem, ha az edző saját maga mondja el az indokokat.
  ...

  Semmit nem mondott, neked nem tűnt fel?!

   
 • 19MTE19802016december14.10:05ÚjVálasz
  Idézet: bossy
  Szimpatikus edző, de azzal semmiképpen sem értek egyet, hogy minimum 4-5 külföldi kell egy csapatba.Ez hülyeség!
  ...

  Csak ezzel a 2 légiós elég egy csapatban azzal nemzetköziben nem leszel más mind pofozogép. Mert más nyugati csapatoknál meg van 6-7 légiós. Ha meg csak kettő lehet akkor meg a legjobb magyarokat elviszi 1-2 csapat a többinek meg marad a jóval gyengébb minőségű magyar és a bajnokság rovására megy. Izgalom mentes lenne. Ez az én véleményem lehet aztán rosszul gondolom. MTE

   
 • 18MTE19802016december14.09:58ÚjVálasz

  Nem tudot a csapatnak új impulzust adni és úgy gondolta hogy távozik mert a csapatnak új impulzus kell, ebben semmi rossz nincs szerintem. Teeeo Csizmics!

   
 • 17bossy2016december14.09:49ÚjVálasz

  Szimpatikus edző, de azzal semmiképpen sem értek egyet, hogy minimum 4-5 külföldi kell egy csapatba.Ez hülyeség! 2 elég, de az legyen minőségi és akkor a magyar fiataloknak is lesz némi esélye meghatározó játékosnak lenni, nem csak beugrani 1-2 percre. Pont a tavalyi 5 külföldivel kezdő Körmendben nem volt esélye magyar játékosnak még csak kezdőbe sem kerülni, nemhogy fejlődni!
  Amikor két külföldi lehetett egy csapatban, akkor tényleg kötelező volt minőségi embert szerződtetni, nem fért el még pluszban 2-3 léhűtő, semmirekellő. 20 év távlatából is emlékszem olyan nevekre, mint Alexe, Pavlovic, Adderly, Trusin, Szizov, Uszpenszkij, Tyubin, Kuzmin, Madison, Edmondson, Sedmak,Bukva, vagy éppen Dzunic, Ivkovic, Lazic, Alekszics....mind-mind olyanok, akin nem vették el a helyet a magyarok elől, hanem tényleg kiemelkedőt nyújtottak a posztjukon.
  Amúgy sok infó tényleg nem derült ki a mester távozásának okáról szerintem sem.

   
 • 16szurkolo__2016december14.09:40ÚjVálasz

  Szomorú, hogy egyesek még ezután sem képesek megnyugodni. Nem elég az sem, ha az edző saját maga mondja el az indokokat. Nem értem miért jobb ragaszkodni a különféle összeesküvésekhez, talán így érdekesebb az élet? Ha lehet min rugózni?

   
 • 15rimo2016december14.09:39ÚjVálasz

  Ha ez a tiszta víz, akkor senki ne igyon vizet!
  Ez egy nyál, egy PR szöveg! Az 1.!!!! vereség után közöltem, hogy ez így nem mehet tovább!!!! De mi ??????
  A nálam 2 polccal lentebb került! Egy egyenes ember vagy ne mondjon semmit, vagy ha mond, akkor mondjon!

   
 • 14mert_csak2016december14.09:28ÚjVálasz

  Szolnokon is így kezdödőtt minden, zászlóügy a midók ellen, ködősítés....és itt tartunk most. Lasszóval kell nézőt fogni. Hangulat akkor van, ha ellenfél szurkolói csinálnak, lásd Aek! Ne hagyjátok magatokat körmendiek! Megtisztulást!

   
 • 13SnoopDogg2016december14.09:18ÚjVálasz

  lárifári

   
 • 12Bolognai2016december14.09:13ÚjVálasz

  Béke érdekében mindent...Talpig úriember

   
 • 11fourball2016december14.08:54ÚjVálasz

  Minden nagyon szép,minden nagyon jó,mindennel meg vagyok elégedve....de mégis mennem kell....kb.ennyi röviden,tömören...a baj az hogy ezt eddig is tudtuk:/

   
 • 10991234dsl2016december14.08:45ÚjVálasz

  Hát itt bizony nem stimmel valami, mindenkivel meg volt elégedve, ám jön a Jászberény mérkőzés, és gondolkodik a lemondáson, ennyire megviselte a FALCO elleni veresség!!!!!
  Nem hiszem, inkább a mérkőzés hajnalán történtek (3 játékos piálása) miatti gyenge lélektelen játékuk miatt kezdett gondolkodni a lemondáson!
  Teo, most az egyszer nem mondtál semmit ebben a nyilatkozatban!
  Nem derült ki semmi, s ez bizony nagy kár!
  A cikk elkezdése előtt az olvasok várták a valóságot, ám ez nem történt meg!

   
 • 9cs752016december14.08:35ÚjVálasz

  Hát ez a nagy süket semmi információ. 3 vereség miatt még szoktak lemondani edzők, itt volt valami a háttérben, amit nem fognak az orrunkra kötni.

   
 • 8istipisti2016december14.08:31ÚjVálasz

  Ködösítés, PR szövegbe bujtatva ...

   
 • 7cibona52016december14.08:26ÚjVálasz

  Szép hosszú beszélgetés, mely tele van közhelyekkel. A valódi indok ezek szerint nem fog kiderülni. Erősen kétlem, hogy másfél év után egy jászberényi vereség jelenti a véget.

   
 • 6lassa2016december14.08:14ÚjVálasz

  Maximalista ember, akit nagyon bánt ( lelkileg is) ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy elképzeli...

   
 • 5kormendiszurkolo2016december14.08:07ÚjVálasz

  Teo korrekt mint mindig.

   
 • 4f.imi2016december14.07:44ÚjVálasz
  Idézet: Baggio
  Akkor most miert is mondott le?
  ...

  Ha látod, hogy körülötted nem úgy mennek a dolgok, ahogy mehetnének, de nem találod az okát, gyötrődsz mert úgy érzed, a legjobbat adod magadból, nem alszol éjszakákon át, és még ráadásul másban sem találod a hibák okát, te is más utat választanál.

  Én ezt szűröm le belőle. Az utóbbi időben az amúgyis aszkéta alkata szemmel láthatóan összetört.

   
 • 3Basketrulez2016december14.07:23ÚjVálasz

  Ez egy igazi PR cikk. semmi konkrét!
  a kérdés továbbra is:
  MIÉRT MONDOTT LE TEO??

   
 • 2Baggio2016december14.07:17ÚjVálasz

  Akkor most miert is mondott le?

   
 • 1pisti5.12016december14.07:11ÚjVálasz

  Mindenki szeret mindenkit, minden rendben, minden jó, igaz, lemondok.
  Értem én, hogy a későbbiekben dolgozni akar, meg az úriember attitűdöt meg kell tartani, de ez nagy mellébeszélés, mindenki gondoljon azt, amit akar...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!