„Cizmicnek magyarázattal kell szolgálnia”

Körmend – Báder Márton korábbi 98-szoros magyar válogatott játékos is elmondta a véleményét a körmendi edző távozásáról.
 
 
 
 
 

„Cizmicnek magyarázattal kell szolgálnia”

Körmend – Báder Márton korábbi 98-szoros magyar válogatott játékos is elmondta a véleményét a körmendi edző távozásáról.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az M4 Sport kosárlabdával foglalkozó magazinműsorában Báder Márton, korábbi 4-szeres magyar bajnok és 98-szoros magyar válogatott játékos, honlapunk állandó szakértője volt a vendég, aki elmondta a véleményét a Körmend edzőváltásáról is.

– Váratlan döntés. Cizmic nagy kedvenc lett Körmenden, ezt nehéz kivívni – kezdte. – Tavaly nagyon jó szezonjuk volt, kupát nyertek, emellett egy szimpatikus, kulturált, sokat látott úriember és egy jó edző is. Nem gondolnám, hogy szakmailag bárkinek kifogása lett volna akár a klubban, akár a szurkolók, játékosok között.

De akkor mégis miért mondott le?

– Nagyon sok lehetőség nem lehet. Akkor fog ez kiderülni, amikor Cizmic megszólal az üggyel kapcsolatban, és amennyire egyenes volt a nyilatkozatiban, úgy gondolom, hogy valamikor magyarázattal kell szolgálnia, hogy mi történt. Mivel ő adta be a felmondását, és ő nem akarta megnevezni az okokat, neki kéne ezt elmondania, addig csak találgatni lehet.

– Nyilván ami először ilyenkor felmerül egy emberben, egy szurkolóban, hogy esetleg van már helye, van egy új csapata, ahol várnak rá, és emiatt szerződést akar bontani. Ez azért érdekes, fura lenne, sőt akár inkorrektnek is lehetne mondani. Én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek a vége – fogalmazott.

A műsor további részében szóba kerül, hogy Cizmic azt nyilatkozta, hosszabb pihenőre van szüksége, ami csökkenti a másik ajánlat lehetőséget.

– Ha a játékosokkal és a szurkolókkal nincs problémája, akkor maradnak a vezetők, de ez is csak találgatás – mondta, majd a körmendi vereségeket hozó időszakról hozzátette: a nehézségeket meg kell oldani, nem pedig megfutamodni előle.

 
 

 

 
 • 27banane2016december13.23:02ÚjVálasz
  Idézet: 72huk
  Látom, a lényeget, most is, mint szinte mindig, sikerült megtalálnod. Csak a kedvedért többször elolvastam, de nem találtam olyan szövegrészt, ami arra utalna, hogy észt osztana.
  ...

  Azért kíváncsi lennék ehhez mennyi köze van istipistinek, igazából én sem tudom miről van szó. Viszont gondolom akkor ti is általánosíthatóak vagytok azokkal a szerencsétlenekkel akik egy nagyobb Olaj verés után köpdösték, mutogattak meg üvöltöztek a saját játékosaikkal. Az a fiatal "vezér" arc aki mindig bódult állapotban érkezett szurkolni, meg a haverjai már rég nem járnak vissza, tulajdonképpen nem is hiányoznak. : D

   
 • 26raptor2016december13.22:44ÚjVálasz

  Teo és a klub nem közös megegyezéssel vált el, vagy elküldték, ami ilyen vitás szituációkban szokott lenni, hanem azonnali hatállyal felmondott!

  "Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője pénteken este menedzsere útján jelezte, hogy nem dolgozik tovább a csapat élén."- szólt a hivatalos magyarázat.

  Ugye szokott lenni az a helyzet amikor valaki felajánlja a lemondását, és vagy elfogadják vagy nem, ami pontosan azért van így, mert a munkajog és azzal együtt járó munkaszerződés pontosan rögzíti mikor van lehetőség azonnali felmondásra!

  Vagyis keményebb dolognak is kellett lenni a háttérben ami erre okot adott, mert egy pusztán szakmai vitás helyzet azért ehhez kevés! (Hacsak nem így van lezsírozva, de nem gondolnám, hogy ő vagy a menagere ennyire pancser!!)
  Pláne, ha a klub részéről azt nyilatkozzák, hogy mennyire elégedettek voltak vele, és mindent megtettek, hogy marasztalják, vagyis itt egy ordenáré nagy ellentmondás van!!
  Ha minden a szerződés szerint történik akkor bizony a klub simán mondhatja, hogy ácsi, nem mész te sehova, -az már megint egy más kérdés, hogy ennek van e értelme- de a lényeg, hogy megteheti!! Itt ilyen nem történt!
  Miért? Mert jogilag nem volt rá lehetőségük!!!

  Tehát a kulcskérdés az, hogy mi volt az ami lehetővé tett számára egy azonnali felmondást???

  A jobb érthetőség érdekében itt lentebb a vonatkozó jogszabály egy része mely rendelkezik az azonnali felmondás eshetőségeiről:

  "Az azonnali hatályú felmondás szabályai

  A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél

  a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
  b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

  Az azonnali hatályú felmondás indokaként két, önálló feltétel szolgálhat.
  - az első esetben a felmondásra amiatt kerül sor, mert valamelyik fél munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi.
  Ebben az esetben a felmondás indoka kizárólag a munkaviszonyból származó kötelezettség megszegése lehet.
  A kötelezettségszegésnek lényegesnek kell lennie (így például munkabérfizetés elmaradása a munkáltató oldaláról, vagy a munkavégzési, rendelkezésre állási kötelezettség nem teljesítése a munkavállaló oldaláról stb.).

  A kötelezettségszegésnek emellett szándékosnak vagy súlyosan gondatlannak kell lennie.

  A kötelezettségszegésnek a fenti feltételek teljesülése mellett még jelentősnek is kell lennie. A csekély mértékű kötelezettségszegés azonnali hatályú felmondás alapjául nem szolgálhat.

  - másik esete, amikor a másik fél egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ez a magatartás nem munkaviszonyból eredő kötelezettségszegés, akár a munkaviszonytól teljesen független is lehet, de abból arra lehet következtetni, hogy a munkaviszony fenntartására nincs lehetősége a másik félnek."

   
 • 25hgabesz19852016december13.21:18ÚjVálasz
  Idézet: redblackarmy
  Milyen Red Devils? Amelyiknek a vezetőjéből Zsebe csinált kiskirályt a klubnál? Szerintetek miért a Gumit és nem a Ferit találták meg a Red Devilsesek a vasárnapi meccsen?
  ...

  Te egy igazi barom vagy. Mar bocsanat. MTE!

   
 • 2472huk2016december13.20:27ÚjVálasz
  Idézet: istipisti
  A Báder itt ne ossza az észt: amikor H .Zoli halálakor szóban megegyezett velünk, utána sumákolt,majd elment az Olajhoz.
  Azelőtt sem Ő volt nálam a befutó, ezek után pedig....


  ...

  Látom, a lényeget, most is, mint szinte mindig, sikerült megtalálnod. Csak a kedvedért többször elolvastam, de nem találtam olyan szövegrészt, ami arra utalna, hogy észt osztana. Totál diplomatikus nyilatkozat, szerintem. Oszd már meg velünk légy szíves, melyik szövegrész váltotta ki belőled ezt a kisebb hiszti cunamit, légy szíves! Elég szépen, és kitörölhetetlenül meggyaláztátok itt a Ligetben HZ emlékét a guminős történettel, úgyhogy szerintem ebben a témában neked nagy pssszt! van kedves szurkolótársam!

   
 • 23Basketrulez2016december13.20:13ÚjVálasz
  Idézet: ferrro
  +1 A tavalyi Körmeddel bàrki elérte volna azt ,amit Teo. Sőt még én is.:-)
  ...

  Ennyi pénzből, ilyen kerettel még maga Bebes fütyi legalább eddig menetelt volna. De ha nem nyalják a külföldiek valagát Körmenden, lehet hogy Hencsei is hozta volna ugyanezt

   
 • 22fmhirmondo2016december13.20:10ÚjVálasz

  Hát jah! Nálunk is volt ilyen lemondok, mert így segítem a csapatomat story anno Tenterrel. Aztán egy hét múlva bejelentették hogy ő a Kolozsvár edzője.
  A Körmendiek istenítik, miközben neki csak egy volt a sok melóhely közül.

   
 • 21ferrro2016december13.19:23ÚjVálasz
  Idézet: zalagyongye
  Hol a Körmendi szív Cizmicnél? Már az idei szezonra sem akart visszajönni! Kvázi közölték hogy nem mehet el, mert a szerződéséből csak a klub beleegyezésével tudott volna kilépni.
  ...

  +1 A tavalyi Körmeddel bàrki elérte volna azt ,amit Teo. Sőt még én is.:-)

   
 • 20zalagyongye2016december13.19:03ÚjVálasz

  Hol a Körmendi szív Cizmicnél? Már az idei szezonra sem akart visszajönni! Kvázi közölték hogy nem mehet el, mert a szerződéséből csak a klub beleegyezésével tudott volna kilépni. Mi az a nagy dolog amit elért Körmenden?
  Az hogy a csapata sokkal erősebb volt mint a Szolnok és nem tudott bejutni a döntőbe?
  Az hogy az összes magyart aki a kezei között volt leépítette, tönkre tette??
  példának okáért Ferencz a válogatottban szárnyalt, fontos meccseken nyerő emberré lépett elő, Körmenden sem tavaly sem idén labdába sem ér, egyszerűen nincs használva! Tóth Norbi tavaly szintén partvonalon volt ,de a válogatottban Ő is remekül szerepelt! Szerencsétlen Lakosát meg annyira tönkre tette, hogy még ebben a szezonban is csak keresi önmagát!Az idei igazolásaiból Csorvási válogatott játékos, akit vissza engedtek a klubjába hogy nagyon nagy szükség van rá, és kiderült csak azért hogy az amerikaiak néha tudjanak pihenni, mert az Ő szerepe is nulla a csapatban. Horti sincs használva ,nem is ér labdába!
  Milyen jellemű edző az ,aki miután jönnek a problémák, felmond, de azért még ott marad egy hazai meccsen ünnepeltetni magát?! Mondjuk ehhez kellett a nagy vezetőség asszisztálása is, mert ha valaki felmond ,akkor az menjen azonnal!
  Cizmic abszolult nem érezte jól magát a faluban, lépni akart már.
  Cizmic konkrétan a MAGYAR KOSÁRLABDÁÉRT nem tett semmit. Csak a maga imiget épített!

   
 • 19rimo2016december13.17:46ÚjVálasz
  Idézet: istipisti
  A Báder itt ne ossza az észt: amikor H .Zoli halálakor szóban megegyezett velünk, utána sumákolt,majd elment az Olajhoz.
  Azelőtt sem Ő volt nálam a befutó, ezek után pedig....


  ...

  BM szóban megegyezett veletek! Ezután gondolom kapott egy jobb ajánlatot! Elfogadta! A történelemben az első ember, aki a több pénzt választotta!
  Természetesen, ha igaz a sztori, ha BM tud az esetről!

   
 • 18vagasiferi2016december13.17:16ÚjVálasz
  Idézet: istipisti
  O.K elmondta...Ettől a véleményünk jottányit sem változik róla.
  Árulókat nem szoktuk szeretni !

  ...

  "Megvilágosítottál mindent" az általad említett Báder sumákolással kapcsolatban. Marcit is megkérdezhetted volna azért, hogy hogyan történt pontosan az általad említett eset.
  Kik azok akiknek a véleménye jottányit sem változik Báder Marciról?
  Egyébként senkit nem érdekel, hogy nektek mi a véleményetek Báder Marciról!

   
 • 17piros7103212016december13.16:49ÚjVálasz
  Idézet: redblackarmy
  Milyen Red Devils? Amelyiknek a vezetőjéből Zsebe csinált kiskirályt a klubnál? Szerintetek miért a Gumit és nem a Ferit találták meg a Red Devilsesek a vasárnapi meccsen?
  ...

  Gratulálok Neked és a hozzád hasonlóaknak! Csak sikerült addig b..ni, hogy abba hagyja az egészet! Mi fájt Neked? Remélem ezek után oda állsz a helyére és csinálod amit kell!!!! Okoska!

   
 • 16C.Zvezda2016december13.16:24ÚjVálasz
  Idézet: redblackarmy
  Milyen Red Devils? Amelyiknek a vezetőjéből Zsebe csinált kiskirályt a klubnál? Szerintetek miért a Gumit és nem a Ferit találták meg a Red Devilsesek a vasárnapi meccsen?
  ...

  A Red Devilsnek mi köze ehhez?
  Ha kiskirály lett a kiscsaj, akkor legyen az. Mi a sz@rt zavar az Téged?
  Mondjuk elég balekok, ha mindent lenyelnek, de ahogy nézem a "kiskirálylány" nagyjából most be is fejezi azokat az önkéntes feladatokat, amiket vállalt a klubbért, szurkolókért, legalábbis egy időre.
  Én már rég hagytam volna az egészet a g@cibe, volt már ügy itt épp elég. De nem adta fel, csak most lett elege.

  Respect!!

  Hajrá Falco!!
  Állj talpra MTE!!

   
 • 15ZTE AGA GÁZ2016december13.16:23ÚjVálasz
  Idézet: redblackarmy
  Milyen Red Devils? Amelyiknek a vezetőjéből Zsebe csinált kiskirályt a klubnál? Szerintetek miért a Gumit és nem a Ferit találták meg a Red Devilsesek a vasárnapi meccsen?
  ...

  Hm....az igen

   
 • 14istipisti2016december13.15:56ÚjVálasz
  Idézet: vagasiferi
  Báder Marci nem osztja az észt! Megkérdezték,elmondta a véleményét,ennyi.
  ...

  O.K elmondta...Ettől a véleményünk jottányit sem változik róla.
  Árulókat nem szoktuk szeretni !

   
 • 13istipisti2016december13.15:51ÚjVálasz
  Idézet: redblackarmy
  Milyen Red Devils? Amelyiknek a vezetőjéből Zsebe csinált kiskirályt a klubnál? Szerintetek miért a Gumit és nem a Ferit találták meg a Red Devilsesek a vasárnapi meccsen?
  ...

  Kapisgálod, szvsz: közel jársz az igazsághoz..
  Gumi bukása után miért maradhatott a klubnál, nem is kevés zséért?
  Ez is jó kérdés, nyilván a video-s téma után mondhatott volna valamit/ahogyan azt is elővezette/, ami egyeseknek kellemetlen lehetett volna...

   
 • 12vagasiferi2016december13.15:47ÚjVálasz
  Idézet: istipisti
  A Báder itt ne ossza az észt: amikor H .Zoli halálakor szóban megegyezett velünk, utána sumákolt,majd elment az Olajhoz.
  Azelőtt sem Ő volt nálam a befutó, ezek után pedig....


  ...

  Báder Marci nem osztja az észt! Megkérdezték,elmondta a véleményét,ennyi.

   
 • 11istipisti2016december13.15:44ÚjVálasz

  A Báder itt ne ossza az észt: amikor H .Zoli halálakor szóban megegyezett velünk, utána sumákolt,majd elment az Olajhoz.
  Azelőtt sem Ő volt nálam a befutó, ezek után pedig....

   
 • 10sprenczl2016december13.15:39ÚjVálasz

  És ha valami magánéleti ok otthon?

   
 • 9redblackarmy2016december13.15:39ÚjVálasz

  Milyen Red Devils? Amelyiknek a vezetőjéből Zsebe csinált kiskirályt a klubnál? Szerintetek miért a Gumit és nem a Ferit találták meg a Red Devilsesek a vasárnapi meccsen? Azt a Gumit, akinek semmi köze nem volt az egész sztorihoz... Zsebe vele akarja elvitetni a balhét, ehhez pedig a Red Devils vezetőjét próbálja felhasználni.

   
 • 8akagi2016december13.15:27ÚjVálasz
  Idézet: ZTE AGA GÁZ
  Várom a Red Devils lépését az ügyben!Minden békát lenyeletni velük és ez a menjünk tovább sztori állandóan....
  ...

  Igazad van. Lépjenek. Mindjárt kérdezzék meg a távozó mestert, miért távozott. Okosabbak lesznek, ha méltatja őket annyira hogy elmondja nekik. Amennyiben nem, akkor meg nem lesznek okosabbak.

   
 • 7szolnoksport2016december13.15:22ÚjVálasz

  Sokakkal egyetértésben, véleményem szerint a legjobb edző / volt / Magyarországon.
  Az is lehetséges, hogy családi, magánéletei okai vannak. Ne ítélkezzünk elhamarkodottan! Sztem...

   
 • 6ZTE AGA GÁZ2016december13.14:25ÚjVálasz
  Idézet: akagi
  Ilyesmit nem iratnak alá, egy már felmondott edzővel. Ráadásul ha felmond, akkor miért is írná alá ?
  ...

  Várom a Red Devils lépését az ügyben!Minden békát lenyeletni velük és ez a menjünk tovább sztori állandóan....Vedd meg jegyet bérletet jövőre ülj le fogd be a füled és csak akkor szurkolj és úgy ahogy engedjük sztori kezd kialakulni....

   
 • 5akagi2016december13.14:13ÚjVálasz
  Idézet: kormendiszurkolo
  És mi van akkor, ha titoktartási kötelezettséget írattak vele alá?
  ...

  Ilyesmit nem iratnak alá, egy már felmondott edzővel. Ráadásul ha felmond, akkor miért is írná alá ? Az edzőket minden meccs után, illetve azon kívül is megkérdezik a sajtó részéről, nem csak a játékról. Nincs lakat a szájukon. Az elképzelhető, sőt, hogy nem volt felhőtlen a viszonya a hivatalos klubvezetéssel. Viszont nem hinném hogy úgy lemegy egy szezon, bárhol is, ahol nincs egyetlen eset sem az egész évadban, ahol vezetők, edző, esetleg nem egy állásponton van. El nem üldözték, önmaga mondott fel. Neki kell ezt megmagyaráznia, mert az ő döntése. Amennyiben nem tette, nem teszi, akkor meg tudomásul kell venni, nem kívánja megosztani az okot a nyilvánosság felé. Menni kell tovább.

   
 • 4ferrro2016december13.12:40ÚjVálasz
  Idézet: kormendiszurkolo
  És mi van akkor, ha titoktartási kötelezettséget írattak vele alá?
  ...

  Ja,az ügy horderejét figyelembe véve , minimum 100 èvre titkosították.Putyin keze lehet a dologban ,lehet valamelyik moszkvai csapatnàl làtjuk majd viszont...:-)

   
 • 3Clyde2016december13.12:38ÚjVálasz

  Cizmicnek semmit nem "kell"...elment s kèsz...

   
 • 2adam1122016december13.12:32ÚjVálasz
  Idézet: kormendiszurkolo
  És mi van akkor, ha titoktartási kötelezettséget írattak vele alá?
  ...

  Akkor is mondhatja, hogy visszautasíthatatlan lehetőség... ajánlata érkezett. Csak nem maszkban, titokban ül le máshova a kispadra... :) Úgy is kiderül.
  De úgy is minden csak találgatás.

   
 • 1kormendiszurkolo2016december13.11:03ÚjVálasz

  És mi van akkor, ha titoktartási kötelezettséget írattak vele alá?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!